Skocz do zawartości

Legia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawostka . Historyczna.

Słowa do melodii z " Jak rozpętałem II WŚ" ułożyło dwóch chłopaków z mojego osiedla. Marcin D. (znany w latach 90-tych wyjazdowicz) i Przemysław B. Stalo się to po tym jak pzpn zabrał tytuł w '93....Dla tych co nie znają:

To nic ,że ciężki jest czas

PZPN gnębi nas

Będą,będą kibice za Legią szli

Nie pokona Nas już nic

.....

Reszty nie będę cytował, bo się nie nadaje, ale w słowach było swego rodzaju proroctwo bo GKS spadł, nie tylko na sezonów sześć.... ;)

Ogromnie się cieszę z wczorajszego zwycięstwa. Jest gigantyczna satysfakcja, bo po 0-6 z Dortmundem, i tych wiadrach pomyj ( "..jesteście naszym wstydem , nie stolicą..."), które tak ochoczo były wylewane na wszystkich Nas,po tych wszystkich komentarzach w stylu " ja się nie interesuję piłką nożną, ale jak te dziady przegrywają to też się wypowiem", i tych wszystkich którzy nie mają pojęcia o wyobrażeniu, życie pokazało że nie należy forować opinii zbyt wcześnie.....

Oczywiście znajdą się tacy którzy będą deprecjonować ten WYNIK, w myśl "na złość tacie nasram w gacie", ale tak po prawdzie to mi.....to lotto.. :)

Legia Warszawa to najlepszy klub......

Pozdrowienia

• Like 2

Dzieki. Było ciężko ale jednak Legia wygrała zasłużenie.  Mimo kontowersii . 

Przynajmniej nikt nie zarzuca że przekupiony sędzia jak w ekstraklapie  ;) .

Z Realem mieliśmy karnego który mógł wiele zmienić.

Godski- prawie jak bym trenera słyszał...

Może zostań jakimś rzecznikiem?

Co mi się podobało? To ,że wychodzą i grają jak równy z równym, bez żadnych kompleksów, a u zawodników widać ,że im zależy... na wyniku,a nie na kasie!

Brawo LEGIA.

• Like 1

Gratulacje za wygraną i awans! Niestety aby cokolwiek dalej grać to koniecznie bramkarz do wymiany o Kucharczyku nie wspominając.Śledzę ligę polską,LM,i Kucharczyk kompletnie nie wyciąga wniosków z własnych błędów.Po prostu matoł. A bramkarz na tym poziomie,musi umieć wprowadzać piłkę do gry. Brak zdecydowania,tzw.elektryczność,i nic poza tym.

To jeszcze o Malarzu zdanie - http://www.sport.pl/sport/1,65025,21089905,legia-sporting-arkadiusz-malarz-w-najlepszej-jedenastce-ostatniej.html#BoxSportCzP1

• Like 1

Obejrzałem ten mecz jeszcze raz,i pomimo Twojego linku,zdania nie zmienię . Nic nie musisz udowadniać,Malarz na naszą ligę wystarczy ale jeśli Legii marzą się sukcesy w Europie to,musi mieć kogoś w stylu Oblaka.

Rozumiem euforię warszawskich kibiców,ale nie samą Legią człowiek żyje,i nie wszystko musi mu się podobać. 

Bardzo dobre losowanie. Pod każdym względem!!!!

Rewanż za poprzednią 1/16, Rado zagra :) , w miarę blisko, atrakcyjny rywal. Sportowo też do zrobienia!

Tylko żeby w przerwie nie było, za dużo, ubytków personalnych, bo Niko już leci.....

Oby do wiosny....w lutym. :) 

Bardzo dobre losowanie. Pod każdym względem!!!!

Rewanż za poprzednią 1/16, Rado zagra :) , w miarę blisko, atrakcyjny rywal. Sportowo też do zrobienia!

Tylko żeby w przerwie nie było, za dużo, ubytków personalnych, bo Niko już leci.....

Oby do wiosny....w lutym. :)

Dokąd zmierza Nico ?

grzesiekp.może pojedziemy do Niderlandów,a pózniej na sandacze kanałowe,co Ty na to :)

Interesująca propozycja :) . Tak sobie myślę że na taki wyjazd to raczej trza bez patyków jechać. Bo to najpierw Haga, później miasto xxx ;) , później znowu Haga,  a gdzie czas na sandacze? :)  Trzeba by z 10dni wolnego wygospodarować :) .....

A poważnie rzecz ujmując to, muszę odkładać monetę( obym jej nie musiał wydawać!!!) ale muszę być przygotowany, jak by co.... więc pewnie nic z tego nie będzie....

• 2 tygodnie później...