Ricci Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam,wylatuję we wrześniu na tydzień na grecką wyspę. Z racji na to,że pierwszy raz dostałem pozwolenie na zabranie wędki stoję przed dylematem,co powinienem zabrać? Kupić travela a jeśli tak to jakiego? Czy może tuba i zaadoptować coś z arsenału posiadanego? Generalnie wszelkie tuby jako bagaż dodatkowy są słono wyceniane,jednak loty czarterowe mam wrażenie nie są tak rygorystycznie traktowane..przynajmniej tak mi się wydaje.A może nic nie kombinować,tylko pójść w stronę travela? Jeśli ma ktoś doświadczenia w tej materii bardzo proszę o podzielenie się nimi.Taka mała uwaga odnośnie sprzętu,nie chcę kija na jeden raz...mam całkiem fajne plany Rysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Żeby rzetelnie określić cenę przewozu tuby musisz skontaktować się z przewoźnikiem lub biurem podróży, które czarteruje samolot.Jeśli masz zamiar jeszcze kiedykolwiek latać z kijami, to przymierz się do traveli. W dzisiejszych czasach można niemal wszystko zdobyć w formie wieloskładów. Ostatnio coraz popularniejsze są spinningi na blankach muchowych. Po dwóch lotach zwróci się bardzo dobry kij z pracowni, a jak nie będziesz miał farta, to po jednym. Odezwij się do Krzyśka Zielińskiego (Fishing Art), on ma kilka bardzo dobrych propozycji podróżnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Zamiary to ja mam ambitne,najgorzej że miejscówki nie ja wybieram . Odpuszczę sobie przewóz wędek w tubach,bo mimo wszystko i koszta większe i ryzyko uszkodzeń także..a travela w majtki niewiasty owinę i będzie git!Do września mogę nie zdążyć z zamówieniem w Fishing Art-e,tak więc może ktoś podzieli się wiedzą na temat produkcji seryjnej. Myślę o 2,7 do 3m i tak do 60 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Kiedyś na forum już był temat traveli. Pogmeraj w starszych wpisach, na pewno znajdziesz.Z kijem takiej długości możesz mieć problem, bo to już musi być min. 4 składy, a to niezbyt częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Z tego co widziałem na Fuercie i Krecie to taki standard,niczym krótszym z brzegu miejscowi nie atakowali. Przegrzebałem forum,ale faktycznie w 4-składzie to taka trochę egzotyka. Za wiele nie ma. Kuba Standera testował R.Thompsona,coś tam jest o Pennie Overseas i to raczej wsio. Szukam kogoś kto ma,taki sprzęt,i łowi na niego..mam na myśli travel. Ewentualnie ma doświadczenie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Obczaj Okume Black rock i Savage Gearyhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/roadrunner-xlnt-travel-a3-p2098-k13252.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Ja niedawno stałem przed takim samym dylematem. Mój research zakończył się nabyciem kija St Croix Triumph Surf Travel Rod TSRS90M4 9' Medium 4pc. Mogę polecić, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Swój kupiłem przez Ebay. Edytowane 27 Lipca 2014 przez Traq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Fajny jest Penn Overseas pro travel. Ma 2,75m - 5cio skład i ciężar wyrzutu 20-80g. Dodatkowo w komplecie tuba. Nie jest bardzo sztywny i spokojnie do 60g wabik obsłuży.Ostatnio Dragon wypuścił wędki travele. Jest jeden taki szczupakowy, całkiem przyjemny. Edytowane 27 Lipca 2014 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Jeśli travel, to proponuję Shimano Beast Master BX STC 270/300 H. Mam jeden "dyżurny", choć preferuję normalne kije i zazwyczaj w czarterachpakuję je do tuby. Ale jak już masz coś zawijać w majtki . . .Od kilku lat męczę go z powodzeniem na różnych łowiskach.Łowiłem kilkunastokilogramowe okonie nilowe, fajne ryby tygrysie.Łowiłem mniejsze ryby na Fuercie. Na Morzu Czerwonym też się sprawdził.Kiedyś Normark nie sprowadzał tego modelu, ja załatwiłem go w Ravenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi