Skocz do zawartości
  • 0

Punkty ostrzeżenia

seemoore

Pytanie

Witajcie,

Pisałem co prawda w tej sprawie z jednym z modów, ale z racji tej, że nie ma nigdzie (chyba...) tego tematu, chciałbym zaproponować, żeby punkty ostrzeżenia, które niestety czasem można otrzymać (mi się rónież zdarzyło :P), podlegały usunięciu (wraz z ograniczeniami nałożonymi na osobe je otrzymującą) po upływie jakiegoś zdefiniowanego okresu. 

Coś na zasadzie punktów karnych za wykroczenie drogowe :)...

Proponuję, aby punkty były usuwane np. po 2-3 miesiącach od ich przyznania. Co Wy na to? :)

Modów i Adminów proszę o rozważenie propozycji :)

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego :)...

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dla leniwych proponuję streszczenie - ściągę z regulaminu....czyli wypisanie co wolno a co nie, bez wyjaśniania dlaczego.

Jeśli komuś będzie zależało na zapoznaniu się z rozwinięciem i  uzasadnieniem owego streszczenia to wystarczy, że wejdzie w link do pełnej wersji regulaminu.

Ot takie 10 przykazań J.pl

Albo bardziej hardcorowo...... proponuję mały test z wiedzy regulaminu przed autoryzacją nowego konta.

Test może mieć formę 5 pytań w trakcie rejestracji tuż po zaznaczeniu opcji, że "akceptuje regulamin" ;)

• 0

Nie jestem nietykalny :rolleyes:  Każdy kto ma chęć albo życzenie , opieprza mnie jak beczkę od smoły . I vice versa .. Regulamin jaki jest każdy widzi - tnie brutalnie po skrzydłach , bywa w porywach srogi niczym ślepa Temida .. i jest kostycznie niereformowalny . "Dożywotnie" ostrzeżenia są dla mnie równie trudne do zrozumienia co i do akceptacji . Cały świat jest jednym wielkim przemijaniem , ale regulaminowe punkty są ponad to - taka specyficzna specyfika - mamy coś zupełnie wyjątkowego :)

Wilk i Skippi to w 100 % przychówek regulaminu .. I szkoda , że bez odwrotu ..

• 0

Nie jestem nietykalny :rolleyes:  Każdy kto ma chęć albo życzenie , opieprza mnie jak beczkę od smoły . I vice versa .. Regulamin jaki jest każdy widzi - tnie brutalnie po skrzydłach , bywa w porywach srogi niczym ślepa Temida .. i jest kostycznie niereformowalny . "Dożywotnie" ostrzeżenia są dla mnie równie trudne do zrozumienia co i do akceptacji . Cały świat jest jednym wielkim przemijaniem , ale regulaminowe punkty są ponad to - taka specyficzna specyfika - mamy coś zupełnie wyjątkowego :)

Wilk i Skippi to w 100 % przychówek regulaminu .. I szkoda , że bez odwrotu ..

A nawet, jak policja dowali, to kiedyś zacierają

• 0

Ustaliliśmy zatem, bez wątpienia, że mamy różne poglądy... ok. Truizm. 

Proponuję utworzenie Jerkbait plus. Jeśli ktoś proponował, to z góry przepraszam... 

J.P.pl będzie forum zamkniętym, li tylko dla "sprawdzonych" z j.pl. Nie będzie widocznym "z zewnątrz". Będzie miał wszystkie zalety j.pl, ale nie będzie miał jego nielicznych wad... kochający łowić pstrągi, będą mogli pisać gdzie łowią, trociarze czy ryby już weszły... czy są. Kochający duże rzeki będą mogli wymieć się miejscówkami sumowymi i sandaczowymi. Bolenie kochający też...

Imagin all... 

Ktoś za...

Edytowane przez AdasCzeski

• 0

Ustaliliśmy zatem, bez wątpienia, że mamy różne poglądy... ok. Truizm. 

Proponuję utworzenie Jerkbait plus. Jeśli ktoś proponował, to z góry przepraszam... 

J.P.pl będzie forum zamkniętym, li tylko dla "sprawdzonych" z j.pl. Nie będzie widocznym "z zewnątrz". Będzie miał wszystkie zalety j.pl, ale nie będzie miał jego nielicznych wad... kochający łowić pstrągi, będą mogli pisać gdzie łowią, trociarze czy ryby już weszły... czy są. Kochający duże rzeki będą mogli wymieć się miejscówkami sumowymi i sandaczowymi. Bolenie kochający też...

Imagin all... 

Ktoś za...

Było to już kiedyś poruszane........ale jaki to miałoby sens?Znajomi bez problemu dzielą się info; kto?gdzie?i kiedy?No chyba, żeby wzmóc elitarność takiego grona...to też bez sensu, bo kolorów tu jednak dostatek.

No i najważniejsze:kto i jak przydzielał by dostęp do konta/forum "plus"?na jakiej podstawie?..........Moderatorzy,kumple,czy ogólne głosowanie na otwartym forum?Nie ma chyba dobrego sposobu na to.

Watek generalnie dotyczy udzielanych ostrzeżeń-dla mnie, nie istotne jest to, czy one się przedawnią,zresetują itp.Ja chcę wiedzieć czy ktoś je sprawiedliwie przyznał..........nic więcej.Póki co widzę, że nie bardzo.

No i wypraszam sobie pisanie do mnie, że mam podać konkretny przykład,bo jak podałem konkretne przykłady na łamanie regulaminu odnośnie zdjęć umieszczanych na forum.....to mnie "konfidentem"nazwano. :blink:

• 0

Z przykrością muszę stwierdzić , żem to ja sprawił , bo jeszcze do niedawna wydawało mi się , że zamiast iść na ryby ludzie siedzą i studiują kogo by tu jeszcze  przydupić na "oszustwie" , lecz teraz z całą powagą kolegę przepraszam , bo sam zauważam,  że są tu praktyki ,które mnie samego również( mówiąc delikatnie ) denerwują ,a punktowanie ostatnio chyba stało się" konikem" szanownego grona (choć nie do końca sprawiedliwe)

• Like 1

• 0

Drobna ułomność w niczym jednak nie zmienia faktu , że jerkbait jest najlepszym , najbardziej kompetentnym i uczciwym miejscem w polskiej wędkarskiej sieci , a w gruncie rzeczy mało istotne , drobne braki - choć dyskusyjne - nie są w stanie tego przysłonić  . Czyż Nike bez skrzydeł i głowy , albo Venus bez nosa nie są i tak doskonałe ?! :)

• Like 3

• 0

Moja wizja :grupa  dzieci bawi się zimą na śniegu lepią kulki rzucają, nagle jedna z kulek zaczyna się toczyć ,nabiera masy  coraz większa i większa ciągle się toczy i toczy, wiedzą  że to ich zasługa, na początku jest super bo jeszcze nad nią panują, ale lepią dalej, jednak śnieg jest mokry i szybko się klei  i jest coraz , coraz większa i trudna do opanowania i zaczyna rosnąć  w siłe i toczy się naprawdę szybko  , więc postanawiają jej rzucać wszystko pod nogi  by spowolnić jej bieg ale..... no właśnie ale dzisiaj zamiast spowalniać jej bieg może czas wyznaczyć jej inną lepszą  drogę , jaką tego już nie powiem... , no może mniej  radykalną 

• 0

Ojej, jeszcze temat nie zamknięty, czyżby beton kruszał ?

Przecież :

"Komentowanie decyzji moderatora na forum publicznym. Wszelkie wątpliwość co do decyzji moderacyjnych należy wyjaśniać na priv, publiczne komentowanie decyzji moderatora stanowi naruszenie regulaminu (o czym była wielokrotnie mowa na forum)."

"Kolejne dyskusje o decyzjach moderacyjnych, pomimo przyznania punktu ostrzeżenia za to w dniu dzisiejszym"

Edytowane przez Rebort
  • Like 1

• 0

Mimo stażu na jerkbait.pl jakoś udało mi się uniknąć ''kul moderatorów i nieuczciwych decyzji'' ale sytuacja wygląda tak jak cwaniak który popisuje się przed kolegami przed policja a gdy sprawy nabierają rozpędu i dostaje gazem bo buźce to płacz i lament - masz punkty - brawo ! Na pewno gdy dostałeś to przeczytałeś regulamin aby wiedzieć za co, co z pewnością przekłada się na lepsza znajomość regulaminu niż moja :)

co do sposobu zbicia pkt polecam prace - na rzecz forum - zgłaszanie starych ogłoszeń na giełdzie pilnowanie uczciwości ogłoszeń i pomaganie tudzież nakierowywanie "młode pokolenie" do korzystania z opcji szukajki i tym podobnych.

:)

Peace and love :)

• Like 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...