krzysiek Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 O ile pamiętam ten 8'6 17lb to już kawał kija. Z racji szczytowej akcji raczej komfortu w rzucie nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mario, a jakbyś jeszcze mógł trochę doprecyzować - co do komfortu podbijania gum typu kopyto 3 / 4L i innych, które niekoniecznie są "slim". Główka 18 gram + guma tego typu - da radę komfortowo podbijać i ciąć? Koguty 20 gram będą odpowiednio skakać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Wojtek, 18g + 3" - jeszcze tak, 18g + 4" już nie wg mnie. Kogut 20g bezproblemowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ja dziś zakupilem CD nano w dlugości 2,6m 20lb. Bede montował takie "cóś" pod sandalka z brzegu (Wisła) ...zobaczymy co wyjdzie ...dam znać . Po blanku widać , że jesli w miare lekko sie go uzbroi wyjdzie fajna kosa. Już troszke gorzej z wagą 76gram- dla mnie dużo : ) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 A miał ktoś już 2,35 8-35 bo zamówiłem ten 2,35 7-26 i nie wiem czy nie będzie dla mnie zbyt delikatny .Chodzi o łowienie z łódki w rzece w ciut mocniejszym uciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja olądałem ten blank dziś 8-35 ...mocne szczytowe blanki i opisane ,według mnie bardzo precyzyjnie ...moim skromnym zdaniem nie ma mowy o nie doszacowaniu lub zaniżeniu cw. Tanie przyjemne blanki ...tylko ten kolor Jakoś nie w moim typie . Troche tandetny Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Pablo, możesz wrzucić fotkę blanku? Ciekaw jestem tego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zerknij na pierwsza stronę wątku są fajne zdjęcia...srebro takie nijakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mario, dzięki! Pablo, dzięki! Mi ten kolor pasuje, właśnie jak w RX8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Znam Jednego takiego co to już oskórował ów blank;-) Mnie kolor się podoba, ładnie zagra z młynkiem w podobnych barwach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Dobra rada dla kupujących w/w blanki. Patrzcie dokladnie na ścianki blanku. I na to czy są proste. Ja na zakupiony blank nie zwrócilem zbytnio uwagi i juz po zamocowaniu przelotek na taśmę strzeliła mi szczytówka przy naginaniu do spacingu i zapewniam was drodzy koledzy , że bylo to bardzo ostrożne uginanie blanku. Po tym zajściu dokładnie obejrzalem blank.Otóż okazło się , że scianki sa masakrycznie nie rowne. Jedna strona byla 2X grubsza od strony przeciwnej!! czy to normalne ? Tragedia! Może fajne czułe itp. Ale ja po dzisiejszej przygodzie nigdy więcej nie kupię w/w blanku. Liczylem na cos fajnego w dobrej cenie a dostalem bubel jakich malo. Reasumując w moim odczuciu tandeta i tyle ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Pablo jak będziesz miał możliwość zrobić zdjęcie tych ścianek, to proszę zapodaj na forum. Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Po takim poście importer jest sporo kasy w plecy.Dobrze,że forumowicze zaoszczędzą nerw.Szkoda,bo CD darzę sympatią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 czyżby powtórzyła sie historia jak z ruskimi Talonami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Długo się nie odzywałem i tylko śledziłem wątek, nie chcąc się wtrącać między wódkę a zakąskę , ale pytałem o te blanki w jednej z lepszych i do tego raczej lubianej pracowni.Odpowiedź na pytanie : jak tam te nowe blanki CD ext nano, jak wygląda temat ? - '' tak sobie'' ... dziękuję - dobranoc Cena adekwatna do jakości - myślicie, że za półdarmo dostaniemy blanki ''jakości absolutnej'' - , że jakiś Xing Ing Huaio nie umie liczyć dolarów i ukręca je za bułki z bananami pod pilnym okiem ''zachodniego'' specjalisty patrzącego na każdy jego ruch ?Dobrze poskładany przez jednego z naszych fachowców pewnie będzie dobry bo prawda jest taka, że z chrusta idzie dobry kij złożyć jak wpadnie w odpowiednie ręce, ale czy o to chodzi ? Ja się już nauczyłem - jak coś idzie do Chin z USA czy Europy to szukam u konkurencji, jakoś inne firmy swoje topowe produkty robią u siebie . Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez Szymon82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 A ja połowię wędką na tym blanku do końca roku i nie omieszkam poinformować jeżeli te kilkumiesięczne testy zmienią moje odczucia w stos. do kilku wędkowań, które już odbyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) mario tak jak piszesz najlepiej jest połowić, tylko mówię co słyszałem od osoby z topu krajowego rodbuildingu - nie będę pisał od kogo bo to była prywatna rozmowa a do tego po co wywoływać też jakieś debaty.Zobaczymy co przyniesie przyszłość jak narazie kije ledwo umoczone a już zdania podzielone...Dla mnie już cena podejrzana, MHX daje przynajmniej jakieś gwarancje konkretne a tutaj mamy tylko fantastyczne opisy o najnowocześniejszych technologiach i kosmicznych fabrykach z elitą pracowniczą - ja już się wyleczyłem z takich bajek. Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 czyżby powtórzyła sie historia jak z ruskimi Talonami ? Do Rosji to poszły te dobre raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 [...]jakoś inne firmy swoje topowe produkty robią u siebie .Ale to jest "top" w ofercie CD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie wiem czy jest to top, w moim odczuciu nie. Chciałem zrobić fotki tych ścianek , żeby wszystkim Wam koledzy pokazać. Jednak telefonem nic nie zdzialam a aparatu nie posiadam. (na telefonie cos tam widać ,ale nie tak dokładnie żeby zobaczyć ta masakryczna różnicę w grubości ścianek.)Na potwierdzenie moich słów proponuję wszystkim zainteresowanym na osobiste "oglądnięcie'' w/w blanków i nie kupowanie w ciemno. Nie znam się dobrze na blankach ale , w moim odczuciu taka różnica jest niedopuszczalna. Z drugiej strony tak sobie myslę ...pojawia sie nowy wątek , nowe blanki WOW!! każdy zafascynowany , pojawiaja sie pozytywne opinie , że fajne że czule itp.Dziwi mnie brak ozdewu kolegów , którzy te blanki oglądali itp. Że żaden z kolegow nie dostrzegł tych wad... NIe ma co się bać tylko trzeba wyrażać swoje zdanie PO to jest to forum Dodam ,że jestem laikiem i nie znam się za dobrze ,jedynie przedstawiłem swoje zdanie na ich temat. Delikatnie mówiąc 4stowki wyrzucone w błoto. Ja osobiście nie polecam...Kupowałem chińszczyznę w postaci MHX itp nigdzie takiego "shitu" nie widzialem. Może w CD akurat kontrola jakości miała przerwę na moim blanku Tego nie wiem Mam nadzieję , że nie narazilem sie aż tak bardzo zwolennikom CD , ale pzowoliłem sobie tylko na wyrażenie swojego zdania na temat w/w blanków. I mam nadzieję , że jesli ktos z Was sie na nie zdecyfuję przynajmniej dokładnie obejrzy przed zakupem. Jedyne co mogę dodać to tylko to ,że mogł mi się trafic taki bubel może wszystkie inne są super Na , których wspomniana kontrola jakości nie miala akurat przerwy A tak juz zupełnie serio. Czy taki producent ja CD może sobie pozwolic na wypuszczenie takich bubli w nowej seri balnkow ? Dla mnie strzal w kolano , bo jestem pewny , że takich wpisow bedzie więcej. A czemu jestem pewny ? Gdyż po cichaczu wysalłem kolegę daby obejrzał ten sam blank i potwierdził moje słowa...Ścianki są bardzo nie równe. Reasumując . Ja się zrazilem do CD. Był to pierwszy blank tej firmy i ostatni....Kolejna lekcja , nie kupowac czegoś nowego nie sprawdzonego Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 No dobra. A co na to gwarant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Waldku , Przyznam szczerze i bez bicia , że nawet tam nie byłem . Czlowiek uczy sie na błędach, nawet gdy popelnia dwa razy ten sam. W pewnej firmie po godzinie nie moglem wymienić uchwytu z dps-a na skss, bo jak usłyszałem "juz został nabity na kase" "sory" ! (ta sama firma gdzie kupilem blank) Nie chcialem nawet sie denerwować...Nie lubię takich sytuacji i z góry wiem co będzie grane . Wina moja i już. Zapewne uslyszął bym ,że za mocno umiesiciłem przelotkę na tasmie...Uwierz mi wiem co mowię, a raczej piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Całkowicie zaczyna potwierdzać się to o czym od dłuższego czasu rozmawiam z jednym z kolegów. Wędki na perfekcyjnych blankach idealnie wykonane na potrzeby klienta to już przeszłość. Bardzo niewiele brakuje, abym i ja dorzucił mały kamyczek do ogródka w pewnym wątku, ale rodbuilder ma jeszcze szanse. Czekamy na rozwój. Przykre to wszystko... Pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Wracając do tematu "gwaranta" szczerze ? Przyznam i wcalę sie tego nie wstydzę ,że po prostu boje sie tam iśc i klócić. Trudno 4 paki wyrzuciłem ,ale utwierdziło to moje przekonanie , że w pewnych firmach i pewnych produktów nie warto kupować... Jedyne co, to mam wrażenie , że mój post zapoczątkował serię z cyklu "to i ja sie wypowiem " nie koniecznie na plus w danym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Hehe blanki Orka też dostępne za miesiąc a z tego co czytałem miały być już w sprzedaży. Pewnie jeszcze nie wiedza jak nabić na kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi