viciu Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 A jak z czułością Stallionów? blank dobrze przenosi drgania i czuć brania w ręce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 nie@viciu Stallion z użyciem plecionki 0,04 super przenosi każdą transmisje brań,zestaw jest sztywny ale branie na nim jest mocnym kopnięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc89 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 @viciu Stallion z użyciem plecionki 0,04 super przenosi każdą transmisje brań,zestaw jest sztywny ale branie na nim jest mocnym kopnięciemMi tam czułość furiona 2-12 odpowiada, też uważam że jest czuły, łowiłem nim z techronem 0.06 i żyłką 0,16 i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinnONB Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Ktoś z użytkowników Konger Stallion Strike Furion 244/2-12 podpowie, jak ten kijek ładuje przynęty z dolnego zakresu cw?Ja najlżej łowię główka 2g+ mały twisterek, i wtedy pomału zaczyna ruszać Oraz popieram kolegów wyżej, nie narzekam na przekazywanie brania. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez SpinnONB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 @viciu Stallion z użyciem plecionki 0,04 super przenosi każdą transmisje brań,zestaw jest sztywny ale branie na nim jest mocnym kopnięciemNie łowiłem Stallionem z plecionką. Ale z żyłką jego czułość jest gorsza niż budżetowe kije Mikado czy Dragona, które używałem. Nie wspominając o najtańszych fenwickach, na które też sporo łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Katowałem cały ubiegły maj i czerwiec Stalliona 2,44 8-28 z pletką X-Plode 0.12 i czułość byłą nie najlepsza.. ten patyk wydawał mi się głuchy, gdyby nie to został by u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Katowałem cały ubiegły maj i czerwiec Stalliona 2,44 8-28 z pletką X-Plode 0.12 i czułość byłą nie najlepsza.. ten patyk wydawał mi się głuchy, gdyby nie to został by u mnie.Ja długo łowiłem Stallionem 10-40g. Najpierw próbowałem łowić nim sandacze, jednak o wyczuciu delikatnego brania nie było nawet mowy. Nawet opad na ciężkiej główce był ledwo wyczuwalny. Później zacząłem stosować tego badyla na szczupakach, ale również się nie sprawdził. Bywało tak, że wyciągałem dużego relaxa bez ogona, a brania wcześniej nie czułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Ja długo łowiłem Stallionem 10-40g. Najpierw próbowałem łowić nim sandacze, jednak o wyczuciu delikatnego brania nie było nawet mowy. Nawet opad na ciężkiej główce był ledwo wyczuwalny. Później zacząłem stosować tego badyla na szczupakach, ale również się nie sprawdził. Bywało tak, że wyciągałem dużego relaxa bez ogona, a brania wcześniej nie czułem.Też niestety tak miałem;/ Kilka sandaczy przez to mi ogonem pomachało... Ogólnie kij fajny szybki dość sztywny, ale niestety głuchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 To u mnie chyba się skończy na sg finezze 2-12g,tylko zastanawiam się na zwykła wersja i dłuższą wersja finezze drop shot z tym samym C.w.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny1655 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Witam, a któryś z tych modeli nada się na pstrąga?? może ktoś z kolegów używa któregoś wariantu tego modelu na pstrąga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Podpinam sie pod pytanie kolegi @beny1655. Najbardziej mnie ciekawi 2,44 do 12g lub 18g strike furion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Nie lowie kropkowanych ale moim zdaniem ten kij będziesz za sztywny. To kij na ryby w przedziale medium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc89 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Mi z 2-12 okonie nie spadają , jak będziesz łowił na żyłeczkę to nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David2k14 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Odswieze, posiada ktoś 2-12 g 223 cm pod kropki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Mam 244 strike furion 2-12g. I kijek wydaje mi się będzie za szybki na pstrągi. Jest dość sztywny i dopiero pod większym okoniem zaczyna pracować bardziej niż częścią szczytowa. Teraz zakupiłem co innego więc mam go na sprzedaż, jeśli ktoś zainteresowany zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Konger wspaniale zarobił na przeciętnej (żeby nie powiedzieć słabej) serii Stallion. Ludzie widzą napis FUJI, małą cenę i kupują. Podobnie zrobiłem ja, i kilku moich znajomych. (później szybciutka sprzedaż) Blanki są mega sztywne, ale ich czułość jest zerowa. Nie mam pojęcia na jaką rybę jest np. Stallion Sword Strike do 40g (taki miałem) - może dorsz na lekko? Podobnie z tymi ultra lightami do 12g, przy tym cw. wydawać by się mogło, że kij na jakiegoś okonia, pstrąga, klenia może jazia? Jeśli ktoś łowi regularnie rybki tych gatunków o masie przekraczającej 2kg to polecam, w przypadku mniejszych mogą być problemy z zauważeniem, że mamy rybę na kiju. Edytowane 28 Marca 2016 przez granvorka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Mam wrażenie, ze ostatnio Konger daje ciała z kijami spinningowymi. Kiedyś mieli wiele niedrogich i dobrych serii, typu iri lucky itp. Teraz ale szajs za grosze albo Palladyny za prawie tysiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 KONGER Stallion Prime Rocker 244 cm 5-23g Kijek pod obrotówki od rozm. 3, wahadła do 30 gr, dobra pod mniejsze slidery z brzegu. Wobki do 10 cm w średnim uciągu. Tak ja to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ja używam Stalliona Strike Furiona 223cm 2-12 pod okonia i dla mnie jest ok nie mam wrażenia że kij jest głuchy i nie ma czucia w nim, dziś zamówiłem drugi patyk będzie to nowa seria od Kongera Streeto 200cm 2-9 też pod okonia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc89 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Konger wspaniale zarobił na przeciętnej (żeby nie powiedzieć słabej) serii Stallion. Ludzie widzą napis FUJI, małą cenę i kupują. Podobnie zrobiłem ja, i kilku moich znajomych. (później szybciutka sprzedaż) Blanki są mega sztywne, ale ich czułość jest zerowa. Nie mam pojęcia na jaką rybę jest np. Stallion Sword Strike do 40g (taki miałem) - może dorsz na lekko? Podobnie z tymi ultra lightami do 12g, przy tym cw. wydawać by się mogło, że kij na jakiegoś okonia, pstrąga, klenia może jazia? Jeśli ktoś łowi regularnie rybki tych gatunków o masie przekraczającej 2kg to polecam, w przypadku mniejszych mogą być problemy z zauważeniem, że mamy rybę na kiju. To może jestem wybitny, ale ostatnio połowiłem okoni na furiona 2-12, takich od 15 do 30 cm i żadnych problemów z wyczuciem brania czy holem nie miałem, pod tymi największymi kijek już pracował całkiem sporą częścią blanku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Konger wspaniale zarobił na przeciętnej (żeby nie powiedzieć słabej) serii Stallion. Ludzie widzą napis FUJI, małą cenę i kupują. Podobnie zrobiłem ja, i kilku moich znajomych. (później szybciutka sprzedaż) Blanki są mega sztywne, ale ich czułość jest zerowa. Nie mam pojęcia na jaką rybę jest np. Stallion Sword Strike do 40g (taki miałem) - może dorsz na lekko? Podobnie z tymi ultra lightami do 12g, przy tym cw. wydawać by się mogło, że kij na jakiegoś okonia, pstrąga, klenia może jazia? Jeśli ktoś łowi regularnie rybki tych gatunków o masie przekraczającej 2kg to polecam, w przypadku mniejszych mogą być problemy z zauważeniem, że mamy rybę na kiju. Hehehe, no, brawo Wzruszyła mnie Twoja historia. 99% ludzi jest zadowolonych, ale, jest ten 1% najwybitniejszych. Czarny PR to hobby czy praca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorphil Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Ja używam Stalliona Strike Furion 223cm 2-12 pod pstrąga i złego słowa nie mogę powiedziec a podczas sezonu jestem praktycznie codziennie nad rzeką. Edytowane 24 Lutego 2017 przez Jorphil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Odgrzeję temat Czy ktoś zetknął się z wklejankami serii Stallion Black Heron ? Czy ktoś jest w stanie coś powiedzieć na ich temat :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Łowi ktoś jeszcze tymi kijkami? Interesuje mnie stallion zander 2,59m 8-35g. Miał ktoś styczność z tym kijkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi