Skocz do zawartości

Najbardziej śliska plecionka

piotrekOlc

Rekomendowane odpowiedzi

Też potwierdzam -Duel.

Tak na marginesie w ub.roku uzywałem duela 1.0 (20lb)(tęczowego),w tym roku zakupiłem w kolorze białym o tej samej mocy i średnicy.Tegoroczny jest zdecydowanie grubszy .

Biały pogrubia :P dla tego kupuję wyłącznie czarne plecionki.

Co do tematu, Daiwa Tournament x8 jest spoko. Tylko, że szybko tą swoją "śliskość" traci bezpowrotnie :/

Biały pogrubia :P dla tego kupuję wyłącznie czarne plecionki.

Co do tematu, Daiwa Tournament x8 jest spoko. Tylko, że szybko tą swoją "śliskość" traci bezpowrotnie :/

Ponadto pod dłuższym używaniu potrafi strzelić jak nitka bez specjalnego powodu w dowolnym miejscu.

Moje dalej są gładkie i jakoś nie strzelają zarówno ciemno zielona jak i seledyn.

Ja swoje zakupiłem w jednym z największych polskich sklepów w sieci. Widać świadczy to o braku powtarzalności / jakości tej plecionki.

miałem ostatnio ranek plecionkowych cudów z duelem x8 1.0. wydawało mi się, że szczupaki ścinają mi przynęty, ale okazało się, że to linka pęka na węźle podczas podbijania 5g jiga. energiczne podbicie i na lince luz, a w prześwietlonej wodzie widać pikujący wabik.

post-45860-0-04171400-1406274891_thumb.jpg

po złapaniu brody i odcięciu kilku metrów linki wszystko wróciło do normy, trzyma jak cholera. widocznie musiała być już zmęczona, chociaż na taką nie wyglądała.

mimo wszystko polecam tego duela, bardzo cicha i miękka.

Nie polecam. Szorstka i słaba. Poza tym ten zapas który był na wyprzedaży w jednym ze sklepów jest zleżały. Gumka , którą spięta linka rozlatuje sie w rękach.

Haha jeszcze nie dawno pamiętam jak wszyscy się rzucili na tę promocję :) I kupowali po kilka, kilkanaście szpul hehe Wiedziałem że coś z tą plećką pewnie jest nie tak:)

Ja myślę że plecionka Rapala sama się obroni albo i nie :lol: ja powiem tak gdybym miał się sugerować opiniami z tego forum to czasami mógłbym się przejechać-ale dla mnie Rapala Titanium naprawdę to dobra plecionka-pewnie że wytrzymałością ustępująca nowym wynalazkom np Techron-owi ale za to jest b.cicha-użytkuję Techrona na drugiej wędce i odgłos jest w stosunku do Rapali tragiczny-mi osobiście bardzo przeszkadza odgłos typu ,,piłowanie''.Dodam że łowię głównie na jeziorze i nie zauważyłem tragicznego spadku wytrzymałości Rapali i choć to jezioro to już nie raz miałem takie zaczepy że Bushwacker 15-42 giął się w pałąk i zawsze wyciągałem cały zestaw :P

Ja myślę że plecionka Rapala sama się obroni albo i nie :lol: ja powiem tak gdybym miał się sugerować opiniami z tego forum to czasami mógłbym się przejechać-ale dla mnie Rapala Titanium naprawdę to dobra plecionka-pewnie że wytrzymałością ustępująca nowym wynalazkom np Techron-owi ale za to jest b.cicha-użytkuję Techrona na drugiej wędce i odgłos jest w stosunku do Rapali tragiczny-mi osobiście bardzo przeszkadza odgłos typu ,,piłowanie''.Dodam że łowię głównie na jeziorze i nie zauważyłem tragicznego spadku wytrzymałości Rapali i choć to jezioro to już nie raz miałem takie zaczepy że Bushwacker 15-42 giął się w pałąk i zawsze wyciągałem cały zestaw :P

to znaczy że słabe zaczepy miałes :) Zapraszam nad wisłe powyrywać konary z wody :) :D

:rockon:

Łowił ktoś Power Pro 8 splotową ?

Edytowane przez meme174