fish28 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Czy powiecie mi lub podeślecie jakiegoś linka z kolorem tych blanków?Za cholere nie mogę znaleść żadnego zdjęcia tych blanków Będe zbroił jednego i pasowało by dobrać nić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 +/- w kolorze RX8Pasuje ta sama nić ProWrap. 822 czy jakoś tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Teraz już wiem Dzięki Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Spoko. Może ciut bardziej niebieskawo-lila jest, ale ProWrap będzie pasował - po nasączeniu robi się szklisty i przyjmuje kolor blanku (oczywiście w pewnych rozsądnych granicach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) Spoko. Po kombinuje może jeszcze coś takiego Jeśli jest podobny do rx8 to bardzo mi się podoba. Tu to chyba każda nić pasuje Edytowane 30 Lipca 2014 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Fakt.Ładnemu we wszystkim ładnie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 A no ładnie wygląda. Ciekawe jak pod rybą będzie się zachowywał.Miał już ktoś kijek na tych blankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Witam Jest ktoś na forum kto iużytkuje kijek na blanku CD EXT NANO?Jestem ciekawy opinii co to im wyszło Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dzięki uprzejmości kolegi @krzysiek łowiłem jego kijem wykonanym na blanku 7', 6-24g, 8-17lb.Wykonana przez Krzyśka wędka jest lekka (99g), b. czuła i szybka, ale płynnie się uginająca pod obciążeniem. Komfortowo łowiłem przynętami 8g + 4' Keitech (lżej nie próbowałem) do 20g + 4' Keitech, dało się rzucić 21g + kopyto 3', ale nie było już komfortu przy jigowaniu.Blank jest wyjątkowy, wg mnie, jeżeli chodzi o relację cena vs. walory użytkowe/ jakość. Dla mnie kij na tym blanku jest w trakcie wykonywania. Będzie podstawowy łódkowy kij na zaporówki i jeziora z przeznaczeniem głównie na sandacze (w opisanej wyżej gramaturze przynęt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Mario, a z jak wypada porównanie z poppingami MHX? Które blanki bardziej czułe i szybsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 W przypadku poppinga MHX czułość polega na delikatnej szczytówce (jak we wklejance), tutaj rolę gra wysoki moduł.Więc trudno to porównywać... Jeżeli ktoś preferuje czułe blanki (jak STC IV i V), to na tym CD się nie zawiedzie.Z szybkością - jak wyżej. PS. Mój będzie ważył trochę ponad 90g - poszedłem w 'lżejsze' rozwiązania niż @krzyśka (krótsze korkowe gripy, zero pierścieni na rękojeści, SiC + T-SiC na szczycie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Dzięki Mario, narobiłeś mi ochoty na taki patyk Jeśli możesz to wrzuć foty swojego po zrobieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Wczoraj oblawiałem CD NANO model 260cm 6-24g bardzo szybka szpada z subtelna szczytówka mocnym Dolnikiem ,powiem tak jeden z najbardziej uniwersalnych blankow jakim miałem do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Wczoraj oblawiałem CD NANO model 260cm 6-24g bardzo szybka szpada z subtelna szczytówka mocnym Dolnikiem ,powiem tak jeden z najbardziej uniwersalnych blankow jakim miałem do tej pory chodzi mi mocno po głowie ten blank....Piotrek napisz coś więcej, jaki zakres przynęt obsłuży.czy te 6 gram od dołu jest realne i czy kijek pociągnie coś więcej niż 24g, np. RH12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Podrywałem RH 12 żeby startowała do góry i nie było problemu co prawda na stojącej wodzie ,łowiłem tez na ta najmniejsza czuć każde najdrobniejsze muśniecie pięknie przewodzi ten blank ,łowiłem tez z opadu podbijając na dwa z kija 5g +6cm guma bez problemu to działa i bardzo ładnie lata ,kij bardzo szybki i w trakcie łowienia bardzo szczytowy ale pod ryba przechodzi w pełne ugięcie,na bank robię dla siebie ten model Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez matusiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Podrywałem RH 12 żeby startowała do góry i nie było problemu co prawda na stojącej wodzie ,łowiłem tez na ta najmniejsza czuć każde najdrobniejsze muśniecie pięknie przewodzi ten blank ,łowiłem tez z opadu podbijając na dwa z kija 5g +6cm guma bez problemu to działa i bardzo ładnie lata ,kij bardzo szybki i w trakcie łowienia bardzo szczytowy ale pod ryba przechodzi w pełne ugięcie,na bank robię dla siebie ten modelDzięki Piotrek,Ja też zrobie sobie ten model, może w końcu to to czego szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki uprzejmości kolegi @krzysiek łowiłem jego kijem wykonanym na blanku 7', 6-24g, 8-17lb.Wykonana przez Krzyśka wędka jest lekka (99g), b. czuła i szybka, ale płynnie się uginająca pod obciążeniem. Komfortowo łowiłem przynętami 8g + 4' Keitech (lżej nie próbowałem) do 20g + 4' Keitech, dało się rzucić 21g + kopyto 3', ale nie było już komfortu przy jigowaniu.Blank jest wyjątkowy, wg mnie, jeżeli chodzi o relację cena vs. walory użytkowe/ jakość. Dla mnie kij na tym blanku jest w trakcie wykonywania. Będzie podstawowy łódkowy kij na zaporówki i jeziora z przeznaczeniem głównie na sandacze (w opisanej wyżej gramaturze przynęt).Witam, pytanie 21g + kopyto 3" nie biło komfortu 17lb to musi być mega szybki i dolnik chyba mocarny? edyt ile waży ten blank bo jakoś nie mogę znaleźć Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez JanuszD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Blank waży bodajże 42g. Pierwszego pytania nie rozumiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Przepraszam, jak przeczytałem to rzeczywiście duży skrót myślowy. Chodziło mi o to, że 21g + kopyto 3" nie było komfortu, czyli nieprzeszacowany cw przy 17lb mocy (to dużo) więc chyba jest bardzo szybki i potęga w Dolniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Potwierdzam, że jest b. szybki, te 17lb w dolniku, to może nieco przesadnie opisany, ale 15lb na pewno jest i moc też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam , a jak z grubością ścianki w tych NANO czy to nie zbyt cienkościenee produkcje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 ..rzuci 5gr 4cm woblerem i w miarę dobrze go obsłuży?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam , a jak z grubością ścianki w tych NANO czy to nie zbyt cienkościenee produkcje ??? Czas pokaże. Z pewnością nie stworzono ich po to, żeby miotać nimi przynętami 2 x cięższymi, niż to wynika z cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 ..rzuci 5gr 4cm woblerem i w miarę dobrze go obsłuży?? 7' nie rzuci - nie naładuje się, nie ma szans. Jak z dłuższymi - nie wiem, może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 ...nie sprecyzowałem który model...chodzi o ten 8'6 do 24gr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi