Skocz do zawartości

Composite Developments Ext Nano

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

702-M 41g

792-ML 49g

Potrzebuję kijka który ogarnie ciężarek 12-20 gr i żelka 8-10cm . Bardziej skłaniam się ku 792ML co by przy konieczności kropy obskoczył . Lekkie są te blanki , szybkie i progresywne , takie jak lubię i  jest szansa zejść poniżej 100gr na gotowo w przypadku 792ML .

Tylko czy ten dłuższy będzie ok do dropshota , czy te blanki nadają się do tej metody ?

• 10 miesięcy temu...

Od pojawienia się na rynku blanków wymienionych w tytule wątku minęło już trochę czasu. Może ktoś podzieli się swoją opinią na ich temat (zarówno pozytywną jak i negatywną) uwzględniającą mijający powoli sezon?

Czy opisane we wcześniejszych wypowiedziach niedoróbki (nierównej grubości ścianki itp.) zdarzają się częściej, czy też miały charakter incydentalny? A może to było coś jak z produkcją samochodów, tzw. "choroby wieku dziecięcego", które zostały już wyeliminowane?

Edytowane przez Flexx

• 4 tygodnie później...

Witam kolegów ''po kiju'' chciałem zasięgnąć opinii na temat blanku CDEXN-862H

2,60m c.w 10-44  linka10-25 lb  Ex/Fast Heavy. Jakie można mieć wobec niego wymagania co do wachlarzu przynęt. Ogólnie jakie są plusy i minusy jeśli takowe są ?

Spinning miałby służyć do brzegowego łowienia na zaporówkach na gumy 4'' 5'' 7-15 g główka i duże wahadła typu gnom i obrotówki rozmiar od 3 do 5. Wszelkie opinie mile widziane. Z góry dzięki .

Edytowane przez Catch&Release

• 3 tygodnie później...

Właśnie odebrałem z FC wędkę na blanku do CD Nano 20lb, lecz w krótszej wersji 2,35m :)

Moim skromnym zdaniem do brzegowego łowienia na podane przez Ciebie przynęty wystarczy wersja 2,60m do 35g i 20lb tj. o oczko lżejsza niż wstępnie wybrana przez Ciebie :huh: 

• Like 2

• 2 miesiące temu...

Posiadam kijek uzbrojony w FC na takim blanku.

Na razie za wile nim nie połowiłem, więc moje spostrzeżenia bardziej z kanapowego suchomachania ;)

Blank opisany przez CD jako 15 funtowy, ale moim zdaniem 12lb byłoby bardziej trafne.

Ja wędkę uzbroiłem do połowu jazio-kleni z pływadła oraz pstrągów.

Jeżeli chodzi o łowienie opadowe, to moim zdaniem  z główkami od 5-7g  plus guma śmiało można startować.

• 2 tygodnie później...

Spotkałem się z opinią, że blank CD ext nano 2,60m 6-24g x/fast 8-17lb jest identyczny jak blank użyty w Dragonie nano force spin 260 4-21g. Jakoś nie mogę w to uwierzyć, by customowy blank został użyty w seryjnym kiju, tym bardziej że cena całego Dragona uzbrojonego w alconity jest mniejsza od ceny blanku CD.  Ktoś coś wie na ten temat?

Spotkałem się z opinią, że blank CD ext nano 2,60m 6-24g x/fast 8-17lb jest identyczny jak blank użyty w Dragonie nano force spin 260 4-21g. Jakoś nie mogę w to uwierzyć, by customowy blank został użyty w seryjnym kiju, tym bardziej że cena całego Dragona uzbrojonego w alconity jest mniejsza od ceny blanku CD.  Ktoś coś wie na ten temat?

1 kwietnia juz byl  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 2