Skocz do zawartości

Daiwa Cygnus 100 Baitcaster - rady od speców

kacal_13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie dotyczące młynka Daiwa Cygnus 100 Baitcaster.

Zaczynam swoją przygodę z castingiem więc nie chcę wydawać dużych pieniędzy na sprzęt. Posiadam wędkę Dragona Destiny Cast 1,95m 40-80g oraz kilka jerków Salmo z przedziału 21-60g. Teraz przyszła pora ma multiplikator szukałem czegoś koło 150zl więc wybór jest minimalny poza jaxonem Casting Express właściwie nic nie ma, ale mogę skorzystać z możliwości zakupów w Angli dzięki obecności tam mojego brata więc wybór padł na Daiwa Cygnus 100 http://www.billyclarke.co.uk/product_info.php?cPath=356_61_1 27&products_id=198

cena 150 zl. Tu też pytanie czy sprawdzi sie do tej wędki którą posiadam oraz do jerków w przedziale 21-60g .

Mam też pytanie o ilość plecionki która tam się mieści 12lbs-180m

Planuję kupić TUF LINE XP 20 LB tylko nie wiem ile metrów tam sie zmieści 136 czy 91 bo w takich wielkościach są sprzedawane i czy 20LBsów wystarczy.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Wiem że takie pytania niektórych z was mogą nudzić ale jest to dla mnie ważne, gdyż choć nie chcę wydać dużo nie oznacza to że chcę te pieniące wyrzucić w błoto

Bartek

witaj na forum :D

kolowrotkowi daje jakies 3 miesiace zycia ... pozniej to juz tylko dializa :D

na twoim miejscu poszukalbym czegos lepszego ... moze byc uzywane ... ale lepsze :D

na samej gorze tego podforum znajdziesz dwa katalogi, jeden z multiplikatorami, a drugi z propozycjami optymalnego combo, jest tam kilka pozytecznych informacji, m.in. na tematy pojemnosci szpulek oraz kilka innych, ktore ciebie zainteresuja

Też myślałem, że za niewielkie pieniądze nie kupię nic lepszego a tymczasem za taką kwotę udało mi się wyrwać na ebayu Daiwę Procaster Rojo 100HL. Opinie ten multik zbiera dobre, sam nie powiem zbyt wiele, gdyż tak jak Ty zaczynam przygodę z castingiem ale radzę tylko, że za oceanem jest nawet tani sprzęt...a już używany to można naprawdę trafić okazję

Dziękuję za odpowiedzi biednego na tanie nie stać chyba jednak będę się trzymał tej zasady. A powiedzcie mi panowie czy taki młynek będzie ok http://www.konikmorski.pl/multiplikatory-ambassadeur-bcx-c-3 8_41_88.html i powiedzcie mi co znaczy wersja Calm. Dziękuję za odpowiedzi

Bartek