Skocz do zawartości

Karsklona-Vastervick jakieś przyjemne łowiska po drodze?

osiak

Rekomendowane odpowiedzi

Pod koniec września wybieramy się ze znajomymi na jedna z wysp w okolicach Vastervick, jako, że transport na wyspę mamy dograny na godzinę 19 a prom w Karlskronie dopływa o 7.30 mamy około 8 h wolnego czasu. 

Może znacie jakieś ciekawe łowiska po drodze Karlskrona - Vastervick? Najchętniej jakiś potok/rzeka pstrągowa?

pzdr.

O ile dobrze pamiętam, ok 60-80 km za Karlskroną będziecie przejeżdżali mostkiem nad pięknymi przelewami pstrągowymi na niewielkiej rzeczce. Jednak wymagane jest tam licencja. Ja nigdy nie interesowałem się co, gdzie i za ile. Powodzenia i tu i w miejscu docelowym :)

• Like 1

O ile dobrze pamiętam, ok 60-80 km za Karlskroną będziecie przejeżdżali mostkiem nad pięknymi przelewami pstrągowymi na niewielkiej rzeczce. Jednak wymagane jest tam licencja. Ja nigdy nie interesowałem się co, gdzie i za ile. Powodzenia i tu i w miejscu docelowym :)

Na pewno chodzi o rzekę Eman. Tyle, że to nie 60-80, ale 140-150 km od Karlskrony, pomiędzy Monsteras a Oskarshamn. Parking nad rzeką Eman to chyba najbardziej znane "polskie" miejsce postojowe w Szwecji. W sprawie licencji niestety nie pomogę.

Połamania!

• Like 1

Na pewno chodzi o rzekę Eman. Tyle, że to nie 60-80, ale 140-150 km od Karlskrony, pomiędzy Monsteras a Oskarshamn. Parking nad rzeką Eman to chyba najbardziej znane "polskie" miejsce postojowe w Szwecji. W sprawie licencji niestety nie pomogę.

Połamania!

Kurcze, mówisz że to 140 kilometrów?!...cholera znaczy się za szybko jeździmy albo tam tak szybko czas leci!? :D  

• 1 miesiąc temu...