Skocz do zawartości

Composite Developments Ext Nano

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

Do czego ta gonitwa za wysokimi modułami, żywicą nano, ceną, jak najmniejszym ciężarem blanku prowadzi?No właśnie do tego, że wyroby są coraz bardziej kiepskie jakościowo, dyskutować można zawsze, ale jak już seeker się łamie jak papier to już świat zwariował :D .

Zdaje się, że znajduję już uzasadnienie, dla zatrzymania się w wiecznych poszukiwaniach  :lol:  Moje staruszki "sie nie łamiom" :P

• Like 3

Zdaje się, że znajduję już uzasadnienie, dla zatrzymania się w wiecznych poszukiwaniach  :lol:  Moje staruszki "sie nie łamiom" :P

Ja też się zatrzymałem w poszukiwaniach.Obecny "park maszynowy" w zupełności ogarnie moje hobby, bez testowania nowych wynalazków :P . 

• Like 3

Krzysiu fakt jestem rozżalony zwłaszcza , że sprzedawca ręczył za jakość blanków...

Ale cóż nie ma co rozpaczać nad rozlanym mlekiem :) Przedstawilem swoje zdanie jestem lżejszy o 4 stówki , i żyje dalej :)

Ja też się zatrzymałem w poszukiwaniach.Obecny "park maszynowy" w zupełności ogarnie moje hobby, bez testowania nowych wynalazków :P . 

Amen!  Co racja to racja   :)

Edytowane przez pablo208

Do czego ta gonitwa za wysokimi modułami, żywicą nano, ceną, jak najmniejszym ciężarem blanku prowadzi?No właśnie do tego, że wyroby są coraz bardziej kiepskie jakościowo, dyskutować można zawsze, ale jak już seeker się łamie jak papier to już świat zwariował :D .

Ta gonitwa nie kładzie się cieniem na jakości. Oczywiście, zmiany jednych parametrów często pociągają za sobą pogorszenie innych, ale  przy takich relacjach wzorzec jakości jest stały i dla nich charakterystyczny. Jest punktem odniesienia.

Postęp to postęp, jakość to jakość, kasa to kasa.

• Like 2

pablo28, nie rozumiem tej sytuacji. Po przeczytaniu informacji o uszkodzeniu blanku wysłałem wiadomość do CD. Polecono mi wykonać dokładne zdjęcia uszkodzenia w celu weryfikacji. Jeżeli zdjęcia nie dadzą odpowiedzi zostanę poproszony o wysyłkę całego blanku do producenta. Proszę o dostarczenie blanku do pracowni i złożenie reklamacji. Jeżeli uznam że uszkodzenie nastąpiło na skutek wady materiałowej od ręki wymienię cały blank. Jeżeli nie, reklamacja zostanie rozpatrzona w ustawowym terminie.

• Like 12

pablo28, nie rozumiem tej sytuacji. Po przeczytaniu informacji o uszkodzeniu blanku wysłałem wiadomość do CD. Polecono mi wykonać dokładne zdjęcia uszkodzenia w celu weryfikacji. Jeżeli zdjęcia nie dadzą odpowiedzi zostanę poproszony o wysyłkę całego blanku do producenta. Proszę o dostarczenie blanku do pracowni i złożenie reklamacji. Jeżeli uznam że uszkodzenie nastąpiło na skutek wady materiałowej od ręki wymienię cały blank. Jeżeli nie, reklamacja zostanie rozpatrzona w ustawowym terminie.

Może z tym "Matuszewskim" nie jest tak źle jak go postrzegają :) .

• Like 1

Może trzeba złożyć w końcu tą reklamacje, żeby nie było jak w tym dowcipie ;)

Pewien facet popadł w kłopoty finansowe. Jego firma popadła w długi, stracił samochód, bank chciał zająć dom. Postanowił zagrać w lotto. Niestety nie wygrał. Modli się więc do Boga:
- Boże, moja firma bankrutuje, mogę stracić dom, spraw, żebym wygrał w lotto!
W następnym losowaniu znowu wygrał ktoś inny. Znowu się modli i błaga:
- Boże, za tydzień stracę dom, gdzie się podzieję z rodziną?!
Znowu wygrywa jakiś inny gość.
- Boże, nie masz litości? Moja rodzina głoduje, jutro bank nas wyrzuci z domu, pozwól mi wygrać w lotto!
Nagle widzi błysk i staje przed obliczem rozgniewanego Boga:
- Mogę Ci pomóc, ale wykrzesaj też coś z siebie - wypełnij wreszcie ten cholerny kupon!

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Dziś na Zalewie Zegrzyńskim Pan Ireneusz Matuszewski z synem testował większość blaków z serii Nano i Orka. Ja trzymałem wędke na blanku  Orka do 50 gr, 30 lb mocny dolnik wmiarę czuła szczytówka. Gotowę wędki są lekkie, blank ma kolor czarny mat. Powyższy blank z serii Orka przypomina mi trochę starego teamdragona  ;)  podobna akcja, mhx-y bardziej mi się podobają.  Pytałem o 7 stopowy blank Nano do 25 gram. Podobno bardzo uniwersalny i czuły blank ogarnia od 7 gram + 3 calowe kopyto do 30 gram + 3 calowe kopyto, lub 20 gram + 4'. Według Pana Ireneusza radzi sobie z wirówką algia 5.  Niestety serii nano niebyło mi dane zobaczyć <_< Napewno Pan Irek to mistrz marketingu jego opinie zostawie dla siebie :huh: :P .

Edytowane przez DP Fishing

Testowaliśmy wszystkie wędziska na EXT NANO i Orka. Orka nie jest czarna. Ma ciemno oliwkowy kolor z dodatkiem złotej perły. Mając jedną wędkę w ręku porównujesz całą serię do MHX-a? Opinii o EXT NANO nie pozostawiam dla siebie, wyniki testów są już na stronie FC.

Chyba porównuje tylko trzymany kij a nie całą serie.

Blank Orka przypomina mi trochę starego teamdragona  ;)  podobna akcja, mhx-y bardziej mi się podobają.

Edytowane przez meme174

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Mój nano((2,35 do 35g)sprawuje się super spokojnie obsługuje 40g.Jak na razie używałem go głównie do jerków zaliczył około 10 szczupaków największy 73cm,rybki z niego nie spadają.Blank szybki dobrze się ładuje i naprawdę dobrze wystrzeliwuje przynęty 

Więc polecam 

Mój nano((2,35 do 35g)sprawuje się super spokojnie obsługuje 40g.Jak na razie używałem go głównie do jerków zaliczył około 10 szczupaków największy 73cm,rybki z niego nie spadają.Blank szybki dobrze się ładuje i naprawdę dobrze wystrzeliwuje przynęty

Więc polecam

Też po uzbrojeniu wydaje mi się bardziej kijem szczupakowym niż sandaczowym. Dam mu jednak szansę, jak tylko się pogoda lekko poprawi.

Też po uzbrojeniu wydaje mi się bardziej kijem szczupakowym niż sandaczowym. Dam mu jednak szansę, jak tylko się pogoda lekko poprawi.

To nie tak że się nie nadaje pod sandacza po prostu ostatnio brak czasu i jedyne wypady na pobliskie łowisko a tam sandacza jak na lekarstwo

Próbowałem na gumkę i też doskonale daje radę...