Jozi Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 jak dla mnie to ok , mam elitke 2,9- 17lb , black chroma 2,8- 14lb i własnie exnano 2,6 -20lb , i wszystkie one są dla mnie wystarczająco czułe aby łowić sandacze w rzeceCzyli nie ma co za elitkę przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Czyli nie ma co za elitkę przepłacać.w kwestii czułości to nie , przynajmniej ja nie widzę różnicy , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 w kwestii czułości to nie , przynajmniej ja nie widzę różnicy ,No to inne walory elitki nie przebijają aż tak CD by bulić za nią 2 tysie. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Dopiero gdy będziesz miał przygodę w której ucierpi kijek to będziesz wiedział za co położyłeś taką sumę za elitkę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) ... i zapomniałeś dodać , że TE 2K + cena nowej części + wysyłka , to daje już prawie 2,5K jakbyś to dobrze policzył ... nie ma za darmo NIC ... ... wcześniej było inaczej i prawie za darmo wymieniano uszkodzone elementy bo było to wkalkulowane w cenie zakupu, nawet w ST.CROIX nauczyli się już liczyć ... Edytowane 13 Czerwca 2020 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 ... i zapomniałeś dodać , że TE 2K + cena nowej części + wysyłka , to daje już prawie 2,5K jakbyś to dobrze policzył ... nie ma za darmo NIC ... ... wcześniej było inaczej i prawie za darmo wymieniano uszkodzone elementy bo było to wkalkulowane w cenie zakupu, nawet w ST.CROIX nauczyli się już liczyć ... No i za tą kasę można drugiego CD uzbroić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borack Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Szukam informacji o blanku CDEXN-792L. Miała by powstać wędka z przeznaczeniem okoniowym główki 5 + guma do max 12 + guma, częste przyłowy sandacza.Myślałem tez nad CDEXN-792ML ale boje się ze będzie mi się dublowała z Matagi super seven M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Zbieram informacje nt. CDEXN-792M tj. w jakich zakresach obsługuje główki + gumy.Mam jego lżejszego brata i przyszły pomysły na zastąpienie kija 2,7m tym krótszym.Będę wdzięczny za udzielenie jakiegoś info.Rozważałem jeszcze CDBR-762ML ale tam wyrzut 5-21g a moc 8-17 i coś mi z tym opisem nie gra jak na CD, bo jego mocniejszy brat M ma 20 lb a zakres obsługiwanych przynęt 7-28g tak jak w uncjowym kiju.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Nie wiem, jak dłuższe blanki z tej serii, ale mój CDEXN-702M jest opisany na 17lb, gdzie realnie 15lb to max.CW ma opisane za to prawidłowo (6-24g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 JoziModel CDEXN-792MLCw. 5-19g i moc 8-15lb Realnie obsługuje główki od 5g na 15g + gumy 6-10cm CDEXN-792MRealnie 8-20/23g + 8-10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Nie wiem, jak dłuższe blanki z tej serii, ale mój CDEXN-702M jest opisany na 17lb, gdzie realnie 15lb to max.CW ma opisane za to prawidłowo (6-24g).CD zaczyna opisywać blanki jak St.Croix tylko w drugą stronę. JoziModel CDEXN-792MLCw. 5-19g i moc 8-15lb Realnie obsługuje główki od 5g na 15g + gumy 6-10cm CDEXN-792MRealnie 8-20/23g + 8-10cmCDEXN znam, bo go mam.Natomiast CDEXN-792 jeżeli realnie obsługuje główki 8-20g+gumy 8-10cm to jest prawidłowo opisany do 26g.No i to by było to, uzbrojenie w większe przelotki na późnojesienno - przedzimowe jigowanie główkami 7,520g + smukłe gumki 6-10cm.Patrzyłem jeszcze na model blue rapida CDBR-762ML, opisany 5-21g a moc 8-17, no czyżby to coś w stylu lamiglasa MTS-a.Gdzie ta dawna poprawność w opisach CD się zapodziała .Opis mocy kija jak uncjowy a ciężar wyrzutowy jak na 3/4 uncji.Może jeszcze ktoś dorzuci info z użytkowania tego blue rapida? Edytowane 24 Listopada 2021 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Miałem model CDBR-832MLCzyli 2.52m do 21g i ten był poprawnie opisany Ten model charakterem odbiegał od całej serii, delikatniejszy szczyt względem dolnika. Być może taka sama sytuacja jest w przypadku 762ml i stąd ten opis 21g przy 17lb mocy Edytowane 24 Listopada 2021 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Miałem model CDBR-832MLCzyli 2.52m do 21g i ten był poprawnie opisany Ten model charakterem odbiegał od całej serii, delikatniejszy szczyt względem dolnika. Być może taka sama sytuacja jest w przypadku 762ml i stąd ten opis 21g przy 17lb mocyNo i masz babo placek.......Trzeba dobrze główkować i pytać by się wstrzelić w potrzeby i nie dopełniać działu, kupię, zamienię, sprzedam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi