saw Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Dziś w wodzie znalazłem takie stworzenie, ok 6cm dlugości, co to jest? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Larwa ważki tej dużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Dzięki za naprowadzenie, że to larwa.To jest larwa pływaka żółtobrzeżka. http://www.photovoyage.pl/natureblog/plywak-zoltobrzezek-great-diving-beetle/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Pływa jak wegorz i pożera wyleg , w lipcu / sierpniu kilka razy oglądałem takie obrazki, nie jestem żadnym robalologiem i nie wiem które helikoptery się dokładnie z tego wykluwaja ale sam robal wyjątkowo oblesny. no to sprawa wyjasniona Edytowane 26 Lipca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Niezła akcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Kiedyś na gliniankach pod Częstochowa jak dzieciak wsadzilem łapę w jamke przy brzegu, myślałem że to turkuc i mnie upier..... pływak , bardzo duże są jak na owady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Nie chciałbyś żeby Cie upierdzielił... Żółtobrzeżek to naprawdę paskudztwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) To jadalne jest? Okonie to jedzą? Jakoś dziś nie brały Na tej wodzie sporo jest okonia a brań praktycznie 0, może najedzone tymi paskudami. Edytowane 26 Lipca 2014 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Wszystko jest jadalne, ale niektóre rzeczy tylko jeden raz.....więc albo się objadły i mają sjestę....albo się najadły i mają zgon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Sławek Pływak jak to każdy chrząszcz jest jadalny. Dorosłe osobniki osiągają 4/5cm . Więc te okonie też musiały by być spore. Pływak to drapieznik , poprzez swój żuwaczkowy otwór gębowy może utknąć w przełyku takiego okonka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Sławek , ogarnij to http://www.fishing-test.pl/przynty/47/457 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 A coś takiego znalazłem w pudełku z wobkami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Zmumifikowana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi