tomaszn1996 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, na chwilę obecną nie mam więcej pytań.Komponenty już wybrane, maszyna do robienia i suszenia omotek gotowa, została mi tylko do zrobienia tokarka.Myślę że jak wszystko dobrze pójdzie to wędkę ukończę pod koniec stycznia. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dzięki.Jak ukończę to wstawię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 CD EXT NANO-702ML Cześć! Dłubię sobie w domu czasem jakieś szkaradne kijki i z racji przestoju w wędkowaniu pomyślałem o uzbrojeniu okoniówki , tudzież lekutkiej sandaczówki. Wędka powinna ogarniać perczyki w rozmiarach 18+, do mniejszych mam jakaś badziewną wklejkę. Czy ten blank nada się pod taki target? Czytałem recenzję z testu na stronach FC i wynika z niego, że jest szybki o szczytowym ugięciu, przesuniętym do środka. Według seniora Matuszewskiego powinien ogarniać 5g + jaskółka Fina do 10g plus mały Kajtek.. Miał ktoś styczność z wędką zrobioną na tym blanku? .Czy spełni moje oczekiwania i perczyki nie będą nadmiernie spadać? Jaki set przelotek proponowalibyście do tego blanku? FC,z tego co pamiętam,uzbroiło go w 9 przelotek Alconite plus szczyt. Ja raczej myslałem o Minimach TiChrom. Wolę nadmierną wagą przelotek nie zmieniać charakterystyki blanku.Każda uwaga mile widziana. Pozdrawiam,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) . Edytowane 4 Stycznia 2015 przez januszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Cześć! Dłubię sobie w domu czasem jakieś szkaradne kijki i z racji przestoju w wędkowaniu pomyślałem o uzbrojeniu okoniówki , tudzież lekutkiej sandaczówki. Wędka powinna ogarniać perczyki w rozmiarach 18+, do mniejszych mam jakaś badziewną wklejkę. Czy ten blank nada się pod taki target? Czytałem recenzję z testu na stronach FC i wynika z niego, że jest szybki o szczytowym ugięciu, przesuniętym do środka. Według seniora Matuszewskiego powinien ogarniać 5g + jaskółka Fina do 10g plus mały Kajtek.. Miał ktoś styczność z wędką zrobioną na tym blanku? .Czy spełni moje oczekiwania i perczyki nie będą nadmiernie spadać? Jaki set przelotek proponowalibyście do tego blanku? FC,z tego co pamiętam,uzbroiło go w 9 przelotek Alconite plus szczyt. Ja raczej myslałem o Minimach TiChrom. Wolę nadmierną wagą przelotek nie zmieniać charakterystyki blanku.Każda uwaga mile widziana. Pozdrawiam,Radek Uwag brak.Jesteś zdany na siebie!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 No właśnie widzę, że albo to tak tajemny blank,że nikt nie miał wędki na tym blanku w ręku,albo ktoś mógłby pomóc i kilka uwag od siebie napisać ale nie widzi takiej potrzeby.Szkoda, liczyłem na jakąś pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mogę pomóc mam phenixa M1 10lb, i Matagiego Super Shore też 10lb. Możemy się jakoś umówić i byś sobie obejrzał, z tym że phenix jeszcze w wersji roboczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Przy 12lb chyba nie dasz'' druciaków'' TiChrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fufi_olsztyn Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Przy 12lb chyba nie dasz'' druciaków'' TiChromDlaczego? To w gruncie rzeczy okoniówka, przy trzymaniu się reguł i łowieniu zgodnie z przeznaczeniem nie powinno nic z przelotkami się dziać. Widziałem TiChromy na 15lb wedkach i nic sie nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Budowa kija ukończona pozytywnie (nawet bardzo) , postaram się jak najszybciej porobić zdjęcia i założyć własny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Chyba się zdecyduję na zbrojenie CDEXN-702 ML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jeśli masz okazję dobrze sprawdz grubości ścianek blanku. Dodatkowo przed zakupem dobrze ponaginaj blank przy sprzedającym-ja jestem uprzedzony i to bardzo do tych konstrukcji. Od taka dobra rada kolegi z forum Pzdr P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dzięki za dobre rady kolegi z forum.Grubość ścianek blanku będę mógł sprawdzić przed zakupem tak jak podpowiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Tylko jak sie sprawdza grubosc scianek???? Naocznie na koncach dolnika i naocznie na koncach szczytowki? A moze obstukujac paznokciami blank po dlugosci....?A moze suwmiarka piec tych samych modeli trzeba pomierzyc, by wylowic najgrubszy ?Wazenie tych samych modeli blanku, kilku, tez mogloby pomoc... Edytowane 18 Stycznia 2015 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Akurat w tych modelach roznice bywaja tak olbrzymie .ze nie trzeba zadnych suwmiarek ;-) A najlepiej razem ze sprzedajacym troszku mocniej ponaaginac blank. Jesli cos nie jest tak peknie na sto procent od razu....blanki tak maja strzelaja albo przy pierwszym naginaniu albo na pierwszej wiekszej rybce. Dla tego uprzedzilem potecjalnych nabywcow ...warto sprawdzic aby sie nie rozczarowac jak ja ;-) pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Mi wadliwe strzelają przy pierwszym dynamicznym rzucie Do dziś uzbroiłem trzy Ext. Nano 7'0 17lb. Wszystkie zostały bardzo rzetelnie przetestowane, także na ładnych rybach, wszystkie żyją. Walory użytkowe tych kijów oceniam dość wysoko. Moim zdaniem najfajniejszy model z całej serii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Mam uzbrojonego CDEXN-702M.Łowiłem całą jesień.Kilka sporych ryb wyholował.Nic nie strzeliło, nie pękło(wbrew złej obiegowej opini o nim). Jak na moje potrzeby i wymogi to jest super kijek Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ja również łowiłem od późnego lata ub.r. CDEXN-702M (jeden z tych 3ch, o których pisał powyżej 2krzysiek Napracował się, nie powiem i... nic Polecam weryfikować nad wodą obiegowe opinie, na konkretnych rybach rzecz jasna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam, zamierzam cos uzbroic z tych nano,tylko prosze napisac o czułości blanków,czy ktos łowił na głębokosci w przedziale 10-15 metrów i jak wtedy było z czuciem przy niezbyt twardym dnie+połowy nocne ? gramatura 15-30gr.Będe wdzięczny za rzetelny opis.Dokładnie chodzi mi o opad przynęty na dno ,a nie brania bo to drugie to świetnie wyczuwają sklepówki i napewno tez wyciągaja z powodzeniem wielkie ryby. PozdrawiamS.Gawełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) . Edytowane 22 Stycznia 2015 przez januszz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mam 792MH i nie powala pod żadnym względem, jest to porządny, mięsisty kij, raczej do ciągania przynęt niż techniki opadu. Opisane przez producenta raczej poprawnie, mój model to przynęty do max 40g, 8/9cm stawiające opór w wodzie to górna granica.Jeżeli szukasz czucia przynęty przy pukaniu o dno, to nie licz na zbyt wiele po CD Ext Nano, nie różni się pod tym względem od innych konstrukcji nawet 3x tańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Marcin, wskaż, proszę, 3x tańszy blank z pracowni (czyli za ok. 100-150zł), który ma takie parametry jak CD Nano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Mariusz pisałem o czuciu przynęty, czyli legendarnym wyczuciu kontaktu przynęty z dnem. Stawiam dobrą flaszkę jeżeli z zamkniętymi oczami ktoś odróżni mojego nano od shimano technium. Nie mówię o wadze, ugięciu etc. Konstrukcyjnie i użytkowo kij jest ok, ale w łokciu nie telepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Za małe ryby łowisz w takim razie, skoro w łokciu nie telepią A tak poważnie, to mój CD świetnie sygnalizuje większość brań - bez konieczności wlepiania wzroku w szczytówkę...Może to także kwestia zbrojenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi