Skocz do zawartości

Legia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

O sezonie ów.....

Odchodzi do historii sezon jawiący się mi jako duży i bardzo gorzki tort, z jedną wisienką na topie. Gorzki bo za błąd jednej pani( a tyle się mówi że "baba w męskiej szatni to pech"-zawsze!) przyszło nam zapłacić bardzo dużo,gorzki bo puszczenie Rado do Chin( jak by nie można mu było dać grubej podwyżki- wiem wiem kominy płacowe, ale dzisiaj na to patrząc warto by było) pokazało jak dużo dawał tej drużynie, gorzki bo w meczach z Ajaksem( szczególnie w pierwszym) zabrakło troszkę szczęścia- i pewnie umiejętności też,gorzki bo w rewanżu z holendrami nie było kibiców( inni Holendrzy z Feyenoordu za dużo gorsze winy( zdemolowanie części Rzymu i rzucanie dmuchanymi bananami w czarnoskórych piłkarzy Romy) dostali dużo lżejszą karę, co tylko pokazuje gdzie NaS maja włodarze piłki,gorzki bo cała piłkarska wiosna w wykonaniu piłkarzy Legii to gra charytatywna( w nawiązaniu do akcji promocyjnej...) której kulminacją była przegrana z Lechem na własnym stadionie. A ta wisienka to oczywiście PP. Trochę mało jak na Klub który będzie za chwilę obchodził piękną rocznicę!!

I gdyby nawet dzisiaj zdarzył się cud, to zdania nie zmienię, bo,  tak uważam, nie należy nam się mistrzostwo. Za dużo było przegranych meczy,  braku zaangażowania( zdarzały się wyjątki- Rzeźnik, może Brzytwa, może Duda), i ogólnej bylejakości( Żyro!!, Kosa, Masłowski w zasadzie większość)

Z żywymi trzeba iść, a więc naprzód, ku nowemu sezonowi!!!

Głowa do góry! Bo i  tak: JESTEŚMY NAJLEPSI!!!

• 1 miesiąc temu...

Jak na razie to oglądam mecz równorzędnych drużyn ze wskazaniem na Rumunów :P . Legia prezentuje formę taką jak w ostatnich meczach w lidze i w superpucharze czyli brak dokładności, brak skuteczności i brak szybkości.

A miałem nadzieje że rozjedzie Rumunów którzy dopiero od 2 lat grają w I lidze i wymienili ostatnio 8 zawodników :rolleyes:.

Czy mi się zdaję czy kibice krzyczą:

"Legia grać q....a mać" :P

Znaczy nie tylko ja przed tv mam wrażenie że drużyna udaje że gra.

I po dzisiejszym nastroje o 180 stopni...nie ma co popadać w "huraoptymizm", ale jak nie będzie tyle rotował i zdrowie dopisze to może być nieźle....dajmy im czas, co nie zmienia faktu że do Berga zaufania nie mam totalnie...i obawiam się że uratuje go terminarz, najbliższe 5 kolejek w lidze to:

- Podbeskidzie (d)

- Łęczna(w)

- Wisła(d)

- Piast(w)

- Korona(d)

Czyli oprócz Wisły wszystkie drużyny które bezpośrednio przyczyniły się do niezdobycia mistrzostwa w 2015, będzie chęć rewanżu....nie będzie rotacji, idealny motyw na start 6-0-0....

Pożyjemy zobaczymy....

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Przy stanie 1:1 i 2:2 widoczny strach w oczach i pełne rajtuzy u grajków i trenara. Absolutnie brak teoretycznego doświedczenia pucharowego. Kapitan L rozgrywał pięćdziesiąte spotkanie w europejskich pucharach. To nie przypadek, że Liga Mistrzów nie dla polskich drużyn. Póki co...

Fajnie, że dwie ekipy z Polski pograją w fazie grupowej. Parę groszy wpadnie do klubowych budżetów, a poza tym rozrywka dla gawiedzi urozmaicona.

Parę groszy wpadnie do klubowych budżetów, a poza tym rozrywka dla gawiedzi urozmaicona.

Wczoraj mówili że Lech i Legia za awans do grupy dostaną po 10mln. Nie chciałbym byc złym prorokiem ale z takim poziomem i jedni i drudzy mogą w grupach mieć takle wyniki jak Legia kilka lat temu  :unsure: . Jedyną bramkę strzelili chyba w ostatnim meczu  :( .

Wczoraj mówili że Lech i Legia za awans do grupy dostaną po 10mln. Nie chciałbym byc złym prorokiem ale z takim poziomem i jedni i drudzy mogą w grupach mieć takle wyniki jak Legia kilka lat temu  :unsure: . Jedyną bramkę strzelili chyba w ostatnim meczu  :( .

10 milionów za sam awans do grupy. Czy będzie więcej? Wszystko w nogach i głowach kopaczy. Do tego dochodzi promocja zawodników, których można będzie spieniężyć oraz wejściówki z biletów.

Poza tym lepiej mieć 10 baniek, niż ich nie mieć...

Godski-Lech jest mega zagadką,najpierw w super pucharze gromi Legię,po czym w lidze i eliminacjach daje totalnie dupy. Videoton jest w totalnej rozsypce jeśli chodzi o sprawy personalne,m.in trener itd.co z tym idzie ,z kasą pewnie też chłopaki mają ciężko-stąd nic nam to nie mówi o formie Kolejorza.Faza grupowa LE może pokazać to w jakiej faktycznie formie są nasze oba kluby,oby nie okazało się, że jesteśmy tylko dostarczycielami punktów dla innych. Lechowi i Legii życzę jak najlepiej,a jak będzie to czas pokaże. :)

Edytowane przez tofik
  • Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...