janusz.walaszewski Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Ten kaseciak ostatnio był u nas na giełdzie (chyba ten, tak mi się wydaje) poszedł za 2 stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Jeśli już to raczej:http://www.ebay.co.uk/itm/Airflo-Switch-Black-Reels-Ex-Demo-Sizes-4-6-7-9-Fly-Fishing-Reel-5-spare-spools/381726242195?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20140122125356%26meid%3Daf016ed2437b4dfe840fb91a72a9176f%26pid%3D100005%26rk%3D4%26rkt%3D6%26mehot%3Dpp%26sd%3D381457472741 Classic Cassete mają problem z jakością łożysk jednokierunkowych. Mój zaczął przepuszczać, kolegi też, z kilkoma "szczęśliwymi" posiadaczami rozmawiałem i podobny problem, czasem trzyma, czasem puszcza i szpula obraca się jak w dobrym multiku Wygląda na zbyt duzy luz pomiędzy łozyskiem a tulejką po której się ono porusza.Chińczyk zawalił sprawę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Generalnie to jestem torba jeśli chodzi o e-zakupy za granicą. Może znajdzie się chętny żeby to ogarnąć , a wtedy za jednym zamachem można większe zakupy zrobić , a w kraju to już sobie rozesłać.Dzięki Venom, dobrze wiedzieć. Coś innego się wypatrzy. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Hansolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam,jakby ktoś organizował zakup Orvisa Acces w sklepie garry evans podłączył bym się pod to przedsiewzięcie.Niezły pomysł jestem za, na fotce dane accesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Aż mi głupio przyznać, że do mnie już jeden frunie Zakupy w tym sklepie są banalnie proste, choć dobrze jest znać choć trochę język lengłidż. Bezpiecznie też do Gerry'ego zadzwonić i upewnić się, że kręciek jest faktycznie dostępny. Płacić można kartą, albo PayPalem. Przy przesyłce za 6 funciaków, to nie ma się co szczypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam.Oglądałem kaseciaka Airflo Classic i dużą nieufność budził we mnie pierścień mocujący kasety. Może się zdarzyć że bez narzędzi nad wodą się go nie odkręci ...Natomiast kupowałem Airflo Switch Black dokładnie z tego linku, który podał Marian. Niby są to kołowrotki z pokazów i demonstracji oraz witryn sklepowych i mogą nosić drobne ślady takieko użytkowania. Ten, który doszedł do mnie był kompletnie nowy bez jakiegokolwiek śladu otwierania nawet zamka w pokrowcu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Pierścień mocujacy jest spoko Nic się nie blokuje a odkręcić łatwo, tylko nie palcami a przykładając plasko dłoń. Lepsze rozwiązanie niż oringi na szpuli, bo te potrafią się "podwinąć" i utrudnić sciagniecie kasety. Edytowane 22 Lutego 2017 przez venom_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam.Kurczę ... nie byłem w stanie odkręcić go w nowym i nie używanym kołowrotku ... a po śniadaniu byłem . Oglądałem dwa modele mały i duży. Pomyślałem że jak "nasucho" są problemy to co będzie nad wodą jak się trochę brudu i wody dostanie, mocniej słońce przypiecze czy zimno bardzo będzie ...Zresztą po ptokach, bo już ze Switch Black jestem całkiem zadowolony Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Jak napisał Marian. Nigdy nie miałem problemów z odkreceniem mocowania szpuli. Dużo lepsze rozwiązanie niż mocowanie na o- ringu. Natomiast łożysko naprawdę słabe. Często zdarza się że hamulec nie trzyma ustawień. Sam się luzuje. Marian o moim pisał że miałem problem z całkowitym brakiem hamulca. Wkurzajace. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Do każdego rozwiązania trzeba podchodzić uwzględniając jego specyfikę, kasety na oringu nie będą sprawiały problemów jeśli oring posmarujemy olejem silikonowym. Umieszczając kasetę na miejscu robimy to tak jak byśmy ją nakręcali, dopiero na samym końcu wciskamy na swoje miejsce. Zdejmując kasetę postępujemy odwrotnie, wyciskamy kasetę z jej położenia w ten sposób, ze opieramy krawędź szpuli na palcach; wskazującym, serdecznym i kolejnych a kciukami wyciskamy kasetę, następnie zdejmujemy ją tak jak byśmy odkręcali. Ot i cała filozofia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Aż mi głupio przyznać, że do mnie już jeden frunie Zakupy w tym sklepie są banalnie proste, choć dobrze jest znać choć trochę język lengłidż. Bezpiecznie też do Gerry'ego zadzwonić i upewnić się, że kręciek jest faktycznie dostępny. Płacić można kartą, albo PayPalem. Przy przesyłce za 6 funciaków, to nie ma się co szczypać. Witam,próbowałem dziś kupić Acces V i po dopytaniu o dostepność, chciałem zapłacić kartą i po transakcji wyskakuje taki komunikat "session timed out.Couldnt 3D secure authentication" płaciłeś pay palem czy kartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam,próbowałem dziś kupić Acces V i po dopytaniu o dostepność, chciałem zapłacić kartą i po transakcji wyskakuje taki komunikat "session timed out.Couldnt 3D secure authentication" płaciłeś pay palem czy kartą? Karta mysi być objęta systemem 3D seciuryty. Po prostu każda transakcję potwierdza się w tym systemie kodem, np na komórce. Zadzwoń do swojego banku i otwórz tę usługę bo prawdopodobnie Twoja karta nie jest tym objęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Ja płaciłem PayPalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Dzisiaj sfinalizowałem zakup Acces'a III, zamówienie opłacone (kartą) i potwierdzone przez sklep Garry'ego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 I tak to właśnie wychodzący z oferty Orvisa, "średnioarborowy" Access, oferowany przez garryevans.co.uk, stał się "najlepszym kołowrotkiem muchowym" i jam to uczynił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 To dodam jeszcze, że na amerykańskim jebaju, Lamsony Litespeed (nowe) można dostać za 200, albo niewiele więcej, niż 200 dolarów ... nie wszyscy na raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 W moim przypadku Acces III jest uzupełnieniem "arsenału", Acces IV już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Napisze kilka zdań o kołowrotku z niższej , ba z prawie dolnej półki : Jaxon Monolith Fly 5/6.wykonanie- aluminium dobrze obrobione, bez ostrych krawędzi, zero jakichkolwiek luzów na osi czy korbcehamulec- cichy , nienatarczywy, bardzo płynny , jego regulacja z dużym zakresem, słychać delikatne kliknięcia przy pokręcaniuwaga/rozmiar- z tego co czytałem to 131 g,średnica szpuli 86mm, szerokość 22mmcena- w zależności od sprzedawcy około 200-220 zł , ja zapłaciłem z przesyłka 206 złotychdodatkowo pokrowiec neoprenowyKołowrotek nowy, nie sprawdzony w boju , jeżeli jednak będzie się tak sprawował, jakie wywołał wrażenie , to będę zadowolony. Myślę że to jest dobra propozycja , dla początkujących ale nie tylko. Może pod innym logiem kosztowałby więcej i warto zapłacić 200 zł niż np: 350 zł, a róznicę dorzucić do kija/ sznura. Nie jest to najlepszy kołowrotek , bo kryteriów może być na pęczki, ale jest to ciekawa propozycja za niewielkie pieniądze. Nie pracuję w Jaxon Poniżej kilka fotek. Mam nadzieję że komuś się przyda opis dla podjęcia decyzji . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Miał być Mirage ale niestety nie załapałem się na promocję bo wszystko wykupili ☹ Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Orvis UK wysłał mi list, że już nie posiadają Mirage oraz bardzo przepraszają i w ramach rekompensaty otrzymałem kod z -10% na następne zakupy Na nowego Mirage nie zdecydowałem się (cena powalająca) do koszyka trafił Orvis Hyrdros SL w rozmiarze II. Co mogę o nim powiedzieć, dobrze spasowany, wygląd oczywiście kwestia gustu, co kto lubi Waga, no i tu katalogowo 5.6 oz czyli 159 gram... moja waga mówi 167 gram (zdjęcie poniżej)„delikatna różnica” po odklejeniu naklejki na stopce „Made In China” waga nie chciała zejść do 159 gram Dla porównania Lamson Guru 2 1,5 (którego też posiadam) katalogowo waży 121 gram. Co jeszcze mogę o nim powiedzieć, terkotka nie męczy ucha, wygląda zdecydowanie lepiej na żywo niż na zdjęciach Jeśli mam się doczepić to mało wygodne pokrętło regulacji hamulca, wygodniej jest w Battenkill Disc. Kręcioł będzie współpracować z wędką Sage Pulse 9’ #5, na hydrosa nawinąłem podkład 100 YDS 20 LB oraz RIO Perception WF5F. Na tą chwilę,(wszystkie testy były przeprowadzone w domu ) tyle mogę powiedzieć o tym „kręciołku” co do reszty przyjdzie mam nadzieję już niedługo jak woda opadnie. Na sam koniec mogę powiedzieć, że jest to moja subiektywna opinia na temat Orvis Hydros SL, także nie bijcie Edytowane 28 Lutego 2017 przez marckus 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Stoje przed zakupem pierwszego nawijaka do muchowki i z przyjemnoscia czytam ten watek.Dzieki, ze dzielicie sie wrazeniami i wstawiacie zdjecia.Wybor na rynku (online) jest przeogromny, a takie wpisy jak powyzsze z pewnoscia ulatwia podjecie decyzji. Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Zastanowiłbym się nad kołowrotkiem z linku, razem trzy szpule a to się może przydać. Linka pływająca, pływająca z intermedialną, np 20' końcówką i plywająca z sink tipemPytanie tylko, który - choć do #7 to chyba 7/8, tym bardziej, że nie są ciężkie http://bogdangawlik.pl/product-pol-9627-Lamson-Kolowrotek-Liquid-3-Pack.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Stoje przed zakupem pierwszego nawijaka do muchowki i z przyjemnoscia czytam ten watek.Dzieki, ze dzielicie sie wrazeniami i wstawiacie zdjecia.Wybor na rynku (online) jest przeogromny, a takie wpisy jak powyzsze z pewnoscia ulatwia podjecie decyzji. PozdrawiamIdź tą samą drogą jak z kijem, można na około i po wybojach a można raz a dobrze. Nauka na błędach też nie zawsze jest przyjemna, choć generuje ruch na forum, co bywa ciekawe . Loop opti runner, Kilka, kilkanaście, może więcej lat spokoju. W głowie jak i nad rzeką. tomaszek11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 opti runner? toż to cegła 240 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Idź tą samą drogą jak z kijem, można na około i po wybojach a można raz a dobrze. Nauka na błędach też nie zawsze jest przyjemna, choć generuje ruch na forum, co bywa ciekawe . Loop opti runner, Kilka, kilkanaście, może więcej lat spokoju. W głowie jak i nad rzeką. tomaszek11Ja bym poszedł dalej i Loop-em nie zawracał bym sobie głowy Hardu zane ti to jest właściwy wybór . @Guzu Czego nie wybierzesz z oferty uznanych producentów będziesz zadowolony, kieruj się przede wszystkim własnymi odczuciami estetyki reszta to niuanse. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 O, zdjęcie się nie wkleiło, a miało być ; kolega widać z poczuciem humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi