Łowię-bo-lubię Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Jest to kijek na blanku Winstona Boron II X 9' 4WT. Wylicytowałem na eBay Używkę, ale w stanie wprost idealnym: Na blanku widnieje taki napis: Wykonanie wędki, a także wyważenie moim zdaniem lepsze, niż w moim firmowym Winstonie II 9' 6MX Był ze mną tylko na jednej wyprawie, ale jestem pod wrażeniem. Rzuca praktycznie sam Do tego kijka im mniejsza waga kręciołka, tym lepiej Kołowrotek Nautilus XM wyważa go idealnie. Pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2017 przez Grzegorz78 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Ileż to przesympatycznych sporów o wyższości Hatcha nad Nautilusem i odwrotnie, przy dobrym trunku, toczyliśmy z Pawełkiem Bugajskim na naszych spotkaniach klubu 50+, w towarzystwie Grzesia (@Tajg), Mariuszka (@Marszal) i Jędrusia Stanka, gdy jeszcze z nami bywał. Każdy został przy swoim...., ale wiem, że to wróci, już niedługo mam nadzieję. A poza tym uważam, źe Hatch jest najlepszy,....ale Nautilus też całkiem, calkiem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Hatche podobają mi się bardzo. Już trzy razy przymierzałem się do kupna: za pierwszym razem padło właśnie na Nautilusa, za drugim na Hardy'ego ASR, a za trzecim po sprzedaży tego drugiego na Danielssona. Za każdym razem o zakupie przeważyła cena. Cóż... chodzi mi taki Hatch po głowie dalej i może kiedyś ( pewnie)go popełnie, ale z pragmatyzmem nie będzie to miało nic wspólnego. Ot kaprys samej chęci posiadania tego cacka[emoji4] Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Witam.Po obejrzeniu tego filmu doszedłem do wniosku ,że producenci kołowrotków muchowych bardzo nas nie lubią - wędkarzy Na filmie od minuty 9'13"pokazany (hamulec/sprzęgiełko).W trakcie walki z rybą -włozyć tam palce , to tak jak zmierzyć ciśnienie w kole samochodowym w czasie jazdy.Poza tym, to przypomina " jedynie słuszne" kołowrotki z wyglądu.Kłaniam się Marian. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Ego Super, AMG Evolution, aczkolwiek z nieco innym kształtem szkieletu. Generalnie konstrukcja taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 http://flyfishusa.com/blog/Sage-Spectrum-Max-vs-Hatch-Finatic-Gen2My tu gadu gadu, a Hatch szykuje lifting kołowrotka Finatic. Nie mogę znaleźć żadnych dokładnych informacji, ale będzie zapewne ciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Trzeba będzie zacząć dokładnie monitorować jerkbaitową giełdę...[emoji3][emoji3][emoji6] Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Lepsze jest wrogiem dobrego. Myślę że szczególnych zmian nie będzie bo w nich nie za bardzo jest co poprawiać. Trzeba przyznać, że Hatch Finatic to po prostu najwyższa liga.Robercie, łowisz coś czy orka Cię pochłonęła? Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez Marszal 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Lepsze jest wrogiem dobrego. Myślę że szczególnych zmian nie będzie bo w nich nie za bardzo jest co poprawiać. Trzeba przyznać, że Hatch Finatic to po prostu najwyższa liga.Robercie, łowisz coś czy orka Cię pochłonęła? Co do łowienia ......szkoda gadać Mariuszku, ostatni raz muchówkę miałem w rękach ponad miesiąc temu. Reszta na p/w.Co do Hatcha Finatica 2 generacji - mam nadzieję, że się mylisz, ale niestety życie potwierdza Twoje obawy, co dotyczy także wielu model kołowrotków muchowych producentów znanych i uznanych. Trzeba będzie zacząć dokładnie monitorować jerkbaitową giełdę...[emoji3][emoji3][emoji6]Sent from my iPhone using Tapatalk[/ Grzegorzu - z powodów powyżej wskazanych na mnie liczyć nie można. Moje Hatche Finatic, sprawdzone w wodzie, błocie, piachu i na kamieniach, zostają. Będę natomiast uważnie śledził te 2 generacji i nie zarzekam się, że któryś u mnie nie wyląduje. Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez robert.bednarczyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Janowicz Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witam!Proszę zerknąć na nowy kołowrotek Sage Spectrum LT. Myślę, że warto!Włodek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Włodku - napisz o tym Sage coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Janowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) To całkowicie nowa seria, zastępująca modele serii 4200. Seria występuje w trzech rodzajach: Spectrum, Spectrum LT i Spectrum MAX. Spectrum LT produkowany jest w wielkościach 3-4; 5-6; 7-8; 9-10. Z racji posiadanych wędek, moją uwagę kieruję na Spectrum LT 3-4 w kolorze Black/Spruce. Średnica 3 1/4 in, waga 3 7/8 oz. Pojemność WF4+ 100 yds 20lb. Hamulec carbnowy, całkowicie zamknięty. Cztery kolory do wyboru: Lime, Silver, Stealth i wspomniany wyżej Black/Spruce. Pozostaje czekać na dostępność w Polsce.Pozdrawiam,Włodek.https://www.sageflyfish.com/product/essential/spectrum-lt Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez Włodzimierz Janowicz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) Włodku to będzie kolejny Sage do kolekcji ! ... PS ... Ja juz zamówiłem i czekam na Ross Colorado Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez K.Kalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Janowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Krzysiu,Gratuluję Ross'a Colorado. To niezwykły kołowrotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witam.Mam COLORADO LT 4/5.Używam...Używam...Używam... Kłaniam się Marian. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witam.Mam COLORADO LT 4/5.Używam...Używam...Używam... Kłaniam się Marian.No właśnie ... Marianie, ten Orvis na zdjęciach to rzecz jasna Helios 1 ... a jaki model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 No właśnie ... Marianie, ten Orvis na zdjęciach to rzecz jasna Helios 1 ... a jaki model ? Witam.Na zdjęciu Helios 9'#5 tip flex pierwsza wersja (oliwkowa).COLORADO 4/5 używam naprzemiennie z T&T PARADIGM 9'#5.Zmieniam też linki na kołowrotku.Jedyna" wada" kołowrotka to płytka szpula.Długo szukałem jakiegoś cienkiego podkładu podkładu,żeby zmieściła się rozsądna ilość( ok 20 m) z linką 5.Znalazłem i teraz już tylko się delektuję łowieniem na ten "najlepszy kołowrotek muchowy" - oczywiście dla mnie.Kłaniam się Marian. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam.Wczoraj zakończyłem sezon pstrągowy.Nie było rewelacji.Trafił sie pstrąg pięknie ubarwiony ,ale nie jest celebrytą(nadal pływa), bo nie chciał pozowac do zdjęć.COLORADO LT 4/5 - używam... używam ... .Nowa linka na kołowrotku na przekór wszelkim ortodoksyjnym zaleceniom .Pstrągi mają teraz czas na amory , do przyszłego roku. Jedynie przeszkadzają " pontoniarze/kajakrze" Kłaniam się Marian. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez marian-56 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Pięknie Marianie ... i to Colorado równie piękne !Nie rozumiem dlaczego tak wczesny ten rozbrat z kropkami ... do końca sierpnia jeszcze przeciez tyyyle dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Wiesz Marian, czym człowieka podkręcić . Bardzo gustowny. Wizualnie leciutki. Gratulacje nabytku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Pięknie Marianie ... i to Colorado równie piękne !Nie rozumiem dlaczego tak wczesny ten rozbrat z kropkami ... do końca sierpnia jeszcze przeciez tyyyle dni Witam.W tym roku trzeba bylo zakończyć przygodę z pstrągami.W przyszłym roku ,jeśli sił wystarczy zacznę nową przygodę z 'kropkami"Teraz zostały moje ulubione LIPIENIE.Kłaniam się Marian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Wiesz Marian, czym człowieka podkręcić . Bardzo gustowny. Wizualnie leciutki. Gratulacje nabytku.Witam.Dziękuję.Mój ulubiony kołowrotek.Kłaniam się Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Janowicz Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Piękny ten Ross! No i ta wędka! Mam wielki sentyment do Thomas&Thomas.Pozdrawiam,Włodek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Piękny ten Ross! No i ta wędka! Mam wielki sentyment do Thomas&Thomas.Pozdrawiam,Włodek.Witam.T&T Paradigm to jest wędzisko typowe do suchej :od majówek do sieczki. Kołowrotek to W planie zakup szpuli zapasowej.Kłaniam się Marian. Edytowane 1 Września 2017 przez marian-56 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Witam.Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem kompletu Ross Colorado LT 4/5.Tylko jeszcze linka na szpulę. Teraz dopiero będę używał... używał... Kłaniam się Marian. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi