Skocz do zawartości

Najlepszy kołowrotek muchowy - subiektywny ranking użytkowników

robert.bednarczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny jest Jędrusiu ten Danielsson, ale ja zawsze gdy patrzę na ten system obrotu szpuli widzę ryzyko, że w tym jednym, najważniejszym, życiowym holu włazi mi pod jedną z rolek jakiś wielki paproch czy gałązka i blokuje kołowrotek...... Poważnie, nie zmyślam, to moje natręctwo wraca mi przy tym systemie. Z drugiej wszak strony jest on tak piękny i oryginalny, źe może uwieść.

Edytowane przez robert.bednarczyk
  • Like 1

Też coś muszę „dokręcić”, bo amunicji w nadmiarze nie mam. Marzy mi się możliwość przetestowania nowego Hancha 3 Plus,, ale coś czuję, że lekko nie będzie i zostanie streamerowa orka. Zobaczymy - póki co wiosna i coś już w powietrzu lata, choć prognozy na nasz wyjazd nieco gorsze. Lubię streamera, ale gdybym mógł choć parę razy z sucharkiem „czwórki” użyć z nowym Hatchem i dziewiczą linką byłbym w siódmym niebie.

• Like 1

Chodzi mi po głowie Danielsson. Realnej potrzeby nie ma na kolejny kołowrotek a cholera w głowie siedzi i świdruje ........ A tu jeszcze Andrzej razi po oczach. Dobrze, że się nad tym Sanem na bank nie spotkamy bo jak bym na żywo zobaczył, pomacał ....... Źle mogło by być.

• Like 1

Witam, dla jednych banał, a ja się już zagubiłem (słaba znajomość angielskiego, a tłumacz mnie zmyla) , więc proszę o szybką pomoc.

Zamówiłem kołowrotek Einarsson 5 plus.

Wyboru "ręki" dokonuje się przy zakupie:

https://einarsson-webshop.myshopify.com/collections/plus-reels/products/einarsson-5plus-fly-reel

Jestem praworęczny i zaznaczyłem "right retrieve".

I właśnie tłumaczenie wyrazu "retrieve" mnie myli: "odzyskiwać".

Czy wybór ręki oznacza, którą będę kręcił, czy odwrotnie?

Proszę o szybką pomoc, zdążę skorygować zamówienie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez ChomikBoo

Witam.

Nie wiem czy można samemu odwrócić łożysko oporowe.

Jeśli Firma zastrzega w zamówieniu na którą rękę, to może być tak,że trzeba odesłać do nich i za opłatą odwracają łożysko.

Ktoś wcześniej pisał o jakimś kołowrotku,z którym należy tak zrobić.

Klaniam się Marian.

Witam.

Nie wiem czy można samemu odwrócić łożysko oporowe.

Jeśli Firma zastrzega w zamówieniu na którą rękę, to może być tak,że trzeba odesłać do nich i za opłatą odwracają łożysko.

Ktoś wcześniej pisał o jakimś kołowrotku,z którym należy tak zrobić.

Klaniam się Marian.

Witam, tak jest.

Firma Einarsson to sobie zastrzega i za opłatą odwraca.

Wprawdzie na ich stronie (i na Youtubie) jest jak tego dokonać, ale nie wiem, czy nie wchodzi w grę utrata gwarancji.

Patrzyłem na filmik i z moimi łapskami na bank bym wszystko w nim odwrócił:)))) - przeciętny gimnazjalista pewnie by dał radę:).

pozdrawiam