Skocz do zawartości

Daiwa - Shimano ?

czaro73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich !

Mam dylemat; Shimano Curado 201 czy Daiwa Viento 100 L ?

Byłem przekonany do zakupu Curado ( min. dzięki Waszym podpowiedziom, ale wcześniej nie brałem tej Daiwki pod uwagę ), lecz po pierwsze ciężko w sklepach uświadczyć ten młynek - Curado, a po drugie; od następnych dostaw Shimano ma podnieś o 30% ceny ( tak się dowiedziałem w/g mnie w dobym sklepie ).

Z dalszych info, wynika, że jeśli chodzi o jakiekolwiek reklamacje dotyczące multików, to Shimano uwzglęnia je w około 10%.

I tu pojawił się dylemat...

A kręcioła chcę kupić na początku tygodnia.

Młynek ten chcę podłączyć do kijka - do 56g.

Proszę o podpowiedzi.

Z góry wszystkim bardzo dziękuję :D

Czaro73

Nie wiem jakie są istotne różnice pomiedzy Viento a Fuego. Myślę, że minimalne ale może ktoś mnie poprawi.

Jeżeli jest tak jak myślę (miałem Fuego), to bardzo porządny młynek, do lekko-średnich zastosowań.

Zawsze jeszcze możesz rozważyć zakup ABU Revo

Witam Wszystkich !

Mam dylemat; Shimano Curado 201 czy Daiwa Viento 100 L ?

Byłem przekonany do zakupu Curado ( min. dzięki Waszym podpowiedziom, ale wcześniej nie brałem tej Daiwki pod uwagę ), lecz po pierwsze ciężko w sklepach uświadczyć ten młynek - Curado, a po drugie; od następnych dostaw Shimano ma podnieś o 30% ceny ( tak się dowiedziałem w/g mnie w dobym sklepie ).

Z dalszych info, wynika, że jeśli chodzi o jakiekolwiek reklamacje dotyczące multików, to Shimano uwzglęnia je w około 10%.

I tu pojawił się dylemat...

A kręcioła chcę kupić na początku tygodnia. @czaro73 proszę zdradź tajemnice gdzie w Poznaniu można uświadczyć CURADO 201? jeśli w tym największym u nas , to od razu powiem ci że brednie tam opowiadają straszne i o castingowym sprzęcie wiedzą tyle co większość z nas 10 lat temu. temat gwarancji bym całkowicie olał bo w curado 201 przy normalnym użytkowaniu nic się nie stanie,a łożyska na szpuli w razie czego kupisz i wymienisz sobie sam. jeśli curado to tylko ebay-150$ plus przesyłka i jest twój. jeśli nie masz możliwości to pisz na priv. pomogę kupić bez żadnych zobowiązań.

Curado jest nieco szerszy i waży z plecionką 297gr

Viento nie łowiłem, ale jesli minimalny ciężar przynęt jakimi chcesz łowic to 10-12 gr, to moge Ci polecic Abu Revo STX. Wg mnie nie doceniany, dużo mniejszy niż Curado 201 i waży trochę mniej bo 265gr z pletką.

Niestety nie wiem jak przedstawia się cenowo w stosunku do innych modeli.

Pozdrawiam

nie mam ale miałem go w rękach pare ładnych minut na lubelskim spotkaniu j.pl w pubie hehehehe, wydaję się być spoko nie wiem tylko jak tą obudowa plastikowa i jej trwałością, moze jest ktoś na forum kto zdążył połowić, bo ten co się nim bawiłem to nowelas i w maju przejdzie chrzest u kolegi. Ale jeśli mówiło się ze jest dobry do jerków a jest naprawdę mały i super leży w dłoni ................

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6189&amp ;prevloaded=1&&start=0 tu masz kawałek dyskusji

Hej!

Wszystkim jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc B)

Szczerze, to nigdy wcześniej nie miałem w rękach curado 201, tylko 101, no i troszke większe np. Metanium, w/w Daiwa, Megaforce. I jak dla mnie ta wielkość jest ok, nawet mogły by być troszkę większe.

Ale ostatnio odkryłem;

Curado CU 201 E7 czy Curado CU 200 E7.

I KONKRETNE PYTANIE; Który wybrać ? :wacko:

Pozdr

czaro73