Skocz do zawartości

a taka oto burza w Poznaniu!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, moje parametry to 4 sek, ISO 200, przysłona 5.6. Po prostu miałem fart trafić w taki kadr, klatka pojedyncza, nie sklejana z kilku. Od 10 lat fotografuję burze i nigdy tak mi się nie poukładało jak wczoraj! TO czyste szczęście trafić na taką burzę. pozdr

Czerwcu - wow, konkret ta Twoja klatka. Z ilu sklejana? I jak robisz chmury, bo przecież na każdej klatce inne położenie? WYbierasz z jednej i po prostu resztę maskujesz? 

Zdjęcie nie moje, jednego z wykładowców z Politechniki Koszalińskiej :P, mogę podesłać link do jego FB, jeżeli chcecie zobaczyć innego jego fotki :).

Jego FB: https://www.facebook.com/PiotrMajchrzak.GaleriaAmautorska/photos_stream

Edytowane przez Czerwc

Wczoraj dostałem ostrzeżenie z samej Góry. Wczoraj, zbliżała się do mojego miasta kolejna burza. Jak zwykle zaciekawiony otworzyłem okno dachowe i zacząłem wypatrywać błyskawic i piorunów. Gdy trochę już znudzony czekałem na jakąś małą białą nitkę błyskawicy na horyzoncie, z dosłownie jasnego nieba nade mną w kamienicę na przeciwko (nie dalej jak 50m ode mnie) uderzył potężny piorun!!! Uderzenie było tak bliskie, że poczułem na twarzy podmuch, okoliczne alarmy zaczęły wyć a jak się potem okazało wszystkim sąsiadom popaliły się komputery, nie było internetu a nawet wody w całej dzielnicy (padła jakaś duża pompa)... Moja żona kulała się ze śmiechu gdy wbiegłem do pokoju obok nie mogąc wydobyć z siebie ani słowa - podobno miałem minę jakbym samego Lucyfera ujrzał :) Dostałem ostrzeżenie Panowie, nie można igrać z siłami natury... 

ahhahah

kiedyś ścigałem burze ....w pogoni za rybami.......... bywało różnie.Raz brały,raz nie........w zeszłym roku wędkowałem pod "wysokim napięciem",jak pierdyknęło w słup,kilka metrów nade mną..........no cóż ,nie mam ciśnienia na burze :lol:

Mnie wczoraj o przed 22 burze pogoniły z nocki... Miałem zostać ale tak napitalało, że jak na chwilę ucichło to zwialiśmy do domu. Ostatnio coś często moknę nad wodą i tą nockę postanowiłem odpuścić ;)

No a zdjęcia mega. Wczoraj by można było zdjęcie fajne trafić też nad Wisłą. Mam okno z pokoju w kierunku Wisły (około 10 km) i za małolata lubiłem oglądać "nadwiślańskie dyskoteki", teraz sąsiad powiększył chałupę i cały widok mi zasłania... :wacko:

• Like 2

• 3 tygodnie później...