Skocz do zawartości

Composite Developments Ext Nano

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

... i zapomniałeś dodać , że TE 2K + cena nowej części + wysyłka , to daje już prawie 2,5K jakbyś to dobrze policzył ... nie ma za darmo NIC ... ;)  :)

... wcześniej było inaczej i prawie za darmo wymieniano uszkodzone elementy bo było to wkalkulowane w cenie zakupu, nawet w ST.CROIX nauczyli się już liczyć ...   :P  ;)

Edytowane przez miramar69
  • Like 1

... i zapomniałeś dodać , że TE 2K + cena nowej części + wysyłka , to daje już prawie 2,5K jakbyś to dobrze policzył ... nie ma za darmo NIC ... ;)  :)

... wcześniej było inaczej i prawie za darmo wymieniano uszkodzone elementy bo było to wkalkulowane w cenie zakupu, nawet w ST.CROIX nauczyli się już liczyć ...   :P  ;)

No i za tą kasę można drugiego CD uzbroić :) .

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Zbieram informacje nt. CDEXN-792M tj. w jakich zakresach obsługuje główki + gumy.

Mam jego lżejszego brata i przyszły pomysły na zastąpienie  kija 2,7m tym krótszym.

Będę wdzięczny za udzielenie jakiegoś info.

Rozważałem jeszcze CDBR-762ML ale tam wyrzut 5-21g a moc 8-17 i coś mi z tym opisem nie gra jak na CD, bo jego mocniejszy brat M ma 20 lb a zakres obsługiwanych przynęt 7-28g tak jak w uncjowym kiju.

Z góry dziękuję.

Nie wiem, jak dłuższe blanki z tej serii, ale mój CDEXN-702M jest opisany na 17lb, gdzie realnie 15lb to max.

CW ma opisane za to prawidłowo (6-24g).

CD zaczyna opisywać blanki jak St.Croix tylko w drugą stronę.

Jozi

Model CDEXN-792ML

Cw. 5-19g i moc 8-15lb

Realnie obsługuje główki od 5g na 15g + gumy 6-10cm

CDEXN-792M

Realnie 8-20/23g + 8-10cm

CDEXN znam, bo go mam.

Natomiast CDEXN-792 jeżeli realnie obsługuje główki 8-20g+gumy 8-10cm to jest prawidłowo opisany do 26g.

No i to by było to, uzbrojenie w większe przelotki na późnojesienno - przedzimowe jigowanie główkami 7,520g + smukłe gumki 6-10cm.

Patrzyłem jeszcze na model blue rapida CDBR-762ML, opisany 5-21g a moc 8-17, no czyżby to coś w stylu lamiglasa MTS-a.

Gdzie ta dawna poprawność  w opisach CD się zapodziała :D  :D  :D .Opis mocy kija jak uncjowy a ciężar wyrzutowy jak na 3/4 uncji.

Może jeszcze ktoś dorzuci info z użytkowania tego blue rapida?

Edytowane przez Jozi

Miałem model CDBR-832ML

Czyli 2.52m do 21g i ten był poprawnie opisany

Ten model charakterem odbiegał od całej serii, delikatniejszy szczyt względem dolnika.

Być może taka sama sytuacja jest w przypadku 762ml i stąd ten opis 21g przy 17lb mocy

Edytowane przez Patryk1125

Miałem model CDBR-832ML

Czyli 2.52m do 21g i ten był poprawnie opisany

Ten model charakterem odbiegał od całej serii, delikatniejszy szczyt względem dolnika.

Być może taka sama sytuacja jest w przypadku 762ml i stąd ten opis 21g przy 17lb mocy

No i masz babo placek.......

Trzeba dobrze główkować i pytać by się wstrzelić w potrzeby i nie dopełniać działu, kupię, zamienię, sprzedam :lol:  :lol:  :lol: ...