Skocz do zawartości

Legia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

coloumb ty musiales chlopie dostac kiedys za mocno w glowe,byc moze od kibicow,nie wiem nie interesuje mnie to.

Napisz tylko jak połaczyles temat oklepania pilkarzy przez kibicow a temat powstancow.

Juz kiedys pisalem chyba o tym ,boli cie temat kibicow to idz i z nimi pogadaj.W necie za dużo nie zdziałasz ????

• Like 2

Jestem kibicem Legii od zawsze, wiele przeżyłem wspólnych wzlotów i upadków. Byłem chociażby na słynnym meczu z Widzewem w 1997 roku, także nie ma takiego doła, nie ma takiej gry Legii, takiej wpadki, która by była w stanie coś zmienić w tym względzie. Z drużyną jest się na dobre i na złe, można się frustrować, ale nie w ten sposób to okazywać... W pełni rozumiem słowa Vukovicia. Jako kibic Legii również tak się czuje: nie jestem poszkodowany, ale psychicznie sponiewierany

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,22462636,aleksandar-vukovic-nie-jestem-poszkodowany-ale-psychicznie.html

• Like 1

"Czy się stoi ,czy się leży..." wp....ol wszystkim się należy.

Na mecz nie pójdziesz ,bo możesz nie wrócić, na koncert nie pójdziesz,bo cię zastrzelą, do kina strach ,bo w metrze bomby...Ten świat zmieża do samozagłady!

A kibice...kto wie? Przepraszam kibole, może po tej całej sytuacji bili się jeszcze między sobą,bo  mało im było!? 

W oczach europy wyglądamy coraz lepiej :clappinghands:  :clappinghands:  :doh:  :doh:  :doh:

coloumb ty musiales chlopie dostac kiedys za mocno w glowe,byc moze od kibicow,nie wiem nie interesuje mnie to.

Napisz tylko jak połaczyles temat oklepania pilkarzy przez kibicow a temat powstancow.

Juz kiedys pisalem chyba o tym ,boli cie temat kibicow to idz i z nimi pogadaj.W necie za dużo nie zdziałasz ????

Skoro nie zrozumiales, to raczej juz nie dam rady wytlumaczyc, pozdrawiam ????

Jestem kibicem Legii od zawsze, wiele przeżyłem wspólnych wzlotów i upadków. Byłem chociażby na słynnym meczu z Widzewem w 1997 roku, także nie ma takiego doła, nie ma takiej gry Legii, takiej wpadki, która by była w stanie coś zmienić w tym względzie. Z drużyną jest się na dobre i na złe, można się frustrować, ale nie w ten sposób to okazywać... W pełni rozumiem słowa Vukovicia. Jako kibic Legii również tak się czuje: nie jestem poszkodowany, ale psychicznie sponiewierany

Też byłem na tym meczu!! Zaczęliśmy się odzywać dopiero u Nas na osiedlu na Czerniakowskiej..Szok!

Niestety TB zagotowaly się głowy! Wszystko to źle wygląda! Idą zmiany. Obawiam się ze nie na lepsze (obym się mylił )

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,22462636,aleksandar-vukovic-nie-jestem-poszkodowany-ale-psychicznie.html

Też byłem na tym meczu!! Zaczęliśmy się odzywać dopiero u Nas na osiedlu na Czerniakowskiej..Szok!

Niestety TB zagotowaly się głowy! Wszystko to źle wygląda! Idą zmiany. Obawiam się ze nie na lepsze (obym się mylił )

Ja się tłukłem na Ursynów. Ludzie dziwnie się patrzyli. Takiej ciszy w autobusie pełnym kibiców Legii nie można było się nadziwić...

Karnet na Zylete upowaznia do turbowania zawodnikow bez formy? Wydziargane PW usprawiedliwia chamstwo? Oprawa meczu w miejsce grzechow zamieszka?

Tak, niby masz rację, ale widzisz, moim zdaniem problem zaczyna się w generalizowaniu. To samo działa zresztą w wędkarstwie i innych sprawach. Problemem nie jest Żyleta jako całość tylko jednostki. Być może liczone w setkach, ale jednostki. Angolom się kiedyś udało sprawę rozwiązać, może i u nas kiedyś się uda.

A to z telewizji wiesz czy z gazet?

Kolego tam ciągle sie cos dzieje na stadionach nie mowiac o ulicach i pubach.

Ale najlepiej powtarzac jak mantrę ze angole dali sobie z kibicami radę????

Dla twojej wiadomosci to np w lidze niemieckiej,szwedzkiej,francuskiej dzieje sie o wiele wiecej jesli chodzi o rozroby niz w naszej.

Co do ekstraklasy to gdyby nie młyny,ultrasi i "kibole"(debilne słowo rodem z tvn) to ta liga cieszyla by sie takim zainteresowaniem jak ping pong (nie obrazajac kibicow tej dyscypliny)

• Like 1

A to z telewizji wiesz czy z gazet?

Z gazet i to komunistycznych :P . Miało to miejsce w II połowie lat 80 za kadencji M. Thacher, jeśli masz mniej niż 35 lat możesz nie pamiętać. Kary po kilka tysięcy funtów, 3-5 letnie zakazy stadionowe i to egzekwowane a w drastycznych przypadkach dożywotnie.

Widziałem kilka lat temu przemarsz kibiców Legii po zdobyciu MP na Starówkę. Objawy miłości do klubu i miasta mieli specyficzne - rzucanie koszami na śmieci, niszczenie wiat na przystankach, wybijanie witryn sklepowych. Jasne, to są kibice a nie kibole ale takich kiboli to ja pi....lę.

• Like 1

... ja myślę, że należy rozgraniczyć określenie kibic i kibol... bo to dwa różne stany umysłu...

Jeziorm napisał że "kibole" to debilne słowo i rozumiem że dla niego jest to słowo obraźliwe. W takim razie kto robił rozpiździel na mieście ? Kibice czy kibole ?

Jeziorm napisał że "kibole" to debilne słowo i rozumiem że dla niego jest to słowo obraźliwe. W takim razie kto robił rozpiździel na mieście ? Kibice czy kibole ?

... to niech się może @Jeziorm 1 wypowie, bo dla mnie kibol i debil brzmi jednoznacznie...