Skocz do zawartości

Composite Developments Ext Nano

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze jedno jak jest z wytrzymaloscia tych blankow Nano bo wyczytalem gdzies ze niby sa kruche i pekaja?

Nic mi na ten temat nie wiadomo :)

Oprócz tego CDEXN 792ML mam jeszcze kij na blanku CDEXN792MH, którego zdążyłem już troszkę potyrać po Odrze i przy swojej "niby kruchości" ma się dobrze B)  B)

• Like 2

• 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

Czy ktos ma albo montowal wedki na blankach jak ponizej i moze podzielic sie opinia (po sezonie lub kilku lowienia)?

CDEXN-862MH 2,6m 8-35g 20LB

CDEXN-862H 2,6m 10-44g 25LB

Recenzje z FC widzialem http://www.fishingcenter.com.pl/testy/nowe-blanki-composite-developments-seria-ext-nano-test

Znalazlem tez video jak ponizej

Rzutowo obydwa kije

Hole vertical niewiwlkie ryby na tym 25lb. Jak na taka moc to nawet pracuje ten kij pod niewielkimi rybami

Ta 35 jest już dosyć mocna by dać sobie radę z większością ryb ... , no chyba , że trzeba trzeba mocy do rzucania dużymi przynętami....

Swego czasu łowiłem troszkę tym modelem - CDEXN-792ML CDBLEXNANO2235-0519 - 2 pc 2,35 m 5-19 gr 8-15 lb  Ex/Fast akcja  Med/L moc

podobała mi się jej praca i szybkość przy zachowaniu stabilności oraz fajnego ugięcia pod obciążeniem. Bardzo dobre czucie i przenoszenie drgań.

Jak dla mnie prawidłowo opisany kijek.

Edytowane przez miramar69

• 5 miesięcy temu...

Najlżej jakieś 15g masy całkowitej przynęty,najciężej do 30g. Szukam kijka który fajnie będzie amortyzował i pozwoli pewnie wciąć sandacza. Mam opcję zakupu w dobrej cenie obydwu w.w. kijków stąd zastanawiam się który brać.

Mam br do 28g i to już jest kawał badyla, myślę że ten do 35 to będzie za mocny do twoich zastosowań...

Najlżej jakieś 15g masy całkowitej przynęty,najciężej do 30g. Szukam kijka który fajnie będzie amortyzował i pozwoli pewnie wciąć sandacza. Mam opcję zakupu w dobrej cenie obydwu w.w. kijków stąd zastanawiam się który brać.

ten exnano spokojnie w tych gramaturach się sprawdzi :)

Aktualnie używam wędki na blanku matagi PT SE M i są dni ze brakuje mu mocy, potrzebował bym czegoś mocniejszego jako uzupełnienie, zastanawiam się nad CDEXN 792MH i CDBR 762M.

Wędka będzie obsługiwała odrzańskie sandacze, główki w przedziale 15 - 25g + guma 10/12 cm. Który z tych blanków będzie lepszym wyborem ?

Jeżeli chodzi o CDEXN mam jeszcze wątpliwości dotyczące trwałości tych blanków, widziałem ze lubią pękać, jak to wygląda aktualnie ?

Swego czasu miałem wędkę CD Orka i byłem z niej bardzo zadowolony, dlatego wybór padł na tą firmę :)

Aktualnie używam wędki na blanku matagi PT SE M i są dni ze brakuje mu mocy, potrzebował bym czegoś mocniejszego jako uzupełnienie

Przemku, jak oceniasz realnie CW dla Matagi, 10-30g łącznej masy? Zastanawiam się nad tym blankiem własnie na takie zastosowanie w tym przedziale...

Przemku, jak oceniasz realnie CW dla Matagi, 10-30g łącznej masy? Zastanawiam się nad tym blankiem własnie na takie zastosowanie w tym przedziale...

Moim poligonem wędkarskim w 90% jest rzeka odra i to zależy od wielu czynników. Moim zdaniem w "normalne" dni (brak wiatru i normalny nurt) wędka spokojnie obsługuje 7g + guma do 20g + guma.

Jeżeli warunki są gorsze, wieje wiatr albo rzeka płynie szybciej niż normalnie to do agresywnego podbicia z wędki tych 20g + guma, brakuje mocy.

Przeważnie oscyluje w gramaturze 7g + guma do 17g + guma. W dropshocie można pozwolić sobie na więcej.

Edytowane przez Przemek.
  • Like 1

Moim poligonem wędkarskim w 90% jest rzeka odra i to zależy od wielu czynników. Moim zdaniem w "normalne" dni (brak wiatru i normalny nurt) wędka spokojnie obsługuje 7g + guma do 20g + guma.

Jeżeli warunki są gorsze, wieje wiatr albo rzeka płynie szybciej niż normalnie to do agresywnego podbicia z wędki tych 20g + guma, brakuje mocy.

Przeważnie oscyluje w gramaturze 7g + guma do 17g + guma. W dropshocie można pozwolić sobie na więcej.

Dziękuję za odpowiedź. Z chęcią też poznam opinie co do CD Ext nano, podłączam się do pytania :)

a jak wygląda kwestia "czułości" tych blanków ?

jak dla mnie to ok , mam elitke 2,9- 17lb , black chroma 2,8- 14lb i własnie exnano 2,6 -20lb , i wszystkie one są dla mnie wystarczająco   czułe aby łowić sandacze w rzece

Edytowane przez Robas
  • Like 1