Skocz do zawartości

Pytanie o wobler?

Genp

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM SERDECZNIE

Po raz piewszy piszę post więc kłaniam się nisko ;)

Nurtuje mnie czy może ktoś z was wie co to za wobler... Kiedyś wyłowiłem go na Wiśle i okazuje się bardzo skuteczny na nocne sandacze i nie tylko, także wypasiony kleń potrafi pacnąć choć często spada(linka twardy kij) wobek ma 9cm jest lekki, kotwice musiałem zmienić

post-2470-1348914248,1631_thumb.jpg

[quote title=M@W9 napisał(a) dnia Thu, 05 February 2009 12:24]

To jest wobler wzorowany na Ugly Duckling. Może warto rozejrzeć się za oryginałem jeżeli nie uda Ci się znaleźć takiego samego.

Rzeczywiście podobieństwo widać, chyba twórca tego mojego znaleziska czerpał z tych jugoli. Nigdy nie łowiłem wiekszymi jugolami owszem mam kilka sztuka ale maluchy 4cm :D

Które byście polecili neutralne bądź pływające na czerwcowe nocki? Mam pewien kanon przynęt, ale nie zaszkodzi kilka nowinek :lol:

@Bezel chyba to te woblery,które wskazałeś :D Jeden wygląda identycznie.Dzięki

Więc pójdę za ciosem i jeszcze jedno pytanko. Przy okazji wielu artykułów p. Marka Szymańskiego na zdjęciach jest wyeksponowany taki wobler uklejka w srebrzystej folii

może któryś z szanownych forumowiczów wiedziałby co to za rarytas?

post-2470-1348914248,2188_thumb.jpg

:huh: w rzeczy samej to ten wobler, nawet widzę że można go dostać w necie... Pytam o te smukłe wobki bo mam zamiar mocniej przyłożyć się do nocnego spinningu. Jest dużo modeli osiągalnych long cast czy x-rap ale nie zaszkodzi zaopatrzyć się w inne. Łowie na Wiśle Gniew-Tczew sandaczy coraz mniej z roku na rok. W dzień można pomarzyć o mętnookim lub nie wiem jak się do nich dobrać :wacko:

I najgorsze to aż opadają ręce patrząc jak wędkarze dumnie pokazuja siatke z złowionymi na trupka sandaczykami 40cm 4-5szt. Gorycz, frustracja itp. Dobrze, że nas młodych oświeconych coraz więcej

:(

Ja co roku sobie obiecuje ze sprobuje polowic w nocy i nie moge sie zdecydowac.W dzien sandacze lowie najczesciej w warkoczu na mocno obciazona gume albo w glebokiej klatce miedzy glowkami.Wybieram sie tez na Wisle w okolice Gniewu ale bez auta to troche trudne.PZDR.Piotr

Potencjalne stanowiska ryb znam... chodzi o to,że ryb mniej.Pod koniec lat 90 wystarczyło mieć biały twister na 25-35g i sandał stadnie stał przy każdej głębszej główce. A w nocy jeszcze coś tam sie wydłubie :D i chodzi o ten klimat nocnego łowienia. Kazdy wie o czym pisze. Cisza dookoła, szum warkocza, oczkowania na płyciutkich przelewach, pan sum raz na jakis czas zawiruje. Oby do czerwca

Witam na Forum.

9cm wobler jest łudzaco podobny do takich, ktore posiadam, lecz z wiekszym sterem. Kupilem kilka, ladnych pare lat temu...nie mam pojecia ko to zrobil.

Na rzece nie stosowalem..to juz jest kawalek woblera i jak do tego dodac spory ster to stawia duzy opor w pradzie.

Co do woblerow J.Widła to posiadam ale jak na razie niezbyt sie przykladalem do lowienia nimi. Uklejka mimo niwielkich rozmiarow jest ciezka i dobrze leci.Egzemplarz, ktory posiadam, jak na Bolenie czasami za mocno miesza wode. Dobrym wynalazkiem jest metalowy ster, widac ze tworca jest wedkarzem.

Gumo