czaro73 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam Wszystkich !Mam dylemat; Shimano Curado 201 czy Daiwa Viento 100 L ?Byłem przekonany do zakupu Curado ( min. dzięki Waszym podpowiedziom, ale wcześniej nie brałem tej Daiwki pod uwagę ), lecz po pierwsze ciężko w sklepach uświadczyć ten młynek - Curado, a po drugie; od następnych dostaw Shimano ma podnieś o 30% ceny ( tak się dowiedziałem w/g mnie w dobym sklepie ).Z dalszych info, wynika, że jeśli chodzi o jakiekolwiek reklamacje dotyczące multików, to Shimano uwzglęnia je w około 10%.I tu pojawił się dylemat... A kręcioła chcę kupić na początku tygodnia. Młynek ten chcę podłączyć do kijka - do 56g.Proszę o podpowiedzi.Z góry wszystkim bardzo dziękuję Czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Nie wiem jakie są istotne różnice pomiedzy Viento a Fuego. Myślę, że minimalne ale może ktoś mnie poprawi. Jeżeli jest tak jak myślę (miałem Fuego), to bardzo porządny młynek, do lekko-średnich zastosowań.Zawsze jeszcze możesz rozważyć zakup ABU Revo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Mimo mojej miłości do Daiwa, to polecam Curado 201. Myślę, że Ci lepiej posłuży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam Wszystkich !Mam dylemat; Shimano Curado 201 czy Daiwa Viento 100 L ?Byłem przekonany do zakupu Curado ( min. dzięki Waszym podpowiedziom, ale wcześniej nie brałem tej Daiwki pod uwagę ), lecz po pierwsze ciężko w sklepach uświadczyć ten młynek - Curado, a po drugie; od następnych dostaw Shimano ma podnieś o 30% ceny ( tak się dowiedziałem w/g mnie w dobym sklepie ).Z dalszych info, wynika, że jeśli chodzi o jakiekolwiek reklamacje dotyczące multików, to Shimano uwzglęnia je w około 10%.I tu pojawił się dylemat... A kręcioła chcę kupić na początku tygodnia. @czaro73 proszę zdradź tajemnice gdzie w Poznaniu można uświadczyć CURADO 201? jeśli w tym największym u nas , to od razu powiem ci że brednie tam opowiadają straszne i o castingowym sprzęcie wiedzą tyle co większość z nas 10 lat temu. temat gwarancji bym całkowicie olał bo w curado 201 przy normalnym użytkowaniu nic się nie stanie,a łożyska na szpuli w razie czego kupisz i wymienisz sobie sam. jeśli curado to tylko ebay-150$ plus przesyłka i jest twój. jeśli nie masz możliwości to pisz na priv. pomogę kupić bez żadnych zobowiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 viento to chyba najgorsza daiwa ... z tych 'lepszych' jezeli sie wahasz pomiedzy shimano a daiwa, to (biorac pod uwage podane wedke) proponuje rojo albo HSTA ... lub ew. curado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Tak jak pisze @tofik Curado z ebaya!!! Nie zastanawiałbym się. (ja kupiłem tu na forum) Cu 201 dhsv użytkowałem w zeszłym roku i jeszcze kilka lat mam zamiar to robic. Dobra maszyna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam, @czaro73- daj mi znac jesli zdecydujesz sie na Curado. Znajomy ze Stanow sprzedaje je za 120 dolcow + przesylka.Moge ci podac namiary do niego. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Czy może pasuje Tobie curado 201 E7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Curado jest nieco szerszy i waży z plecionką 297grViento nie łowiłem, ale jesli minimalny ciężar przynęt jakimi chcesz łowic to 10-12 gr, to moge Ci polecic Abu Revo STX. Wg mnie nie doceniany, dużo mniejszy niż Curado 201 i waży trochę mniej bo 265gr z pletką.Niestety nie wiem jak przedstawia się cenowo w stosunku do innych modeli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Masz @Bassy do sprzedania Curado 201E? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 nie mam ale miałem go w rękach pare ładnych minut na lubelskim spotkaniu j.pl w pubie hehehehe, wydaję się być spoko nie wiem tylko jak tą obudowa plastikowa i jej trwałością, moze jest ktoś na forum kto zdążył połowić, bo ten co się nim bawiłem to nowelas i w maju przejdzie chrzest u kolegi. Ale jeśli mówiło się ze jest dobry do jerków a jest naprawdę mały i super leży w dłoni ................ http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6189& ;prevloaded=1&&start=0 tu masz kawałek dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Hej!Wszystkim jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc Szczerze, to nigdy wcześniej nie miałem w rękach curado 201, tylko 101, no i troszke większe np. Metanium, w/w Daiwa, Megaforce. I jak dla mnie ta wielkość jest ok, nawet mogły by być troszkę większe.Ale ostatnio odkryłem;Curado CU 201 E7 czy Curado CU 200 E7.I KONKRETNE PYTANIE; Który wybrać ? Pozdrczaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Curado CU 201 E7 czy Curado CU 200 E7 Zależy która reka kręcisz? 201 to na lewą łapkę, 200 na prawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi