Konstanty Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Czyli pogląd ze głośne rozmowy nad wodą płoszą ryby, to mit stworzny przez wędkarzy tylko po to żeby kobiety zostały w domu?kobieta nad wodą może być bardzo pomocna;-)powiedzmy... odpoczynek wojownika;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 zawsze powtarzałem i powtarzał będę, że na rybach wolno śpiewać i to nawet głosno, ale za cholerę nie wolno na brzegu tańczyć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 W latach ‘80-tych bywałem często w Sromowcach pod Trzema Koronami. Letnie wakacje z muchówką w ręku. Sprzęt zacny prosto z Grodzkiej w Krakowie Pewex i wielkie ambicje na duże ryby. Jakie było moje zdziwienie gdy holując kolejnego lipienia usłyszałem wyrazisty dźwięk płynący znad wody i to nie był mój ABU Diplomat. Obok jakieś naście metrów odjazd u kolegi Wieśka G. - obywatel Sromowiec. Tego dnia miał klejonkę spod ręki Pana Guta i kołowrotek który znałem tylko z opowieści - Hardy Marquis prezent od turysty (emigrant w którymś pokoleniu) którego gościł, oprowadzał, zwoził jako flisak Przełomem Dunajca. Nosz k... cudo, do tej pory słyszę i widzę linkę tnącą wodę na spadzie obok słowackiej przystani. Niby nic a całe życie się pamięta... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 zawsze powtarzałem i powtarzał będę, że na rybach wolno śpiewać i to nawet głosno, ale za cholerę nie wolno na brzegu tańczyć Miałem takie doświadczenie,że obserwowałem klenie zza krzoka.Stały se spokojnie i spokojnie pływały.Kichło mi się i te france zaczęły nerwowo pływać po miejscówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Miałem takie doświadczenie,że obserwowałem klenie zza krzoka.Stały se spokojnie i spokojnie pływały.Kichło mi się i te france zaczęły nerwowo pływać po miejscówce. Gupi! Trza było zaraz potem ziewnąć, to pomyślałyby, żeś senny i same by oczka zmrużyły ... to by się znosiło z ich nerwówką i zaczęłyby brać, jak wariaty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Gupi! Trza było zaraz potem ziewnąć, to pomyślałyby, żeś senny i same by oczka zmrużyły ... to by się znosiło z ich nerwówką i zaczęłyby brać, jak wariaty! Albo puścić bąka i je uśpić na amen.Przy kleniach tańczyć się nie da,a przy lipieniach jak najbardziej.Im to nic nie przeszkadza.Przynajmniej tam gdzie łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ja używam na trocie Vision Deep 9/10 265 gr cena 399Na szczupaki mam Vision Deep 7/8 178 gr cena 319Oba przetestowane w ciężkich warunkach. Hamulec bardzo dobry, wodoszczelny korpus. No i cena też dobra. Posiadam jeszcze starego Vision Extreme 35 160 gr sznur max 5 hamulec działa dobrzeDo linki 5 idealnie pasuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Michał zapodaj jeszcze inne fotki tego extream'a. Fajny, rzadko spotykany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Adamiak Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Znam ten kolowrotek vision exstream, należał do Pikusia. Fajnie, ze trafił do Ciebie. Sprowadzalem go chyba. Jędrek wyłączył terkotke, dbaj o niego. To byl wysoki model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dokładnie należał do Pikusia używam go z micro skagitem z ego dobre połączenie do wędki w 5 klasie Dragona HM 69 od Leszka z Troci Łeby 2009 Historia aż szkoda łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Michał, czemu taka linka (Micro Scagit)? Jakie są jej zalety w stosunku do innych linek? Kołowrotek zajebiście ładny, w przeciwieństwie do większości obecnie produkowanych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Posiadam jeszcze starego Vision Extreme 35 160 gr sznur max 5 hamulec działa dobrzeDo linki 5 idealnie pasuje Dałbyś jeszcze trochę fotek, szczególnie en face, a nie "en hamulec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 klasycznie piękny - IMHO - to jest Lamsonnp. mój LP 3made in USA już od dawna chodzi mi po głowie skorzystanie z programu wymiany na nowe modele (ze sporym rabatem)https://www.waterworks-lamson.com/faq/ ale jakoś nie mam serca... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ciekawe ,że właśnie ten model jest skupowany i to całkiem tanio ?!LP3 jest i u mnie,ale nie ma mowy bym go porzucił...nie odrzuca się dobrego przyjaciela,nawet jak wyłuska słabości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ciekawe ,że właśnie ten model jest skupowany i to całkiem tanio ?!LP3 jest i u mnie,ale nie ma mowy bym go porzucił...nie odrzuca się dobrego przyjaciela,nawet jak wyłuska słabości..może to lokata kapitału;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 klasycznie piękny - IMHO - to jest Lamsonnp. mój LP 3made in USA Co to IMHO????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Skrót od „In my humble opinion”, ozn. w wolnym tł. : „Moim skromnym zdaniem”. Taki skrótowy anglicyzm na miarę ery internetu i telefonów komórkowych[emoji4] Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Michał, czemu taka linka (Micro Scagit)? Jakie są jej zalety w stosunku do innych linek? Kołowrotek zajebiście ładny, w przeciwieństwie do większości obecnie produkowanych modeli.Witam.Na zakrzaczonej rzeczce łatwiej mi zrobić pętlę czy nawet rzut tzw. perry poke i linka poleci gdzie chcę nawet na dalszą odległość bez machania nad głową, dosyć istotne nawet na ŁupawieTutaj fotki Kołowrotka extreme 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Witam.Na zakrzaczonej rzeczce łatwiej mi zrobić pętlę czy nawet rzut tzw. perry poke i linka poleci gdzie chcę nawet na dalszą odległość bez machania nad głową, dosyć istotne nawet na ŁupawieTutaj fotki Kołowrotka extremeNie cytujemy zdjęć!Witam.Konstrukcja kołowrotka to ABEL.Równiez fima GUIDELINE sprzedawała w/w kolowrotki z logo firmowym."Guzikiem" z przodu szpuli można szybko "dohamować"szpule ,bez dokręcania pokrętła.Hamulec korkowy.Kłaniam się Marian. Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Kacper.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Co to IMHO?????makaronizm ;-)in my humble opinion → moim skromnym zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Czy ten kołowrotek (Extreme) ma "pełną ramę" czy tylko mi się wydaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Witam.Konstrukcja kołowrotka to ABEL.Równiez fima GUIDELINE sprzedawała w/w kolowrotki z logo firmowym."Guzikiem" z przodu szpuli można szybko "dohamować"szpule ,bez dokręcania pokrętła.Hamulec korkowy.Kłaniam się Marian.Ja tam nie mam "guzika" a Extreme ma pełną ramę pomimo lat działa bardzo dobrze. Kupił bym drugi taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja tam nie mam "guzika" a Extreme ma pełną ramę pomimo lat działa bardzo dobrze. Kupił bym drugi taki.Witam.Widocznie pomyliłem z innym modele Vision-a.Miałem w latach 90-tych.Kłaniam sie Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja tam nie mam "guzika" a Extreme ma pełną ramę pomimo lat działa bardzo dobrze. Kupił bym drugi taki.Wierz mi,że dzisiejsze Visiony są przynajmniej równie dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Only One True <3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi