marian-56 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam.Hamulec maslany Terkotka przy nawijaniu bardzo subtelna stonowanaPrzy pracy hamulca jeszcze delikatniejsza (cichsza)Woda nie robi wrażenia na hamulcu ,nie zmienia sily ustawionej pokrętłemBardzo wygodneKlaniam się Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Piękny ten Ross[emoji106] Przyznam się że wiele razy patrzyłem nań łapczywym wzrokiem na ich stronie[emoji3] Niestety, jak dla mnie (do moich zastosowań) za lekki. Niech służy[emoji4]Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Piękny kołowrotek. Jak wspomniał Kacper, jego azurowość nadaje mu niesamowitej lekkości. Tworzy z twoim Orvisem Helios_2 kapitalna parę. Taki zestaw praktycznie "nic nie waży" i jest doskonale skomponowany. Kołowrotek do prawdziwego łowienia na muchę przy zastosowaniu sznura - jak tradycja nakazuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 WitamWczoraj zestaw zostal sprawdzonyGłowni aktorzy (pstrągi) wspólpracowali.Hamulec też perfekcyjnie pracował dzieki nimWyważony jest bardzo dobrzeZdjęć nie robiłem "aktorom"Kłaniam się Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam.A ja nie będę się rozpisywał jaki to fajny kręcioł, tylko powiem wprost - kolejne wielkie młyńskie koło, aż nienaturalnie wyglądające przy kiju w #5 klasie.Oczywiście to moje subiektywne zdanie z kórym nikt nie musi się zgodzić. Kołowrotki o tej średnicy bardzo ładnie i naturalnie komponują się z solidnymi kijami w klasach #7-8 i długościach 9'6-10'Nie rozumiem w ogóle tej mody na tak wielkie szpule, jaką lansują od paru lat niemal wszyscy producenci muchowych kręćków.Chyba wychodzą z założenia że z większej średnicy kręcioła musi jakaś proporcja cenowa wynikać ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Kwestia gustu. Mi akurat takie proporcje lepiej wizualnie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Przy Twoich gabarytach i łapie jak szufla do węgla, to kręciołki #9-11 wyglądają jak szpulki do bobinki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Panowie, w budżecie około 500 PLN, co byście polecili? Pod klasyczne 9' 5 WT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Rynek pierwotny czy używki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 WitamPolecam Ross Flyrise z rynku wtórnego Niedoceniany przez wielu ,jakość hamulca jak Ross Evolution.Jedynie materialowo inny(cięższy)Zdjęcia poglądowe (Ross Flyrise 2) do linek 5/6Klaniam się Marian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Tower, rynek obojętny, choć lepiej nowy, żebym Niemcy musiał go jakoś poławiać szczególnie ciężko. Marian, super propozycja, szukam sklepu z Rossami. EdytaNiestety, flyrise jest już raczej niedostępny w polskich sklepach. Edytowane 26 Lipca 2018 przez wojciiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Jeśli chcesz wydać te 500 PLNów na rynku pierwotnym to dużego wyboru nie ma. Primo to Daiwa Lochmor SLA, fajny lekki kołowrotek i super lansiarski kolor. Druga opcja to to Scierra Traxion 2, ciekawie rozwiązane pokrętło hamulca i ogólny dizajn, ale jest zdecydowanie cięższy od Daiwy. Ew. można zerknąć na coś z oferty Vison-a. Ale jeśli rozoatrujesz trochę tańsze rozwiązania i niekoniecznie musi być super dizajn to może nieśmiertelna Okuma SLV? I za resztę dokupić zapasowe szpule... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Pomyślałbym o Lamsonie w 3 - pack'u choć to trochę większy budżet ale warto http://salar.pl/produkt-323-k-56 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Jak nowy to mogę polecić MIKADO MLX 5/6. mam używam ładny fajny i dobry hamulec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) WitamNiedawno ktoś sprzedawał w komisie (ff) Flyrise 2Tak jak pisałem jest niedoceniony .Pracuje jak wół roboczy Marian. Edytowane 26 Lipca 2018 przez marian-56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Witam.Chciałem coś napisać o tej posusze dobrych kręćków za pinć stóf ... ale ugryzłem się w ozór i edytowałem ...Pozdrawiam. Edytowane 27 Lipca 2018 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Witam.Chciałem coś napisać o tej posusze dobrych kręćków za pinć stóf ... ale ugryzłem się w ozór i edytowałem ...Pozdrawiam. Ja to mam w powiadomieniu, jakbyś potrzebował sobie odtworzyć Od siebie mogę tylko napomknąć, że jakbym miał kupować "topowy model" Mikado, Snowbee czy innego Ego, wybrałbym sobie najładniejszy i kupił za pół ceny u producenta. Używam zresztą Snowbee Spectre, do którego dokupiłem w cenie zapasowej szpuli chińskiego bliźniaka "no name" i nie dostrzegam różnic. Ale z tytułowym "najlepszym kołowrotkiem muchowym" niewiele to ma wspólnego. Bo najlepszy jest Ross Evolution LT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 (...) Ale z tytułowym "najlepszym kołowrotkiem muchowym" niewiele to ma wspólnego. (...)Chyba że potraktujemy go jako "najlepszy w danym segmencie cenowym"... Natomiast co do cen kołowrotków muchowych to trzeba powiedzieć sobie szczerze że jest to najbardziej przewartosciowany element ekwipunku. Bo nawet w przytoczonym Ross-ie nie ma włożonej takiej technologii by kosztował te 300$,niexsdpominajac o innych Hardy-ch, Anka-Ch czy Orwis-ach za 4tysie... Jednak zawsze jest alternatywa i można se sprawić użytkową Okume SLV za 250pln. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Ja to mam w powiadomieniu, jakbyś potrzebował sobie odtworzyć Od siebie mogę tylko napomknąć, że jakbym miał kupować "topowy model" Mikado, Snowbee czy innego Ego, wybrałbym sobie najładniejszy i kupił za pół ceny u producenta. Używam zresztą Snowbee Spectre, do którego dokupiłem w cenie zapasowej szpuli chińskiego bliźniaka "no name" i nie dostrzegam różnic. Ale z tytułowym "najlepszym kołowrotkiem muchowym" niewiele to ma wspólnego. Bo najlepszy jest Ross Evolution LT WitamTeraz zastąpił go Ross Evolution LTX Kłaniam się Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 https://www.hatchoutdoors.com/catalog/15-year-reel/ Korci mnie okropnie, choć byłoby to nieracjonalne. Limitowana edycja - 75 sztuk na 15 rocznicę Hatcha. Pewnie nieosiągalny, ale pomarzyć warto. To już bardziej flyfishingiwa biżuteria niż sprzęt użytkowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 To już jest muchowa perwersja :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 To już jest muchowa perwersja :-D E, każdy z nas jest trochę perwersyjny. Oby tylko ta perwersja życia nam nie zrujnowała. A Robert, wraca na właściwe tory 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 To już jest muchowa perwersja :-DPerwersja to Hardy Zane Ti... Zresztą nawet Hatch miał bardziej wyrafinowane serie limitowane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniarz Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 E, każdy z nas jest trochę perwersyjny. Oby tylko ta perwersja życia nam nie zrujnowała. A Robert, wraca na właściwe tory Perwersja to Hardy Zane Ti... Zresztą nawet Hatch miał bardziej wyrafinowane serie limitowane.@Marszal Masz rację hehe :-D @hi tower To już nawet nie perwersja tylko dewiacja :-D Wisi jeden na ebay-u angielskim za 6000£. Kupiłbym za to sprzęcik z górnej półki na cały muchowy żywot:-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 To już jest muchowa perwersja :-DPrawda. Ale z drugiej strony pewnie właśnie te za 20 lat podwoją wartość. E, każdy z nas jest trochę perwersyjny. Oby tylko ta perwersja życia nam nie zrujnowała. A Robert, wraca na właściwe tory O tak Mario, ostatnie 2 miesiące to był praktycznie tylko casting, który strasznie namieszał mi w głowie. Jednak tęsknota za muchą, miłością pierwszą, wróciła. Cast będzie tylko jej uzupełnieniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi