Skocz do zawartości

Legia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się cieszę z awansu nawet w takim stylu myślałem że już nie dożyję naszej drużyny w Lidze Mistrzów a tu o Legia z bardzo słabą grą awansowała :D Przed meczem byłem dość spokojny o awans w trakcie meczu raczej też nawet po stracie dopiero po czerwonej kartce pojawiły się obawy, dobrze że Kuchy ustrzelił wyrównanie bo trochę byłby obciach. Tak naprawdę to Dundalk nic szczególnego w obydwu meczach nie pokazał niestety Legia też i to mnie najbardziej martwi bo nie ma czasu żeby ich zgrać czy coś nagle poprawić i w grupie obawiam się że będzie "rzeź niewiniątek'' i chyba trzeba potraktować to jako fajną przygodę i zebranie doświadczenia z pograniem z drużynami z najwyższej półki ale jest jeszcze liga gdzie trzeba walczyć o mistrza i myślę że jeszcze potrzebują 2,3 tygodni do pełnej dyspozycji już widać jak fajnie Ojdida wchodzi w grę bo początek miał mizerny, podoba mi się gra Langila i zaangażowanie Prijovica brakuje jeszcze zgrania i myślę że extraklasę ogarną ale w Lidze Mistrzów to wiele nie ugrają. Dużo dużo do poprawy ale ja myślę że to kwestia czasu, za 3 tygodnie będziemy zadowoleni ze stylu nie wiem jak z wyników :unsure:

Należy się wysoka premia osobie która losowała :D

Co do dwumeczu, cóż mogę napisać. Legia słaba, ale tamci grali jak amatorzy. Nie jestem w stanie pojąć jak przeszli BATE.

Co będzie w LM? Chyba wszyscy wiemy. Baty i zarobione 200 mln PLN.

Jaka szkoda, że w LM nie grała już Wisła po Panathinaikosie i APOELu, a Legia po Celtiku. Może dziś nasz dziadowska, klubowa piłka wyglądałaby inaczej.

Jakie zarobione 200 mln zł, na razie to jest kwota około 65 mln zł i nie zanosi się na więcej.

Za zwycięstwo w grupie 1,5 mln euro, za remis 0,5 mln euro, a za wyjście z grupy 6 mln euro.

Edytowane przez Artek

Jak widać to co poniektórym awans po 20-stu latach polskiego klubu do LM jest solą w oczach :rolleyes: Przykre to ...

Nie jest solą w oku.Fajnie że się udało.Tylko trochę wstyd że gramy w tych rozgrywkach raz na 20 lat.To tylko pokazuje na jakim poziomie jest nasza klubowa piłka. 

Jak widać to co poniektórym awans po 20-stu latach polskiego klubu do LM jest solą w oczach :rolleyes: Przykre to ...

Ja się nie cieszę z tego awansu. I nie uważam, żeby było to przykre.Raczej liczę, że Albańczyk ze swoim zaciągiem pociągnie ich w dół.

Dla tych, którzy uważają, że kibicowanie Dundalk i brak satysfakcji z awansu na Ł3 jest przykry - polecam poniższy felieton.

http://weszlo.com/2016/08/17/jak-co-srode-jakub-olkiewicz-80/

To nie gadaj , załóż trampki i podnieś poziom naszej piłki ...

Kibice są motorem napędowym piłki kopanej i zrozumiałe jest, że kibic może wymagać od profesjonalnej drużyny i profesjonalnych kopaczy jakiegoś minimalnego poziomu. Przykro się ogląda jak zawodowiec, mistrz Polski , reprezentant kraju nie potrafi przebiec z piłką 10 metrów i o którą ciągle się potyka. I nawet nie chce mi się już pisać, że kolesie których zawodem jest piłka kopana nie potrafią w meczu przeprowadzić 2-3 składnych akcji w których nie ma przypadku. Nagle ogłosiliśmy wielki sukces, że po 20 latach awansowaliśmy do LM pokonując po drodze półamatorskie drużyny, z którymi obowiązkiem Legii było ich złojenie.  Rozumiem, że czasami minimalizm świadczy też o sile drużyny, ale w żadnym meczu Legii nie było tego minimalizmu tylko  walka o życie i wdrapywanie się na wyżyny swoich umiejętności żeby jakoś tam wygrać "ogórkami". 

• Like 4

Brak awansu źle, jest awans też źle. Polska to taki kraj w którym zawsze coś nie tak,  w zimie zimno w lecie gorąco a piwo zawsze za ciepłe ;). A tak na poważnie fajnie będzie zobaczyć w Polsce po 20 latach kawałek dobrej klubowej piłki i to w walce o punkty a nie jakieś tam pokazówki.

Odnośnie Legii to paradoks, że grając taki piach udało się awansować ( tutaj podziękowania dla pana losującego).

Chłopaki muszą poprawić trochę grę bo żal będzie oglądać, a paru leserów ze składu out albo do biedronki na kasę ( nie obrażając pań i panów z biedronki) -> <L> pozdrawiam.

• Like 3