laszczewskim Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Witam Kolegów.Jaka może być przyczyna wyłączania się echosondy (konkretnie Lowrance 5x), pomimo pełnej, lub prawie pełnej (12,48 V) baterii?Proszę o sugestie.PozdrawiamMariusz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Na poczatek proponuje sprawdzić na innym aku czy będzie tak samo. Edytowane 28 Lipca 2014 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marius13 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Jeżeli masz maly aku typu tzw. "potrzymywacz" jeden będzie ok. inny będzie po chwili gasł.Nie znam przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 A jakie masz to aku? jak mniej niż 7 Ah to może tak robić. A na siódemce po dwóch latach też tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 laszczewskim Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Na poczatek proponuje sprawdzić na innym aku czy będzie tak samo.Dzięki, Wojtku, spróbuję na aku do silnika- (można?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 laszczewskim Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 A jakie masz to aku? jak mniej niż 7 Ah to może tak robić. A na siódemce po dwóch latach też tak robi.Aku jest nowy, kilka wyjazdów, i do tej pory tak nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Kable klemy bezpiecznik. Mi zardzewialy nakladki na bezpiecznik i czasami gubily kontakt. Obcialem zacisnalem nowe przeciagnalem stopki bezpiecznika papierem sciernym i hula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jazloc Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 W mojej piranimax 220 miałem problem z gniazdem, poruszałem kablem kiedy była włączona i namierzyłem usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek88 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Witam Kolegów.Jaka może być przyczyna wyłączania się echosondy (konkretnie Lowrance 5x), pomimo pełnej, lub prawie pełnej (12,48 V) baterii?Proszę o sugestie.PozdrawiamMariusz..To było od początku czy z czasem tak się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 laszczewskim Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Dziękuję Koledzy za pomoc, ale sprawa się wyjaśniła.Przyczyna bardzo prozaiczna, a mianowicie trafiła mi się wadliwa bateria i to w swojej najbardziej złośliwej postaci.Krótko mówiąc raz dobra, trzymająca napięcie na niezmiennym poziomie przez długi okres czasu i w momencie spadek napięcia do 8 V.I poszła do "kosza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
laszczewskim
Witam Kolegów.
Jaka może być przyczyna wyłączania się echosondy (konkretnie Lowrance 5x), pomimo pełnej, lub prawie pełnej (12,48 V) baterii?
Proszę o sugestie.
Pozdrawiam
Mariusz..
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi