Skocz do zawartości

Konger Stallion

LASOTA1974

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś z użytkowników Konger Stallion Strike Furion 244/2-12 podpowie, jak ten kijek ładuje przynęty z dolnego zakresu cw?

Ja najlżej łowię główka 2g+ mały twisterek, i wtedy pomału zaczyna ruszać :) Oraz popieram kolegów wyżej, nie narzekam na przekazywanie brania.

Edytowane przez SpinnONB

@viciu Stallion z użyciem plecionki 0,04 super przenosi każdą transmisje brań,zestaw jest sztywny ale branie na nim jest mocnym kopnięciem

Nie łowiłem Stallionem z plecionką. Ale z żyłką jego czułość jest gorsza niż budżetowe kije Mikado czy Dragona, które używałem. Nie wspominając o najtańszych fenwickach, na które też sporo łowiłem.

Katowałem cały ubiegły maj i czerwiec Stalliona 2,44 8-28 z pletką X-Plode 0.12 i czułość byłą nie najlepsza.. ten patyk wydawał mi się głuchy, gdyby nie to został by u mnie.

Ja długo łowiłem Stallionem 10-40g. Najpierw próbowałem łowić nim sandacze, jednak o wyczuciu delikatnego brania nie było nawet mowy. Nawet opad na ciężkiej główce był ledwo wyczuwalny. Później zacząłem stosować tego badyla na szczupakach, ale również się nie sprawdził. Bywało tak, że wyciągałem dużego relaxa bez ogona, a brania wcześniej nie czułem.

Ja długo łowiłem Stallionem 10-40g. Najpierw próbowałem łowić nim sandacze, jednak o wyczuciu delikatnego brania nie było nawet mowy. Nawet opad na ciężkiej główce był ledwo wyczuwalny. Później zacząłem stosować tego badyla na szczupakach, ale również się nie sprawdził. Bywało tak, że wyciągałem dużego relaxa bez ogona, a brania wcześniej nie czułem.

Też niestety tak miałem;/ Kilka sandaczy przez to mi ogonem pomachało... Ogólnie kij fajny szybki dość sztywny, ale niestety głuchy...

• 1 miesiąc temu...

Mam 244 strike furion 2-12g. I kijek wydaje mi się będzie za szybki na pstrągi. Jest dość sztywny i dopiero pod większym okoniem zaczyna pracować bardziej niż częścią szczytowa.

Teraz zakupiłem co innego więc mam go na sprzedaż, jeśli ktoś zainteresowany zapraszam na priv.

Konger wspaniale zarobił na przeciętnej (żeby nie powiedzieć słabej) serii Stallion. Ludzie widzą napis FUJI, małą cenę i kupują. Podobnie zrobiłem ja, i kilku moich znajomych. (później szybciutka sprzedaż) Blanki są mega sztywne, ale ich czułość jest zerowa. Nie mam pojęcia na jaką rybę jest np. Stallion Sword Strike do 40g (taki miałem) - może dorsz na lekko? Podobnie z tymi ultra lightami do 12g, przy tym cw. wydawać by się mogło, że kij na jakiegoś okonia, pstrąga, klenia może jazia? Jeśli ktoś łowi regularnie rybki tych gatunków o masie przekraczającej 2kg to polecam, w przypadku mniejszych mogą być problemy z zauważeniem, że mamy rybę na kiju. 

Edytowane przez granvorka
  • Like 1

Konger wspaniale zarobił na przeciętnej (żeby nie powiedzieć słabej) serii Stallion. Ludzie widzą napis FUJI, małą cenę i kupują. Podobnie zrobiłem ja, i kilku moich znajomych. (później szybciutka sprzedaż) Blanki są mega sztywne, ale ich czułość jest zerowa. Nie mam pojęcia na jaką rybę jest np. Stallion Sword Strike do 40g (taki miałem) - może dorsz na lekko? Podobnie z tymi ultra lightami do 12g, przy tym cw. wydawać by się mogło, że kij na jakiegoś okonia, pstrąga, klenia może jazia? Jeśli ktoś łowi regularnie rybki tych gatunków o masie przekraczającej 2kg to polecam, w przypadku mniejszych mogą być problemy z zauważeniem, że mamy rybę na kiju. 

To może jestem wybitny, ale ostatnio połowiłem okoni na furiona 2-12, takich od 15 do 30 cm i żadnych problemów z wyczuciem brania czy holem nie miałem, pod tymi największymi kijek już pracował całkiem sporą częścią blanku.

• Like 2

Hehehe, no, brawo  ;)

Wzruszyła mnie Twoja historia. 99% ludzi jest zadowolonych, ale, jest ten 1% najwybitniejszych. Czarny PR to hobby czy praca?  :ph34r:

• Like 1

• 10 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 lata później...