Guzu Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Redington olewał Europę i nadal traktuje ją trochę po macoszemu spójrz na ofertę w USA inaczej to wygląda. Nigdy nie była i pewnie nigdy nie będzie najwyższa półka ale sporo ciekawych produktów w świat poszło z pod ich fabryk. To już chyba trzecie wydanie tego kołowrotka za oceanem sporo dobrych opinii zbiera. Własnie widziałem te redington i to samo w lamson litespeedKolejna generacja i brak kompatybilności szpul z poprzednimi modelamiTo mnie trochę zniechęca do wejścia w taki produkt...A może niepotrzebnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Ale rozmiaru 7/8 nie ma na magazynie, tak poza ty,m to Ok takie małe porównanie Redington vs Lamson Liguid 3 Pack w rozmiarze 7/8 cena - 850 zł bez szpul dodatkowych vs 959 zł z dwiema szpulami zapasowymi, pojemność identyczna 200/20waga - 155,92 vs 152,5 wygląd - wiadomo nie podlega dyskusji, subiektywnie skłaniałbym się w stronę Redington'a - ale dwie szpule zapasowe to kolejne 850 zł dobrze, że to nie ja muszę decydować o jeszcze jedno, Redington ma dożywotnią gwarancję, wspomniany Lamson - nie wiem Edytowane 5 Marca 2017 przez janusz.walaszewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 No nie oprócz tego rise to reszta średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Lamson też ma tyle że do tego rise to odpowiednik lamsona to litespeed lub speedster.Dużo droższe choć litespeed to klasa z tradycją.Jeden z najlepszych kręćkow na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Własnie widziałem te redington i to samo w lamson litespeedKolejna generacja i brak kompatybilności szpul z poprzednimi modelamiTo mnie trochę zniechęca do wejścia w taki produkt...A może niepotrzebnie?O kompatybilności szpul w świecie muchy bym zapomniał Edytowane 5 Marca 2017 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 No nie oprócz tego rise to reszta średnia.Znam kilka produktów i mogę Cię zapewnić że znacznie po wyżej średniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 i lamson to sprawdzona w bojach konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Lamson też ma tyle że do tego rise to odpowiednik lamsona to litespeed lub speedster.Dużo droższe choć litespeed to klasa z tradycją.Jeden z najlepszych kręćkow na świecie.Litespeed jest na giełdzie Jerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Może i powyżej,ale ofertę mają ubogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Rise bym chciał mieć reszty Remingtona nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Litspeed i Liguid mają te same hamulce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Może i powyżej,ale ofertę mają ubogą.Jak spojrzysz na Hatch-a to to jest uboga oferta Rise bym chciał mieć reszty Remingtona nie.A jakie doświadczenia z Redinktonem posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Parametrowo to jak patrzę na ich stronę to tylko tego rise mógłbym mieć i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ale wykonanie hatcha to chyba bajka w poròwnaniu do reszty redingtona.Ja nie piszę o ilośći oferty,a o jakości maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Ale wykonanie hatcha to chyba bajka w poròwnaniu do reszty redingtona.Ja nie piszę o ilośći oferty,a o jakości maszyn.Oczywiście ale i nie ten poziom ceny. Jakość Redington-ów jest jak najbardziej adekwatna do ich ceny mocna średnia półka jeśli ktoś na co dzień nie mocuje się z Tarponami to wystarczą na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Mam tego 3-paka Lamsona Liguid-a 3.5. Kupiłem jak się tylko pokazały w sklepie Gawlika. Cena chyba wtedy była trochę niższa. Nie mam do czego się przyczepić , może tylko do pokrętła hamulca - nie ma klikającego mechanizmu, regulacja płynna. Na razie się nie napracował, zaliczył tylko łowienie na Szkierach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Własnie widziałem te redington i to samo w lamson litespeedKolejna generacja i brak kompatybilności szpul z poprzednimi modelamiTo mnie trochę zniechęca do wejścia w taki produkt...A może niepotrzebnie?W Danielssonie dokupisz szpule do WSZYSTKICH modeli wypuszczonych w historii firmy. Także tych sprzedawanych pod marką Loop. Edytowane 5 Marca 2017 przez mack 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 W Danielssonie dokupisz szpule do WSZYSTKICH modeli wypuszczonych w historii firmy. Także tych sprzedawanych pod marką Loop.Jestem na finiszu szukania alternatyw dla wybranego już Danielssona Ale wolę proces doprowadzić do końca i "dopiero" za kilka dni zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 W Danielssonie dokupisz szpule do WSZYSTKICH modeli wypuszczonych w historii firmy. Także tych sprzedawanych pod marką Loop.Danielsson to chyba najtańsza opcja z górnej półki, sprzęt na dożywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Jestem na finiszu szukania alternatyw dla wybranego już Danielssona Ale wolę proces doprowadzić do końca i "dopiero" za kilka dni zamówię Jeszcze ew to sobie zobacz, już nie produkowany, ale bardzo fajny. I cena rozsądna. http://www.ebay.pl/itm/Hardy-Ultralite-6000-DD-Fly-Fishing-Reel-Now-On-Closeout-HEUD030-/131518671247?hash=item1e9f1fa98f:g:bSwAAOSwcLxYGuYd Jednak na solankę się nie nadaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Jeszcze ew to sobie zobacz, już nie produkowany, ale bardzo fajny. I cena rozsądna. http://www.ebay.pl/itm/Hardy-Ultralite-6000-DD-Fly-Fishing-Reel-Now-On-Closeout-HEUD030-/131518671247?hash=item1e9f1fa98f:g:bSwAAOSwcLxYGuYd Jednak na solankę się nie nadaje.Fajowy W jakim kraju je produkują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Chyba w Korei... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Chyba w Korei...Na 99% wezmę Danielssona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Dobry wybór, od czasu jak danielsson zrezygnował z dealerów, przeszedł na dystrybucję bezpośrednią i obniżył ceny, stosunek jakości i serwisu do ceny jest ciężki do pobicia. .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 To zdradź który model bierzesz pod uwagę. Ja do kija w klasie 7 9' pewnie wybrał bym tego: http://shop.danielsson-flyreels.se/en/fly-fishing/fly-reels/f3w-fly-reel/flyfishing-reel-f3w-4seven.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi