paawelek83 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Piotrek, ten kołowrotek był taki krzywy fabrycznie czy na zaczepie się "wygł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Uzbroiłem super shore 10lb w Torzite16-8-5,5 - 4,5KB - 5x4KT i 4,5 na szczycie w tubie 1.4 mm. Wędka jest genialna.. ale nie skończona rękojeść więc nie wrzuciłem jeszcze fotek. Blank bardzo szybki i bardzo czuły. 7-10g + smukłe 3" to jego żywioł moim zdaniem i takie gumki posyła na kosmiczne dla mnie odległości. Grube okonie to jego przeznaczenie we właściwym wątku zaprezentowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Uzbroiłem super shore 10lb w Torzite16-8-5,5 - 4,5KB - 5x4KT i 4,5 na szczycie w tubie 1.4 mm. Wędka jest genialna.. ale nie skończona rękojeść więc nie wrzuciłem jeszcze fotek. Blank bardzo szybki i bardzo czuły. 7-10g + smukłe 3" to jego żywioł moim zdaniem i takie gumki posyła na kosmiczne dla mnie odległości. Grube okonie to jego przeznaczenie we właściwym wątku zaprezentowane Piszesz o tym najlżejszym z oferty ? Bo właśnie w takiej gramaturze 7-12g +3", u mnie najlepiej pracuje TR76L 12lb.14g+10cm keitech to w/g mnie absolutny koniec komfortu.i rzuty już nie dynamiczne. Ale generalnie blanki są super,szybkie .lekkie i czułe.Pierwsze wrażenie,nie wzbudza zaufanie co do wytrzymałości ,ale jest zupełnie mylne.Blank gnie się ładnie pod obciążeniem i czuć ukrytą moc. Edytowane 22 Września 2014 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 No jeśli Robert nic nie pomylił to mam tego TR76LL.. ale patrząć na śrrednicę dolnika to napewno LL bo ma mniej niz cm.12g + 3" nie próbowałem ale 10g+3"predator czyli juz niezbyt smukła moim zdaniem guma dawał radę. Podczas rzutów wędki nic nie oszczędzałem. Pletka 0.8 PE. Łowiłem od świtu do zmierzchu i dostała porządny wycisk. Może te blanki bardzo sie nie różnią i wersja L od LL nie jest znacząco mocniejsza. Może uda mi się na dniach spróbowac jak radzi 12g+3". Mój nr 1 na obecną chwilę w kategorii blanków dwuczęściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Ja tego LL szacuję na maksymalnie 10g+3 cale Kaitka. Niemniej największy komfort czuję łowiąc do 7g+3 cale. 76L zdecydowanie mocniejszy, myślę, że 14g + 3-4" gumisia.Co do gięcia miałem podobne wątpliwości, że nie podoła. Tak wygląda ugięcie pod rozrabiającym 70-cio centymetrowym Esiem. Edytowane 22 Września 2014 przez PiECIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 76L jest jednak trochę mocniejszy wg mnie.Na swoim 76L wyjąłem już kilka szczupaków 80cm, sandacza 77cm i sumka 100cm - wszystkim dał radę bez problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Niektórzy zastanawiają się nad rozmiarem przelotki wejściowej.. 25..20.. minimum a wczoraj miałem w ręku kijek kongera single warrior, sztywna pała 2m, opisany do 32g, i.. wejściowa kl16h! Do takich obciążeń nikt nie podczepi małego kręcioła przecież. Kogoś z kongera poniosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Niektórzy zastanawiają się nad rozmiarem przelotki wejściowej.. 25..20.. minimum a wczoraj miałem w ręku kijek kongera single warrior, sztywna pała 2m, opisany do 32g, i.. wejściowa kl16h! Do takich obciążeń nikt nie podczepi małego kręcioła przecież. Kogoś z kongera poniosło?Może zakupili w promocji zestawy przelotek od 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Witam Mam pytanieChcę uzbroić jak w temacie tylko oczko cięższy czyli do 28 gram.No i pytanie.Jakie wybrac przelotki.Tytany Fuji TORZITE czy Minima 4 MATCH, TiChrome, CM4CGCena nie jest istotna.Liczy sie tylko wartośc użytkowa. Może ktoś miał okazję porównać obydwa modele? Mile widziana każda informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Uwzględniając ostatnie zmiany cen w BRC i prawie 50 procentową zmianę cen na torzite to bym się nawet nie zastanawiał.Do innego Matagi TR76 zażyczyłem sobie TORZITE i chyba wszystkie moje nowe kije będą tak wykonane. Bardzo mi pasują te przelotki, filigranowe i niesamowicie lekkie. I wydaje mi się że są dużo cichsze od przelotek minima. Edytowane 27 Września 2014 przez bardziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 W kategorii cena/jakość można się zastanawiać ale jeśli ten pierwszy parametr pominiemy to odp jest jedna - torzite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 W kategorii cena/jakość można się zastanawiać ale jeśli ten pierwszy parametr pominiemy to odp jest jedna - torzite Mnie też przekonałeś dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Piszesz o tym najlżejszym z oferty ? Bo właśnie w takiej gramaturze 7-12g +3", u mnie najlepiej pracuje TR76L 12lb.14g+10cm keitech to w/g mnie absolutny koniec komfortu.i rzuty już nie dynamiczne. Ale generalnie blanki są super,szybkie .lekkie i czułe.Pierwsze wrażenie,nie wzbudza zaufanie co do wytrzymałości ,ale jest zupełnie mylne.Blank gnie się ładnie pod obciążeniem i czuć ukrytą moc. W tygodniu testowałem w/w TR67L. Według mnie opis cw. jest właściwy. 5g + guma 3" to 10-11g i to lata najdalej, natomiast zwiększanie gramatury -7g + 3" to 14-16g -żuty już stopniowo krótsze, 7g+4" to 20g i tutaj żuty bardzo zachowawcze. Zgadzam się z Dąbkiem: blank turbo szybki i turbo czuły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Odgrzeje kotleta....Czy uzbrojenie go w szybki stożek M16 M8 M5 a pózniej od razu w W4 i dalej już do końca W3 było by poprawne Waszym zdaniem ?Czy lepszym wariantem rzutowym było by M16 M8 M5 LV5 W4 i dalej W3 do końca ? Czyli inaczej ...jaki stożek przy takim kiju lepiej się sprawdza...szybki czy bardziej delikatny ? Edytowane 22 Grudnia 2015 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Po M5 daj 4L ,będziesz miał łagodny stożek nawet na 5-ciu przelotkach .Potem lecisz 4W i do końca 3W.W tym układzie na moich kijkach mam prześwit idealnie na 5 przelotkach .Jest szybko lekko i nie ma najmniejszych problemów z rzutami ,nawet drewnianymi gówienkami pod 2g ,oczywiście nie na w/w Matagi S,który do wobków sie nie nadaje. S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Po M5 daj 4L ,będziesz miał łagodny stożek nawet na 5-ciu przelotkach .Potem lecisz 4W i do końca 3W.W tym układzie na moich kijkach mam prześwit idealnie na 5 przelotkach .Jest szybko lekko i nie ma najmniejszych problemów z rzutami ,nawet drewnianymi gówienkami pod 2g ,oczywiście nie na w/w Matagi S,który do wobków sie nie nadaje. SWielkie dzięki Rafciu!!! - jak zwykle pomocny !!!! a jeszcze podpytam , żeby babola nie strzelić - stosujesz coś takiego jak piłowanie dolnej częsci przelotki , żeby zmniejszyć szerokość jej nóżki ? Podejrzewam , że blanki na szczycie jest tak cienki iż te W3 mogą lekko wystawac w bok od szczytówki - nie wiem czy jasno się wyraziłem . Chodzi mi o miejsce styku przelotka w3 i blank ...Nawet w fx 701 na szczycie,stosując W3 , delikatnie jak by nóżka była szersza od szczytówki Edytowane 23 Grudnia 2015 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Tak ,przy kijkach z delikatną i cieniutką szczytówka piłuję stopki 3 i 4 W na szerokości , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Tak ,przy kijkach z delikatną i cieniutką szczytówka piłuję stopki 3 i 4 W na szerokości ,dobrze prawi, pilowac trzeba bo lopaty straszne sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Więc dobrze kombinowałem ...po świętach sobie go ukręcę. Puki co tylko jem i jem A nie macie wrażenia,że ten blank jest zdecydowanie za mocny jak na opisany przedział przynęt ? Zamowilem ss LL. Odebrałem przed wigilią i powiem Wam szanowni koledzy ,że to pała straszna - oczywiście wrażenia na sucho. Sprawia wrażenie, jak był w stanie obsłużyć i z 15 gram , bez problemowo. Takie błędne wrażenie gołego blanku ?? A może Robert z BRC pomylil i dostałem SS L Aha i jeszcze jedno - tak szczytowego kija jeszcze w ręku nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Ma któryś z kolegów uzbrojony w/w blank w Minimy Matchowe?? Edytowane 26 Grudnia 2015 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Pablo zmierz sobie średnicę dolnika, to będziesz wiedział co dostałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Pablo zmierz sobie średnicę dolnika, to będziesz wiedział co dostałeś. Kurcze niby takie banalne ..a człowiek na to nie wpadnie. dziękuję kolego. Mam właściwy !!- cholera - to cóś sprawia wrażenie bardzo mocnego blanku ...Myślałem ,że faktycznie od 3 gram startuję - a tu niespodzianka Edytowane 26 Grudnia 2015 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi