janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Wyjątkowy jest ten w środku, nówka sztuka, sprzęt Kolegi Pawła. Duma aż bije po oczach z tej foty, to znaczy hardość, raczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Dziękuję Endriu za piękne zdjęcia i ujęcie JLH gold. Nie napracował się nad wiosennym Sanem i szybkiej wysokiej wodzie-cały zestaw w klasie "prawdziwe 5"-wędzisko smuggler 250 cm 7 części - był zbyt lekki.Cieszę się, że potwierdziła się teoria o cichszej pracy kołowrotka po nawinięciu linki, jesli do tego dołączy się szum wody to brzmienie Marquisów i LRH oraz różnych innych klasyków staje się znośniejsze.Nadal warczy, ale...No a wygląd i dbalość o szczegóły- ty każdy oceni sam.pozrdawiam - Pablo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Mam kilka kręciołków muchowych hardy i faktycznie potrafią hałas robić Wystarczy odpowiednio podgiąć sprężynę, która dociska metalowy trójkącik i kołowrotek cichnie. Działa tez mala podkładka z filcu i smar pod ten właśnie dynksik.Te zabiegi plus szpulka zapełniona sznurem i pięknie sobie brzęczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 a u mnie sobie leży (po przygodach z celnikami i Pocztą Polską... ) i czeka na wyprawę świeży nabytek zza Wielkiej Wody Lamson Remix 4 3-Pack (fotka nie moja) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 A u mnie sobie nie leży, tylko ciężko pracuje W UK Wiosna już na dobre- od kilku dni leje dzisiaj 6 stopni "ciepła", wiatr nieprawdopodobny, ale łowić się chce... Problem miałem tylko którą linkę wybrać 7 godzin biczowania wody, 2 wypracowane ciężko ryby: Ale nie mogło być inaczej, wszak użyłem najlepszego kołowrotka (subiektywnie- rzecz jasna) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) To i ja coś dołożę, żeby nie było, że kupiłem do gablotki. Ładny kleń, wytropiony i złowiony na suchara z niemałym trudem, bo kilka prób zlekceważył. Hatch głównej roli w holu nie odegrał, ale ...... liczy się. Pierwsza ryba warta odnotowania z użyciem nowego kołowrotka. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez robert.bednarczyk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 To i ja coś dołożę, żeby nie było, że kupiłem do gablotki. Ładny kleń, wytropiony i złowiony na suchara z niemałym trudem, bo kilka prób zlekceważył. Hatch głównej roli w holu nie odegrał, ale ...... liczy się. Pierwsza ryba warta odnotowania z użyciem nowego kołowrotka.Robert ten podbierak perspektywiczny ... od razu widać o jakim kalibrze ryb myślisz ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Robert ten podbierak perspektywiczny ... od razu widać o jakim kalibrze ryb myślisz ! Oooo tak. Teczaki miały brać szaleńczo, takie konkretne po 70 cm, ale zlały mnie i innych. Skończyło się muchowo na małych jaziach i tym kleniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Ładne klenie to ryby ok 50cm. Ten wymizerowany po tarle i do "ładnego" duzo mu brakuje. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 (edytowane) Ładne klenie to ryby ok 50cm. Ten wymizerowany po tarle i do "ładnego" duzo mu brakuje.Każdy ma swoją miarę „ładnej ryby”. Klenie nie moja bajka, nie chadzam za nimi. Łowię tylko wtedy gdy widzę ich aktywność przy powierzchni i tylko na suchara. W zbiorniku, w którym lowilem raczej 50 - ków nie za wiele, jeśli w ogóle. Mnie tam on cieszył, ale każdy ma różne powody do radości. Edytowane 3 Maja 2018 przez robert.bednarczyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 A ja chadzam za kleniami i cieszy mnie każda wymiarowa sztuka. Oczywiście cel to ryby 50+, ale czterdziestak z trudnej wody to tyż pikna rybka:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Pewnie, że każda wypracowana ryba cieszy, szczególnie z kameralnej wody, gdzie siłą rzeczy wielkich okazów nie ma. W "moim" ciurku przykładowo nie ma kleni, ale jazi jest sporo, trafiają się nawet takie 50+ piekielnie trudne do złowienia, bo rzeczka wybitnie kameralna. Nie mniej takie jak na fotce poniżej łowi się regularnie i zabawa jest przednia ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romasz Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Janusz, mimo pewnej industrialności - ładne to jest :-) a do kołowrotności powracając: ponoć koniec z CFO by USA... i okazje niejakie się pojawiają na modele ostatnie.Ze względu na bardzo klasyczny dizajn, bardzo ok. wykonanie, co nie dotyczy sprężyn terkotki - bo te własnym życiem i dźwiękiem nieszpetnym na szczęście zaskakują - pod rozwagę i qu poszukiwaniom skutecznym zachęcam... cena jakby trochę akceptowalna dla miłośników się staje.Fotek nie podam - bo nie uzbroiwszy jeszcze a i w necie dostępnych moc Edytowane 4 Maja 2018 przez romasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Danielsson F3W 4seven[emoji4] Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Janusz, mimo pewnej industrialności - ładne to jest :-) a do kołowrotności powracając: ponoć koniec z CFO by USA... i okazje niejakie się pojawiają na modele ostatnie.Ze względu na bardzo klasyczny dizajn, bardzo ok. wykonanie, co nie dotyczy sprężyn terkotki - bo te własnym życiem i dźwiękiem nieszpetnym na szczęście zaskakują - pod rozwagę i qu poszukiwaniom skutecznym zachęcam... cena jakby trochę akceptowalna dla miłośników się staje.Fotek nie podam - bo nie uzbroiwszy jeszcze a i w necie dostępnych moc Ta industrialność jest bardzo pozorna i dobrze , ciurek ten ma też inne (dominujące) oblicze... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romasz Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Janusz, fajny charakter rzeczki a i kropek pogratulować!Widok tych pięknych kropek tęsknotę jakowąś pobudził..., prócz paru smoltów i przepięknych rafowych czy oceanicznych cudów /ale to inna bajka i rehabilitacja na kręgosłup poniekąd/ to w tym roku jeszcze nie połowiłem naszych pięknotek... jest nadzieja na czerwiec i San 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Nadchodzi najpiękniejszy czas dla nas i dla pstrągów, dlatego postanowiłem ostatnio pospacerować z aparatem i wędką nad wodą.Majowe szaleństwo, które niebawem ogarnie ryby i wędkarzy zbliża się wielkimi krokami.Bardzo sobie cenię ten czas, kiedy jestem jeszcze sam na sam z jętkami nad wodą. Mam wtedy czas usiąść sobie na powalonym drzewie i spokojnie popatrzeć na wyjątkowy spektakl.Niestety ten rok, z uwagi na katastrofalnie niski stan wód w rzekach w moim regionie, nie napawa optymizmem.O ile jętki raczej nie zabraknie, o tyle, martwi brak żerujących ryb, których z roku na rok jest coraz mniej. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Michał.Jak tam na jetce sprawował się twoj nowy szklak? Testowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Byłem nad wodą 3 razy, złowiłem 1 pstrąga który jeszcze musi podrosnąć zanim zacznie u wędkarzy wzbudzać emocje.Po tych kilkunastu rzutach, które oddałem w tych naszych krzakach mogę napisać, że wędka jest super.O tym jak trzyma rybki i o wrażeniach z holu mam nadzieję, że napiszę więcej pod koniec lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Witam.Już wiem który kołowrotek jest dla mnie najlepszy!!! Mam komplet Zdjęcia.Klaniam się Marian. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Marian - ładny zestaw, to są dwa kołowrotki + szpula zapas? A ja postawiłem na prostotę 2W, dwa - łowiąc szczupaki przesiadam się na tytan. Wczoraj podając streamera miałem obcinkę FC 0,5. Pierwszy raz od bardzo długiego czasu jak stosuję ten materiał. Mocne branie, docinka ręką i poszedł z streamerem (fot). Oczy jak talarki! Kurna - pech Panie... Ważne że się zameldował bo świat pistoletów zaczynał być nużący. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Andrzej-Rambo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Witam.Skład kompletu : 2 kołowrotki + szpula.Mam tak od dawna (w czasach gdy kołowrotki muchowe były tańsze).W razie awarii kołowrotka zostaje ... szpul i co mam je turlać?Gdy ulegnie awarii 1 kołowrotek to zostaje kołowrotek + ...szpul.Uszkodzenie drugiego kołowrotka to PECH Kłaniam się Marian. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Witam.Prezentuję nowy nabytek ROSS EVOLUTION LTX 5/6Waga 136 gr pusty, 169 gr z linka +podkladSrednica zewnetrzna 96 m/m,wewnetrzna 65 m/mSzerokośc szpuli 27 m/mDzisiaj pierwszy raz w boju.Kilka zdjęć technicznych i w akcji.Tak jak tytul watki Już lubię ten kołowrotek. Kłaniam się Marian.PS .Na zdjęciach plenerowych wystepuje równiez wędzisko nowe (wymienione po złamaniu HELIOS-a 9'#5 tip flex)-ale to jest opowieśc do innego watku(walka z serwisem) HELIOS 2 9' #5 mid flex na zdjeciach. Edytowane 15 Lipca 2018 przez marian-56 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Piękny, ciekawa ażurowa konstrukcja. Hamulec pewnie jak to u Rossa, niezawodny i bezobsługowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi