live4flyfishing Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Napisz tez coś więcej o królu Hatch, o ile wcześniej gdzieś już o nim nie pisałeś i nie wymieniłeś jego zalet. Jeżeli jest taki opis (np. w wątku "Najlepszy mlynek ...") to proszę podrzuć na priv. Chętnie poczytam.W wątku o kołowrotkach temat króla chyba został wyczerpany. Pamiętam, że Robert pisał tam jakieś elaboraty w temacie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart123 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Napisz tez coś więcej o królu Hatch, o ile wcześniej gdzieś już o nim nie pisałeś i nie wymieniłeś jego zalet. Jeżeli jest taki opis (np. w wątku "Najlepszy mlynek ...") Arek,Królów jest wielu, Hatch, Tibor, Galvan ale nad nimi jest Bóg....Bauer. Edytowane 5 Lutego 2019 przez mart123 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Wkurzę się to sobie takiego "zbaueruję". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) Wkurz sie Arek. Nie wiem co Cię jeszcze przed wkurzeniem i zbauerowaniem powstrzymuje. Ja się już wkurzałem 3 razy. Ostatni raz pare dni temu. A poważnie, bardzo dobre konstrukcje. Jak pisze producent:"Najlżejsze "rolki "w swojej klasie, Zaprojektowany i wyprodukowany w Stanach Zjednoczonych.Gwarancja na całe życie. Patent USA nr 5921492.." i to powinno wystarczająco Ci wystarczyc żeby sie "wkurzyć" i dać sie "zBauerować" dla przykladu fur Huchen fischen : Bauer Rogue 4, Schnurfassung WF 8 + 170m 20lbs , Durchmesser Spule 9,5 cm, Gewicht 164 gr. Edytowane 6 Lutego 2019 przez border river 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Fur Huchen musi mi wejść Rio Pike/Musky WF10F a on ma głowicę grubą jak ... Outbound. Sznura na pewno nie zmienię wiec muszę znaleść odpowiednią "rolkę" dla niego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 (edytowane) Może jednak Rulla 8-10? Cały czas czeka na Ciebie Edytowane 6 Lutego 2019 przez hi tower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Czy ktoś z reel maniaków może mi obrazowo wytłumaczyć czym się funkcyjnie różni nowy ross animas od ltx 5/6? niczym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Czy ktoś z reel maniaków może mi obrazowo wytłumaczyć czym się funkcyjnie różni nowy ross animas od ltx 5/6? niczym ?WitamW linku jest opis kołowrotków ROSS http://www.rossreels.com/shop.htmlPosiadam od ubieglego roku RE LTX 5/6. Jest Niestety nie posiadam Animasa, więc nie mogę porównaćMogę porównać do RC LT 4/5 który posiadam już 2 lata .Tez jest Mam nadzieję ,że pomoglem w wyborze.Klaniam się Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Witam.Czy kołowrotki muchowe należy regularnie moczyć w wodzie, aby się nie rozeschły, tak jak drewniane części impulsowników kinetycznych z ręcznym naprowadzaczem trzonkowym ? Pozdrawiam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 WitamRobią tak tylko bardzo doświadczeni wędkarze muchowi Klaniam się Marian 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 WitamRobią tak tylko bardzo doświadczeni wędkarze muchowi Klaniam się Marian Marian uświadomiłeś mi że dalej jestem gringo, swoich nie moczę za to "tyłek" bardzo często, szczególnie na śliskich kamieniach... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Witam.Czy kołowrotki muchowe należy regularnie moczyć w wodzie, aby się nie rozeschły, tak jak drewniane części impulsowników kinetycznych z ręcznym naprowadzaczem trzonkowym ? Pozdrawiam.Celnie Ziemowicie wyłowiłeś swoistą modę na fotki muchowych kołowrotków na mokro. A już tak poważnie to moje, oczywiście Hatche (innych nie używam), są puszczane w dryf dość regularnie .... i nie jest to związane z robieniem fotek, ale tym wkurzającym momentem, gdy brodząc po pas linka mi się omota się tak wokół szczytówki, że muszę chwycić wędzisko w pół by ręką rozwikłać problem. Wątpiących zapewniam - Hatchom to nie szkodzi. Ufny w ich jakość przestałem zważać na ich niemoczenie. Pracuję nad techniką, by owo motanie linki, częściej żyłki, zdarzało się niezbyt często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Zawsze można rozłączyć składy i rozplatać. Łatwiej, i bez moczenia kołowrotka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Zawsze można rozłączyć składy i rozplatać. Łatwiej, i bez moczenia kołowrotka. Prawda, ale szybciej jest po mojemu. A kołowrotki od lat nie cierpią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Ucierpieć może jedynie marny smar czy oliwka, których użyto w danym kołowrotku. Sam "mechanizm" nie ucierpi bo w sumie te konstrukcje są pozbawione takowego Konstrukcja skomplikowana prawie jak cep...Mam sporo kołowrotków muchowych i chyba każdy zaznał moczenia. Żadnemu bez względu na markę, to nie zaszkodziło.Mi te 10 sekund więcej nie przeszkadza, i tak się nie spieszę. ostatecznie na rybach jestem... Edytowane 7 Marca 2019 przez aero 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 O ile w naszych wodach śródlądowych moczenie kręćka nie ma dla niego takiego znaczenia,to w tropikach taki mechanizm jak w Hatchu czy Nautilusie czy innych takich konstrukcjach to chyba raczej konieczność.Mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) Loopa Opti Speedrunnera moczyłem w tropikach do bólu. W kołowrotku Vision XLA po jednym sezonie zabetonowało mi solą i drobinkami łożysko na amen. Mimo tego że po każdym łowieniu myłem starannie w słodkiej wodzie. A jak się brodzi po flatsach kołowrotek musi się zmoczyć. Edytowane 7 Marca 2019 przez tzienkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) O ile w naszych wodach śródlądowych moczenie kręćka nie ma dla niego takiego znaczenia,to w tropikach taki mechanizm jak w Hatchu czy Nautilusie czy innych takich konstrukcjach to chyba raczej konieczność.Mylę się?Nie mylisz się. Do czasu wyjazdu w tropiki przez myśl mi nie przeszło aby kupić Hatcha. Na wyprawie prawie cały czas łowiłem hatchtchem kolegi, po tym jak hamulec w moim megaloopie szlag trafił po pierwszym dniu łowienia. Teraz juz wiem ze jeśli wybiorę się na powtórkę z saltwater to zamówię Hatcha. Jednak dalej nie kupił bym tego kołowrotka w małym rozmiarze do łowienia w słodkiej wodzie lekkimi zestawami. Po prostu wszystko ma swoje przeznaczenie, miejsce i czas. Dla mnie Hatch to kije #10+ i hamulec który powinien zatrzymać furgonetkę. Gładkość na niskich ustawieniach i niska startup inertia nie mają znaczenia, jak na przyponie jest fluorocarbon 0,9 mm. Tylko brutalna moc hamulca się liczy. No i żeby się nie sfajczył... Edytowane 7 Marca 2019 przez mack 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Zawsze można rozłączyć składy i rozplatać. Łatwiej, i bez moczenia kołowrotka. Ge-nia-lne!!!Niby proste rozwiązanie, ale jakoś sam na to nie wpadłem.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 ktoś posiada Hardy Ultralite CA DD 3000 lub 4000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Mam 5000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Mam 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 a ja mam mam Hardy Ultralite Disc Salmonwg mnie piękny ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Mam 4000Jaka jest rzeczywista pojemność szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Mam na nim WF 6 Rio Perception, ale ile tam mam podkładu to zabij mnie- nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi