popper Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Do czego ta gonitwa za wysokimi modułami, żywicą nano, ceną, jak najmniejszym ciężarem blanku prowadzi?No właśnie do tego, że wyroby są coraz bardziej kiepskie jakościowo, dyskutować można zawsze, ale jak już seeker się łamie jak papier to już świat zwariował .Zdaje się, że znajduję już uzasadnienie, dla zatrzymania się w wiecznych poszukiwaniach Moje staruszki "sie nie łamiom" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Zdaje się, że znajduję już uzasadnienie, dla zatrzymania się w wiecznych poszukiwaniach Moje staruszki "sie nie łamiom" Ja też się zatrzymałem w poszukiwaniach.Obecny "park maszynowy" w zupełności ogarnie moje hobby, bez testowania nowych wynalazków . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Krzysiu fakt jestem rozżalony zwłaszcza , że sprzedawca ręczył za jakość blanków... Ale cóż nie ma co rozpaczać nad rozlanym mlekiem Przedstawilem swoje zdanie jestem lżejszy o 4 stówki , i żyje dalej Ja też się zatrzymałem w poszukiwaniach.Obecny "park maszynowy" w zupełności ogarnie moje hobby, bez testowania nowych wynalazków . Amen! Co racja to racja Edytowane 1 Września 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Do czego ta gonitwa za wysokimi modułami, żywicą nano, ceną, jak najmniejszym ciężarem blanku prowadzi?No właśnie do tego, że wyroby są coraz bardziej kiepskie jakościowo, dyskutować można zawsze, ale jak już seeker się łamie jak papier to już świat zwariował .Ta gonitwa nie kładzie się cieniem na jakości. Oczywiście, zmiany jednych parametrów często pociągają za sobą pogorszenie innych, ale przy takich relacjach wzorzec jakości jest stały i dla nich charakterystyczny. Jest punktem odniesienia.Postęp to postęp, jakość to jakość, kasa to kasa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Kije 3 m ganiające główki 40 g ważące całe 100 g to jest króliczek Mi tam rybka bo wszystko co waży poniżej 180 g jest lekkie, ale popyt jest jaki jest. Edytowane 1 Września 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 pablo28, nie rozumiem tej sytuacji. Po przeczytaniu informacji o uszkodzeniu blanku wysłałem wiadomość do CD. Polecono mi wykonać dokładne zdjęcia uszkodzenia w celu weryfikacji. Jeżeli zdjęcia nie dadzą odpowiedzi zostanę poproszony o wysyłkę całego blanku do producenta. Proszę o dostarczenie blanku do pracowni i złożenie reklamacji. Jeżeli uznam że uszkodzenie nastąpiło na skutek wady materiałowej od ręki wymienię cały blank. Jeżeli nie, reklamacja zostanie rozpatrzona w ustawowym terminie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 pablo28, nie rozumiem tej sytuacji. Po przeczytaniu informacji o uszkodzeniu blanku wysłałem wiadomość do CD. Polecono mi wykonać dokładne zdjęcia uszkodzenia w celu weryfikacji. Jeżeli zdjęcia nie dadzą odpowiedzi zostanę poproszony o wysyłkę całego blanku do producenta. Proszę o dostarczenie blanku do pracowni i złożenie reklamacji. Jeżeli uznam że uszkodzenie nastąpiło na skutek wady materiałowej od ręki wymienię cały blank. Jeżeli nie, reklamacja zostanie rozpatrzona w ustawowym terminie.Może z tym "Matuszewskim" nie jest tak źle jak go postrzegają . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Może trzeba złożyć w końcu tą reklamacje, żeby nie było jak w tym dowcipie Pewien facet popadł w kłopoty finansowe. Jego firma popadła w długi, stracił samochód, bank chciał zająć dom. Postanowił zagrać w lotto. Niestety nie wygrał. Modli się więc do Boga:- Boże, moja firma bankrutuje, mogę stracić dom, spraw, żebym wygrał w lotto!W następnym losowaniu znowu wygrał ktoś inny. Znowu się modli i błaga:- Boże, za tydzień stracę dom, gdzie się podzieję z rodziną?!Znowu wygrywa jakiś inny gość.- Boże, nie masz litości? Moja rodzina głoduje, jutro bank nas wyrzuci z domu, pozwól mi wygrać w lotto!Nagle widzi błysk i staje przed obliczem rozgniewanego Boga:- Mogę Ci pomóc, ale wykrzesaj też coś z siebie - wypełnij wreszcie ten cholerny kupon! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Ja jednak się zdecydowałem i kijek niedługo będzie gotowy(2,35 do 35g)Oczywiście podzielę się wrażeniamiP.SBlank wygląda normalnie nie widać różnic na ściankach Edytowane 5 Września 2014 przez sebson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 (edytowane) Dziś na Zalewie Zegrzyńskim Pan Ireneusz Matuszewski z synem testował większość blaków z serii Nano i Orka. Ja trzymałem wędke na blanku Orka do 50 gr, 30 lb mocny dolnik wmiarę czuła szczytówka. Gotowę wędki są lekkie, blank ma kolor czarny mat. Powyższy blank z serii Orka przypomina mi trochę starego teamdragona podobna akcja, mhx-y bardziej mi się podobają. Pytałem o 7 stopowy blank Nano do 25 gram. Podobno bardzo uniwersalny i czuły blank ogarnia od 7 gram + 3 calowe kopyto do 30 gram + 3 calowe kopyto, lub 20 gram + 4'. Według Pana Ireneusza radzi sobie z wirówką algia 5. Niestety serii nano niebyło mi dane zobaczyć Napewno Pan Irek to mistrz marketingu jego opinie zostawie dla siebie . Edytowane 1 Października 2014 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Testowaliśmy wszystkie wędziska na EXT NANO i Orka. Orka nie jest czarna. Ma ciemno oliwkowy kolor z dodatkiem złotej perły. Mając jedną wędkę w ręku porównujesz całą serię do MHX-a? Opinii o EXT NANO nie pozostawiam dla siebie, wyniki testów są już na stronie FC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Chyba porównuje tylko trzymany kij a nie całą serie. Blank Orka przypomina mi trochę starego teamdragona podobna akcja, mhx-y bardziej mi się podobają. Edytowane 1 Października 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Chyba porównuje tylko trzymany kij a nie całą serie. Zgadza się trzymałem tylko jeden model i o nim pisałem. A blanki są ciemne Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Podepne się.. Chcialbym uzbroic ext nano 702M 17 lbs w cascie. Założenie to okon na ciężko z przylowami/uniwersal na łódź do przynet miękkich na główkach 7-20g. Jakie zaproponowalibyscie ubranko dla takiego kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Czy ktoś może zbroił 792MH, jeżeli tak to czy pochwali się efektem i koncepcją. Jak realnie kijek pracuje pod główką 10g i 30g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 A czy ktoś uzbroił i łowi(ł) CDEXN-702ML (2,13m i 3-14g i 4-12lb)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 A czy ktoś uzbroił i łowi(ł) CDEXN-702ML (2,13m i 3-14g i 4-12lb)?Podepnę się również do tego pytania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Mój nano((2,35 do 35g)sprawuje się super spokojnie obsługuje 40g.Jak na razie używałem go głównie do jerków zaliczył około 10 szczupaków największy 73cm,rybki z niego nie spadają.Blank szybki dobrze się ładuje i naprawdę dobrze wystrzeliwuje przynęty Więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 A czy ktoś uzbroił i łowi(ł) CDEXN-702ML (2,13m i 3-14g i 4-12lb)? W FC jest potestowy w promocyjnej cenie, chyba że ktoś go kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Pytałem, czy ktoś łowił, a nie - czy oglądał stojący w pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Chyba się zdecyduję na uzbrojenie CDEXN-702ML.Sprawdzę co i jak!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Mój nano((2,35 do 35g)sprawuje się super spokojnie obsługuje 40g.Jak na razie używałem go głównie do jerków zaliczył około 10 szczupaków największy 73cm,rybki z niego nie spadają.Blank szybki dobrze się ładuje i naprawdę dobrze wystrzeliwuje przynęty Więc polecamTeż po uzbrojeniu wydaje mi się bardziej kijem szczupakowym niż sandaczowym. Dam mu jednak szansę, jak tylko się pogoda lekko poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Pytałem, czy ktoś łowił, a nie - czy oglądał stojący w pracowni.tylko co Ci z opinii kogoś kto czuje zupełnie inaczej niż Ty. To tak hipotetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Też po uzbrojeniu wydaje mi się bardziej kijem szczupakowym niż sandaczowym. Dam mu jednak szansę, jak tylko się pogoda lekko poprawi.To nie tak że się nie nadaje pod sandacza po prostu ostatnio brak czasu i jedyne wypady na pobliskie łowisko a tam sandacza jak na lekarstwoPróbowałem na gumkę i też doskonale daje radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 W tym modelu szczyt zaczyna sie od 1.6mm i dalej generuje prawdziwe 20lb... plynnym niekolankowym ugieciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi