Skocz do zawartości

Composite Developments Ext Nano

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

Mario, a jakbyś jeszcze mógł trochę doprecyzować - co do komfortu podbijania  gum typu kopyto 3 / 4L i innych, które niekoniecznie są "slim". Główka 18 gram + guma tego typu - da radę komfortowo podbijać i ciąć? Koguty 20 gram będą odpowiednio skakać?

Ja dziś zakupilem CD nano w dlugości 2,6m 20lb. Bede montował takie "cóś" pod sandalka z brzegu (Wisła) ...zobaczymy co wyjdzie ...dam znać .

Po blanku widać , że jesli w miare lekko sie go uzbroi wyjdzie fajna kosa. Już troszke gorzej z wagą 76gram- dla mnie dużo : ) 

Pzdr

Ja olądałem ten blank dziś 8-35 ...mocne szczytowe blanki i opisane ,według mnie bardzo precyzyjnie ...moim skromnym zdaniem nie ma mowy o nie doszacowaniu lub zaniżeniu cw. 

Tanie przyjemne blanki ...tylko ten kolor   :) Jakoś nie w moim typie . Troche tandetny :)

Edytowane przez pablo208

Dobra rada dla kupujących w/w blanki. 

Patrzcie dokladnie na ścianki blanku. I na to czy są proste. Ja na zakupiony blank nie zwrócilem zbytnio uwagi i juz po zamocowaniu przelotek na taśmę strzeliła mi szczytówka przy naginaniu do spacingu i zapewniam was drodzy koledzy , że bylo to bardzo ostrożne uginanie blanku. Po tym zajściu dokładnie obejrzalem blank.Otóż  okazło się , że scianki sa masakrycznie nie rowne. Jedna strona byla 2X grubsza od strony przeciwnej!! czy to normalne  ? Tragedia! Może fajne czułe itp. Ale ja po dzisiejszej przygodzie nigdy więcej nie kupię w/w blanku. Liczylem na cos fajnego w dobrej cenie a dostalem bubel jakich malo. 

Reasumując w moim odczuciu tandeta i tyle ...

pzdr

Długo się nie odzywałem i tylko śledziłem wątek, nie chcąc się wtrącać między wódkę a zakąskę , ale pytałem o te blanki w jednej z lepszych i do tego raczej lubianej pracowni.Odpowiedź na pytanie : jak tam te nowe blanki CD ext nano, jak wygląda temat ? -  '' tak sobie'' ... dziękuję - dobranoc ;)

Cena adekwatna do jakości - myślicie, że za półdarmo dostaniemy blanki ''jakości absolutnej'' - , że jakiś Xing Ing Huaio nie umie liczyć dolarów i ukręca je za bułki z bananami pod pilnym okiem ''zachodniego'' specjalisty patrzącego na każdy jego ruch ?

Dobrze poskładany przez jednego z naszych fachowców pewnie będzie dobry bo prawda jest taka, że z chrusta idzie dobry kij złożyć jak wpadnie w odpowiednie ręce, ale czy o to chodzi ? Ja się już nauczyłem - jak coś idzie do Chin z USA czy Europy to szukam u konkurencji, jakoś inne firmy swoje topowe produkty robią u siebie .

Edytowane przez Szymon82
  • Like 2

mario tak jak piszesz najlepiej jest połowić, tylko mówię co słyszałem od osoby z topu krajowego rodbuildingu - nie będę pisał od kogo bo to była prywatna rozmowa a do tego po co wywoływać też jakieś debaty.Zobaczymy co przyniesie przyszłość jak narazie kije ledwo umoczone a już zdania podzielone...Dla mnie już cena podejrzana, MHX daje przynajmniej jakieś gwarancje konkretne a tutaj mamy tylko fantastyczne opisy o najnowocześniejszych technologiach i kosmicznych fabrykach z elitą pracowniczą - ja już się wyleczyłem z takich bajek.

Edytowane przez Szymon82

Nie wiem czy jest to top, w moim odczuciu nie. Chciałem zrobić fotki tych ścianek , żeby wszystkim Wam koledzy pokazać. Jednak telefonem nic nie zdzialam a aparatu nie posiadam. (na telefonie cos tam widać ,ale nie tak dokładnie żeby zobaczyć ta masakryczna różnicę w grubości ścianek.)

Na potwierdzenie moich słów proponuję wszystkim zainteresowanym na osobiste "oglądnięcie'' w/w blanków i nie kupowanie w ciemno. Nie znam się dobrze na blankach ale , w moim odczuciu taka różnica jest niedopuszczalna. 

Z drugiej strony tak sobie myslę ...pojawia sie nowy wątek , nowe blanki WOW!! każdy zafascynowany , pojawiaja sie pozytywne opinie , że fajne że czule itp.

Dziwi mnie  brak ozdewu kolegów , którzy te blanki oglądali itp. Że żaden z kolegow nie dostrzegł tych wad... NIe ma co się bać tylko trzeba wyrażać swoje zdanie  :) PO to jest to forum :)  Dodam ,że jestem laikiem i nie znam się za dobrze ,jedynie przedstawiłem swoje zdanie na ich temat. Delikatnie mówiąc 4stowki wyrzucone w błoto. Ja osobiście nie polecam...Kupowałem chińszczyznę w postaci MHX itp nigdzie takiego "shitu"  nie widzialem. Może w CD akurat kontrola jakości miała przerwę na moim blanku :) Tego nie wiem :P

Mam nadzieję , że nie narazilem sie aż tak bardzo zwolennikom CD , ale pzowoliłem sobie tylko na wyrażenie  swojego zdania na temat w/w blanków. I mam nadzieję , że jesli ktos z Was sie na nie zdecyfuję przynajmniej dokładnie obejrzy przed zakupem. Jedyne co mogę dodać to tylko to ,że mogł mi się trafic taki bubel może wszystkie inne są super :)  Na , których wspomniana kontrola jakości nie miala akurat przerwy :P A tak juz zupełnie serio. Czy taki producent ja CD może sobie pozwolic na wypuszczenie takich bubli w nowej seri balnkow  ? Dla mnie strzal w kolano , bo jestem pewny , że takich wpisow bedzie więcej. A czemu jestem pewny ? Gdyż po cichaczu wysalłem kolegę daby obejrzał ten sam blank i potwierdził moje słowa...Ścianki są bardzo nie równe.

Reasumując . Ja się zrazilem do CD. Był to pierwszy blank tej firmy i ostatni....Kolejna lekcja , nie kupowac czegoś nowego nie sprawdzonego   :)

Edytowane przez pablo208

Waldku , 

Przyznam szczerze i bez bicia , że nawet tam nie byłem . Czlowiek uczy sie na błędach, nawet gdy popelnia dwa razy ten sam. W pewnej firmie po godzinie nie moglem wymienić uchwytu z dps-a na skss, bo  jak usłyszałem "juz został nabity  na kase" "sory" ! (ta sama firma gdzie kupilem blank)  Nie chcialem nawet sie denerwować...Nie lubię takich sytuacji i z góry wiem co będzie grane . Wina moja i już. Zapewne uslyszął bym ,że za mocno umiesiciłem przelotkę na tasmie...Uwierz mi wiem co mowię, a raczej piszę. 

Całkowicie zaczyna potwierdzać się to o czym od dłuższego czasu rozmawiam z jednym z kolegów. Wędki na perfekcyjnych blankach idealnie wykonane na potrzeby klienta to już przeszłość. 

Bardzo niewiele brakuje, abym i ja dorzucił mały kamyczek do ogródka w pewnym wątku, ale rodbuilder ma jeszcze szanse. Czekamy na rozwój.

Przykre to wszystko...

Pozdrawiam

Edytowane przez Maciek_7

Wracając do tematu "gwaranta" szczerze ? Przyznam i wcalę sie tego nie wstydzę ,że po prostu boje sie tam iśc i klócić. Trudno 4 paki wyrzuciłem ,ale utwierdziło to moje przekonanie , że w pewnych firmach i pewnych produktów nie warto kupować...

Jedyne co, to mam wrażenie , że mój post zapoczątkował serię z cyklu "to i ja sie wypowiem " nie koniecznie na plus w danym temacie :)