Mateush Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Witam Czy ktoś orientuje się jaka jest waga blanków CDEXN-702ML , CDEXN-702M , CDEXN-792ML ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Proszę 702-ML 38g 702-M 41g 792-ML 49g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Moja wędka wykonana na blanku CDEXN 702-M waży 90 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Mariusz, kolega już wspomniał, że przy braniu to i chrust telepie, a tu chodzi o czucie przynęty. Którego w Nano nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Dzieki wielkie, juz wiem ,że nano nie jest dla mnie. Pozdrawiam S.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 a tu chodzi o czucie przynęty. Którego w Nano nie ma.Uff, dobrze, że mój CD Nano jest inny I pozostałych moich kolegów łowiących kijami na takim samym blanku - także. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Też się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 O!.To już dwa są inne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Gdyby każdy miał podobne preferencje to na giełdę nie trafiałyby fajne rzeczy, nie byłoby potrzeby wymyślania kosmicznych technologii i ulepszonych modeli. Dla mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja się bardzo cieszę, że mam właśnie takie preferencje.Gdybym miał inne, to mógłby być problem, faktycznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 702-M 41g792-ML 49g Potrzebuję kijka który ogarnie ciężarek 12-20 gr i żelka 8-10cm . Bardziej skłaniam się ku 792ML co by przy konieczności kropy obskoczył . Lekkie są te blanki , szybkie i progresywne , takie jak lubię i jest szansa zejść poniżej 100gr na gotowo w przypadku 792ML .Tylko czy ten dłuższy będzie ok do dropshota , czy te blanki nadają się do tej metody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 a tu chodzi o czucie przynęty. Którego w Nano nie ma....pozwolisz, że nie zgodzę się z Twoją opinią. Mam wędkę na blanku cd nano i wiem co piszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Od pojawienia się na rynku blanków wymienionych w tytule wątku minęło już trochę czasu. Może ktoś podzieli się swoją opinią na ich temat (zarówno pozytywną jak i negatywną) uwzględniającą mijający powoli sezon? Czy opisane we wcześniejszych wypowiedziach niedoróbki (nierównej grubości ścianki itp.) zdarzają się częściej, czy też miały charakter incydentalny? A może to było coś jak z produkcją samochodów, tzw. "choroby wieku dziecięcego", które zostały już wyeliminowane? Edytowane 19 Grudnia 2015 przez Flexx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jedynie do czego mógłbym się w CD-ku przyczepić to kolor blanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Na tych blankach zbudowałem już kilkanaście wędek i złego słowa nie dam powiedzieć, są naprawde bardzo fajne udane konstrukcje, w bardzo dobrej relacji cena-jakość-walory użytkowetak jak Maciek vel Yapa napisał, tylko kolor taki sobie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Witam kolegów ''po kiju'' chciałem zasięgnąć opinii na temat blanku CDEXN-862H 2,60m c.w 10-44 linka10-25 lb Ex/Fast Heavy. Jakie można mieć wobec niego wymagania co do wachlarzu przynęt. Ogólnie jakie są plusy i minusy jeśli takowe są ?Spinning miałby służyć do brzegowego łowienia na zaporówkach na gumy 4'' 5'' 7-15 g główka i duże wahadła typu gnom i obrotówki rozmiar od 3 do 5. Wszelkie opinie mile widziane. Z góry dzięki . Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Catch&Release Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Właśnie odebrałem z FC wędkę na blanku do CD Nano 20lb, lecz w krótszej wersji 2,35m Moim skromnym zdaniem do brzegowego łowienia na podane przez Ciebie przynęty wystarczy wersja 2,60m do 35g i 20lb tj. o oczko lżejsza niż wstępnie wybrana przez Ciebie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszp Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witam,Panowie czy ktoś użytkuje wędkę na blanku CDEXN792ML i zechce się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Najbardziej interesuje mnie realny zakres obsługiwanych przynęt szczególnie w dolnym c.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Posiadam kijek uzbrojony w FC na takim blanku.Na razie za wile nim nie połowiłem, więc moje spostrzeżenia bardziej z kanapowego suchomachania Blank opisany przez CD jako 15 funtowy, ale moim zdaniem 12lb byłoby bardziej trafne.Ja wędkę uzbroiłem do połowu jazio-kleni z pływadła oraz pstrągów.Jeżeli chodzi o łowienie opadowe, to moim zdaniem z główkami od 5-7g plus guma śmiało można startować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Spotkałem się z opinią, że blank CD ext nano 2,60m 6-24g x/fast 8-17lb jest identyczny jak blank użyty w Dragonie nano force spin 260 4-21g. Jakoś nie mogę w to uwierzyć, by customowy blank został użyty w seryjnym kiju, tym bardziej że cena całego Dragona uzbrojonego w alconity jest mniejsza od ceny blanku CD. Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Spotkałem się z opinią, że blank CD ext nano 2,60m 6-24g x/fast 8-17lb jest identyczny jak blank użyty w Dragonie nano force spin 260 4-21g. Jakoś nie mogę w to uwierzyć, by customowy blank został użyty w seryjnym kiju, tym bardziej że cena całego Dragona uzbrojonego w alconity jest mniejsza od ceny blanku CD. Ktoś coś wie na ten temat? 1 kwietnia juz byl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 To faktycznie moze brzmiec jak żart. No ale co poradzisz, kolega wmawia mi że jego dragon to to samo co CD nano . I nie przegadasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 To faktycznie moze brzmiec jak żart. No ale co poradzisz, kolega wmawia mi że jego dragon to to samo co CD nano . I nie przegadasz . Spytaj sie kolegi co pali, bo ma dobrego dealera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Co pali nie wiem, ale wiem co pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Pomierz w kilku miejscach tamtego dragona a później CD i się przekonasz czy to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi