Skocz do zawartości

Sland łamaniec

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takiego talona na sandały którego za bardzo nie lubiałem z jednego powodu. wędka robiona na zamówienie z pełnym wypasem leciała mi na mordę czego strasznie nie lubię, rękojesć miała 25cm i dowalone miała w gałce trzy ciężarki po 1oz nic to jednak nie pomagało więc postanowiłem sam zakombinować i zrobiłem coś takiego;

Długość łamańca 70mm odchylenie osi 10.

i teraz dopiero wiem ile z tym zabawy i jak się zabrać do następnych.pozdrawiam tornado

post-591-1348914247,6872_thumb.jpg

post-591-1348914247,7237_thumb.jpg

Friko na pewno się da zrobić jakieś fotki,ale nadmienię że wykonanie tego 1 jest trochę niekształtne w porównaniu do MB jest to związane z tym iż tyle chciałem wyciągnąć dolnik swojej wędki. Majac do dyspozycji prostą tokarnie i frezarke chciałem sprawdzić czy da się to zrobić w prostym imadle bez zabawy w ustawianie kątów itp,bez stosowania frezów promieniowych które powinny być użyte,sprawdzić jakie błedy popełnie w założeniach i obranej koncepcji wykonania i tak pewne sprawy wyszły które muszę skorygować przy następnych sztukach o ile będę je robił a na pewno parę szt. mi przyjdzie wykonać bo jest parę osób które o to mnie męczą. Samo frezowanie szlaczków ozdobnych to już indywidualna sprawa którą mażna zmieniać od upodobań natomiast wykonanie bryły z odpowiednio przestawionymi osiami, wymiarami musi być dokładnie dopasowane do koncepcji wędki i wymiarów tuby,lub blanku na której ma być osadzony.