robas Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 A czy ktoś uzbroił i łowi(ł) CDEXN-702ML (2,13m i 3-14g i 4-12lb)?może opis Matuszewskiego coś wniesie http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2014-10-01_nowe_blanki_composite_developments_seria_ext_nano_test&folder=testy&url=/testy.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Nic nie wniesie, czytałem. Z Irkiem M. też już rozmawiałem jeżeli taką radę ktoś chciałby dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Uzbroić i łowić,tylko kto ma być tym pierwszym(testerem).Każdy z nas chciałby otrzymać informacje gotowe i wiarygodne,ale przy nowinkach tak się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam. Postanowiłem samodzielnie zbudować wędkę na rzeczne szczupaki i sandacze z łodzi, które będę łowił na gumy 12cm i główki do 30g, (choć przeważnie 10-20g starcza) oraz woblery płytko schodzące do 20g. Mój wybór padł na blank CDEXN-792MH CDBLEXNANO2235-0835 235cm 8-35g 10-20lb Ex/Fast. Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego blanku oraz jakie przelotki zastosować, dobrze było by jak bym się zmieścił w 120-130zł. Wszystkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ...chyba zera pozjadało ...za 120-130PLN zakupisz tylko korek na grip.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 a może to za same przelotki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jeśli ma to być za same przelotki, to użycie Fuji Alconite w systemie np. NGC (Y+L) nie będzie błędem. Zacząć można zarówno od 30 jak i 25. Można też pojechać z nowomodnymi KL-H+KB+KT. Wszystko to przy założeniu, że mówimy o spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) 120-130zł ma być za same przelotki i oczywiście zbrojenie pod tradycyjny spinning. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez tomaszn1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Postanowiłem samodzielnie zbudować wędkę na rzeczne szczupaki i sandacze z łodzi, które będę łowił na gumy 12cm i główki do 30g, (choć przeważnie 10-20g starcza) oraz woblery płytko schodzące do 20g. Mój wybór padł na blank CDEXN-792MH CDBLEXNANO2235-0835 235cm 8-35g 10-20lb Ex/Fast. Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego blanku oraz jakie przelotki zastosować, dobrze było by jak bym się zmieścił w 120-130zł. Wszystkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam Tomek.Ten jest za słaby (zbyt delikatna ścianka) ,trzeba celować piętro wyżej :CDEXN-862H CDBLEXNANO2260-1250 2 2,60 10-44 10-25 Ex/Fast HeavyGdyby ciężar przynęty zawierał się w przedziale określonym w nawiasach byłby OK, ale to poza nawiasami raczej przekroczy jego możliwości.No i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę wielkość potencjalnych rybek ,bo to też ważne oraz warunki : jaka rzeka a dokładniej uciąg wody i głębokość ???? Edytowane 29 Grudnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Łowię głównię w Narwi (moim zdaniem ma sredni uciąg) i czasami na Wiśle. Ryby kóre łowię przewarznie mają do 70cm ale raz na jakiś czas trafi się szczupak ok metra. Głębokość na jakiej łowię to od 2 do 4m Edytowane 28 Grudnia 2014 przez tomaszn1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2014-10-01_nowe_blanki_composite_developments_seria_ext_nano_test&folder=testy&url=/testy.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Już czytałem te testy i właśnie na ich podstawie wytypowałem ten blank i z tego co tam piszą to kij będzie miał wystarczająco mocy. Ale wolę się zapytać osób dłużej łowiących tym kijem bo moim zdaniem ciężko rzetelnie ocenić kij po jednym wypadzie i do tego bez ryb. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez tomaszn1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 A jaki blank polecilibyście pod podane przynęty i łowisko? Dodam że potrzebuje szybkiego blanku z bardzo dobrym przekazem brań i żeby cena była podobna do wyżej wymienionego blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Zastanów się czy ,nie lepszym rozwiązaniem dla ciebie bedzie to CDBR-832MH CDBLBR2252-1035 2 - 2,52m 10-35gr 10-20lb Fast Med/H Edytowane 29 Grudnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 A czym się różnią te blanki oprócz długości i ceny ?Czy warto jest dopłacić 130zł do BLUE RAPID. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ja bym wybrał tego nano i ubrał w systemie KR bedzie szybko lekko i bardzo ładnie przekazywał bedzie info z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Byłbym bardzo wdzięczny jak byś podał mi cenę oraz wielkości przelotek jakie trzeba zastosować, dodam że do wędki podpięty będzie Ryobi Zauber 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 W kwestii spacingu i sizingu (po polsku: rozmieszczenie i wielkości) przelotek, spójrz tu: http://www.merricktackle.com/tips/KR-concept-guide-placement-charts.pdf Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 z tego też możesz skorzystać FUJI - Catalogo Rod Component 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Blank, przelotki i omotki wybrane, teraz trzeba się zastanowić nad rękojeścią i uchwytem.Co do rękojeści nie powinno być większego problemu, za to zastanawiam się jaki uchwyt zastosować żeby dobrze przekazywał brania a zarazem był wygodny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 W kwestii uchwytu: musisz różne pomacać i sam zdecydować. Co ludź, to inne preferencje, inne łapy, inne paluchy. Warto jednak zasugerować prosty uchwyt w rodzaju Fuji DPS 17 albo 18. Wystarczająco uniwersalny a chyba najłatwiejszy w montażu. Nie radzę na początek uchwytów, które musiałbyś skleić z kilku elementów - zawsze coś się może popier...No chyba, żeś modelarz, albo co i precyzję masz w rączkach i oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 A czy miał ktoś styczność z uchwytem Fuji TVS z insertem z grafitowym? Chodzi mi głównie o wygodę i trudność jego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 A czy miał ktoś styczność z uchwytem Fuji TVS z insertem z grafitowym? Chodzi mi głównie o wygodę i trudność jego montażu.właśnie montuję go do lamiglasa , po przymiarkach na sucho z kołowrotkiem leży bardzo dobrze , trudności z montażem tez raczej nie widzę , insert kupiony w BRC i przycięty na dwie połówki -starczy na dwa uchwyty , do tego pod szlifowana tulejka grafitowa i wklejona w insert później w uchwyt od przodu , w tył wklejona reszta tuleki grafitowej , wystarczy jeszcze podszliwować pod blank ( wstępnie już leko ją rozwierciłem) i będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Montować, nie montowałem (jeszcze) natomiast w łapie baaardzo mi leżał, aczkolwiek jak usłyszałem, że ma być też w rozmiarze 17 (obecnie jeno 16), to pomyślałem sobie, że poczekam nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi