Franc Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Tak , dokładnie znajduję się tam takowy egzemplarz .Tak mnie wzięło i zrobiłem małe przemeblowanie z nowoczesności w starożytność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ari t'hart, to już drugi tutaj zaprezentowany (pierwszego prezentowałem ja, choć nie mojego ). Zdjęcia chyba jednak tutaj nie wstawiłem, więc nadrabiam Ten Nautilius to jak dobrze widzę do dwuręcznej. Jakieś konkretne plany ? Coś tam ze switchem planuję bowiem nad dużą północną rzekę się wybieram w czerwcu.To uzbrojone Winstony Kacprze? Bardzo zgrabne rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Bardzo proszę mogę dorzucić Trauna aifon 5 081.JPG haute couture ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 No tak nie jest to pret a porter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Coś tam ze switchem planuję bowiem nad dużą północną rzekę się wybieram w czerwcu.To uzbrojone Winstony Kacprze? Bardzo zgrabne rękojeści.Lewy oryginalnie zbrojony, a prawy z rąk Artura Banachowskiego. Obie wędki to bliźniaki, tylko inaczej ubrane - BIIx 9'6'' #5. Zatem trzymam kciuki nad powodzeniem misji switchowej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Bardzo proszę mogę dorzucić Trauna aifon 5 081.JPGŁo mamuńciu...!!! A napisz jak to się sprawdza w normalnym użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ło mamuńciu...!!! A napisz jak to się sprawdza w normalnym użytkowaniu? Jutro coś skrobne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Jutro coś skrobne .Ło mamuńciu...!!! A napisz jak to się sprawdza w normalnym użytkowaniu? W normalnym użytkowaniu sprawdzają się znakomicie. Wiadomo, nic tak nie weryfikuje jakości jak tylko konkretne baty w dupę w skrajnych warunkach. Nie wiem jak Franc, ale ja każdy swój ATH eksploatuję mniej więcej tak. Po wyjęciu ze skórzanego etui w oczy rzuca się wyjatkowo udany model i od razu czuc bez jakiejkolwiek wątpliwości że to wyjątkowo praktyczna rzecz w każdych warunkach, na każdej wodzie.. etc. Prawdziwe maczo. Natychmiast daje się zauważyć idealnie skrojony pokrowczyk, genialnie zaprojektowany do każdego egzemplarza , tzn miękkim od srodka, a na zawnątrz skóra jest śliska z pieknie uformowaneym logo producenta. Zdecydowanie zapobiega to jakimkolwiek obtarciom szlachetnie wykończonych detali. Po wzięciu go do ręki i zakręceniu korbką trudno nie zauważyć wyjątkowej kultury pracy. Duma i podziw człowieka rozpiera nad geniuszem tego produktu. Czuć ewidentnie kunszt artystyczny producenta. Szpuli staram się nie zdejmować bowiem jest oczywiste że rownie sprawnie się zdejmuje jak i ponownie nakłada, więc testowanie tego mechanizmu uważam za zbędne. Nawijanie i obroty korbką sprowadzam również do czynności niezbednych, czyli w praktyce do kilku pełnych obrotów. Ważne zeby były pełne ( jak jasne pełne i zimne).. No cóż tu też niespodzianki nie ma, bowiem zawsze od długich lat użytkowania tak samo przyjemnie się obraca zarówno do przodu jak i do tyłu, tak samo na początku kręcenia jak i w kolejnych godzinach, w porach ciepłych i zimnych , toteż natychmiast przechodzę do innych rownie ważnych detali. Ot chocby nawijanie sznura. O...j zupelnie zapomniałem... Ukladania sznura na szpuli czesto nie sprawdzam, ponieważ nie nawinąłem go jeszcze z obawy przed niepotrzebną ewentualną deformacją .. Pozostaje więc już tylko włożenie spowrotem do pokrowca. Nie ma sensu go zbytnio „zarzynać”. Dodam tylko że zaiste - również przyjemne doznanie. Wslizguje sie bez oporów pomimo miękkiego pokrowczyka w srodku. Acha. Hamulec. To bodaj najważniejsza część każdego kołowrotka. Akurat w przypadku tych produktów , mam do nich pełne zaufanie, wiec te czynności zalatwiam szybko i bez zbednych ceregieli ( nie zawiódł mnie nigdy, nawet na tzw "kapitalnych" sztukach..). Wystarczy jedno wnikliwe spojrzenie i stwierdzenie ( lata doświadczeń!) . Jest albo nie. I to wszystko. Oczywiście nie zdazyło mi się jeszcze nigdy stwierdzić ich braku. Musze powiedzieć ze to cholernie wytrzymale konstrukcje. Mam je ładnych parę lat, i pomimo dość „częstego potu w boju” nadal wygladaja jak nowe. Nie do zajechania.... Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez border river 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Normalnie takie emocje jakbyś pierwszy raz panienkę rozbierał i to dziewicę w dodatku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Własnie minęło 5 dni i pięć prób, skrobnięcia na temat F1 Traun.Każda oczywiście z mojego punktu widzenia nie udana.Nie umiem w tak piękne i majestatyczne słowa ubierać opisu magazynku na linkę .Dla mnie to że troszkę podkładu i linka 4 wchodzi , to jest już super .Linka nigdzie nie wpada między obudowę i szpulę to drugie super .Tryczy coś tam wyciągając linkę po braniu , jak przysnę to już rewelacja .Ale na szczęście mamy @border river znany kolekcjoner Ari t Hart się zlitował i swoim lekkim piórem skrobnął .Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Ciekawy ranking kołowrotków #5.http://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2016-5-weight-reel-shootout-best-5-weight-reels-best-fly-reel-comparison-galavan-torque-nautilus-x-reel-galvan-rush-light-bauer-rx2-einarsson-plus-lamson-lightspeed-3-tand-cheeky-boost-aspen-reels-islander-reels-sage-click-ross-colorado-lt .Ładny nowy ROSS. Hatch doceniony. Marian. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Janowicz Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Witam,Bardzo dziękuję! Jest co poczytać. Cieszy mnie zwycięzca w kategorii kołowrotków z hamulcem "click".Włodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Test ciekawy i chyba niezbyt zaskakujący.Nieodmiennie natomiast jestem zdziwiony kategoriami ceny i designu etui, tym bardziej, że jako "hatchofil" dostrzegam zabieranie tam punkcików kołowrotkowi Hatch 4 Plus. Niby tylko 2 małe punkty mniej niż konkurencja, ale przekłada się to na kilka pozycji w dół w tabeli ostatecznego rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 niewiele tu się zmienia. dobre młynki zawsze w czubie. mam tu na myśli lamsony, hatche, nautiliusy czy też rossy. którego nie wybierzemy na pewno bedzie ok. nautilusa miałem, rossa i lamsona mam, hatche mi się raczej nie podobają, wiec portfel bezpieczny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Ciekawy eksperyment Ross Colorado LT: .Od 2min.48 sek.Ktoś zrobi podobną próbę? Marian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Może ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Pochwalę się nowym członkiem "rodzinki Adamsów". Kolejny Guru tym razem 7/8 + 100 yardów podkładu 30lb pod linkę Rio Outbound Short #6. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Ostatnio sprawiłem sobie coś nowego. Nie jest to kołowrotek z wysokiej półki, ale niebanalny i niepopularny (szczególnie w Europie). Wisiał taki biedny na jednym z portali aukcyjnych, że żal było go w dobrej cenie nie przygarnąć . STH, firma robiąca kołowrotki od 1974r. Jako pierwsi użyli technologii CNC w produkcji kołowrotków, a swoje wyroby produkowali w... Argentynie . Już w XXI wieku firmę STH wykupił Cortland. W latach świetności produkowali kołowrotki dla Orvisa czy Cortlanda. Korkowa okładzina cierna, ciekawa konstrukcja hamulca, który po skręceniu trzyma na beton. Kołowrotek jest kaseciakiem, sprzedawany był z 2 szpulami. Na amerykańskich forach znalazłem mnóstwo pozytywnych opinii, w większych rozmiarach stosuje się te kołowrotki na ryby egzotyczne (bonefish'e, GT), co świadczy o jakości. Dość ciężki, będzie dobrze wyważał wędkę w klasie #6 o długości 9-10'. Jedynie jest jeden problem, nie mam wędki w klasie #6 Stary filmik z produkcji: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Kacper coś się znajdzie u mnie jak potrzebujesz 9#10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzimierz Janowicz Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Witam,Gratuluję "perełki" w kolekcji!Z wędkarskim pozdrowieniem,Włodek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 No muszę się pochwalić, nie wytrzymam... Przyfrunął dzisiaj. Hardy, model sowereign w klasie 8-9.Zakupiony u kolegi forumowego, którego osoby nie zdradzę, bo nie wiem, czy sobie życzy.Przepiękny. Że co, że zbyt bizantyjski? Nie, lubimy przecież przedmioty użytkowe o niebanalnej urodzie, prawda? Szpula oparta na dwóch łożyskach kulkowych, hamulec arcyprecyzyjny, nie ma mowy o nierównym hamowaniu czy oddawaniu linki skokowo. Wykonanie jak u Hardego, żadnych niedoróbek.Terkotka o ładnym brzmieniu, można ją wyłączyć, jak ktoś nie lubi tej muzyczki.Kręcioł dość ciężki, ale ja lubię ciężkie kołowrotki. Te lekkie, które posiadam, leżą sobie i czekają innych czasów.Prawdziwy władca, moim sercem od razu zawładnął, przepraszam za egzaltację Będzie współpracował ze szkocką Daiwą, trzymetrową, 6-8 AFTMA. Ponad dwudziestoletnią, ale i on nie młodzian. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Gratuluję! Dobrze wiem, że Cię nie zawiedzie!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Panowie czy ktoś z was próbował nawinąć linkę Sunray JLP #4 na Danielssona Midge'a? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 a taki tam ;-) nowy wypust nie twierdzę że najlepszy :-)No ale nazwę to mógłbyś nam zapodać jasiek@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 No ale nazwę to mógłbyś nam zapodać jasiek@Pewnie się mylę ...tym niemniej Pawle zaprezentowany przez Daniela kołowrotek jak żyw przypomina mi jeden z modeli Z&M (Zakopiańskie Muchy). Słuzył mi taki dobre 3 sezony. Jeśli jednak to firmowa maszynka, za dużo więcej PLN, to zwracam honor i przepraszam za to porównanie do owego chińczyka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi