Jeziorm 1 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Sacha apropos tego przemarszu,to nie wiem nie widzialem,baaardzo daleko mi do Legii. Ja jezdzac na mecze od wielu lat bardzo rzadko widzialem takie akcje i prawie zawsze starsza ekipa szybko chlodzila glowy tych debili. Ale są kibice ogolnie i są kibice Legii???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Ja już kiedyś tłumaczyłem skąd wywodzi się słowo "Kibol". Słowo to pochodzi z gwary poznańskiej i oznacza w języku ogólnopolskim kibica. Określenie zostało zapożyczone przez pismaków z tefałenów, polszmatów, tvpisów itp. bo jest wygodne. Nie wulgarne i nie można też powiedzieć że jest ładne. Kiedy rozmawiam z moją babcią (86 lat) i mówię, że wybieram się na mecz, często odpowiada mi "Oj ja też byłam kiedyś kibol. Chodziłam na Wartę i krzyczałam Warta gola..." Interpretowanie Kibola jako bandyty jest nadużyciem i godzi w gwarę poznańską. Tych co rozpieprzają stadiony i leją po pyskach swoich piłkarzy nazywajcie jak chcecie. Pseudokibice, bandyci, małpy, pół mózgi, a kiboli zostawcie w spokoju. Ja jak nie znam znaczenia jakiegoś słowa, to staram się dowiedzieć co oznacza, albo go nie używam. Pozdrawiam wszystkich kiboli! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Ja napisalem wyraznie ze kibol to debilne slowo i zostalo stworzone na potrzebe mediow. Debil to debil.czy rzucasz koszem czy lowisz male okonie i je wyrzucasz za siebie dla mnie jestes debil.to tyle chlopaki Analizujcie temat dalej Masz rację, dalsza analiza nie ma sensu. Za atak na piłkarzy legii nie odpowiadają kibiole, tylko ekipa TVN i sfrustrowani sympatycy ping-ponga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Hahaha dobre. Jeszcze napisz o powstańcach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Ja już kiedyś tłumaczyłem skąd wywodzi się słowo "Kibol". Słowo to pochodzi z gwary poznańskiej i oznacza w języku ogólnopolskim kibica. Określenie zostało zapożyczone przez pismaków z tefałenów, polszmatów, tvpisów itp. bo jest wygodne. Nie wulgarne i nie można też powiedzieć że jest ładne. Kiedy rozmawiam z moją babcią (86 lat) i mówię, że wybieram się na mecz, często odpowiada mi "Oj ja też byłam kiedyś kibol. Chodziłam na Wartę i krzyczałam Warta gola..." Interpretowanie Kibola jako bandyty jest nadużyciem i godzi w gwarę poznańską. Tych co rozpieprzają stadiony i leją po pyskach swoich piłkarzy nazywajcie jak chcecie. Pseudokibice, bandyci, małpy, pół mózgi, a kiboli zostawcie w spokoju. Ja jak nie znam znaczenia jakiegoś słowa, to staram się dowiedzieć co oznacza, albo go nie używam. Pozdrawiam wszystkich kiboli! Dokładnie. Tu nieco więcej: http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/401604,kibol-w-wielkopolsce-to-brzmi-dumnie,id,t.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 A kutas to element ozdobny przypinany do pasa.Panowie, czy tego chcemy, czy nie, język się zmienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Język to się może zmieniać ważne by się nie zmieniały definicje pojęć. Tak jak ostatnio próbowano zmieniać znaczenie słów "tolerancja" czy "uchodźca". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Wygląda na to że oklep pomógł zawodnikom Legii się przełamać, trzecia wygrana z rzędu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Wygląda na to że oklep pomógł zawodnikom Legii się przełamać, trzecia wygrana z rzędu Czwarta . Wszyscy na L psy wieszają a my spokojnie pniemy się w górę i mamy wicelidera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 godski... a ta Twoja dłuższa cisza w wątku i ww wpis...to jest milczące poparcie dla bicia piłkarzy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 godski... a ta Twoja dłuższa cisza w wątku i ww wpis...to jest milczące poparcie dla bicia piłkarzy? Nie. Bicie to patologia i powinno zostać wyeliminowane a winni ukarani. Ale jest jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Tyle że żadnego bicia nie było????a pelikany łykają dalej???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Dobrze, niech będzie naruszenie nietykalności cielesnej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Nie. Bicie to patologia i powinno zostać wyeliminowane a winni ukarani. Ale jest jak jest.Patologia ale jakże skuteczna. Teraz okaże się że kibice Pogoni też zastosują tą metodę i Pogoni zacznie wygrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Taka metoda powinna być nad wodą. Klient wrzuca niewymiarowego szczupaka do wora, dostaje wpierdol i już więcej na szczupaka nie spojrzy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hama2 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Nie powinno sie to zdarzyć. Kontrakty powinny byc tak skonstruowane, żeby kasa zależała od gry i wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Zauważyłem że JEDEN zawodnik drużyny która wróciła do Ekstraklasy strzelił tyle bramek co WSZYSCY zawodnicy Legii . Nie wydaje Wam się to dziwne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Górnik jest na fali, fajnie grają to i strzelają dużo. To dobrze przyda się silny Górnik! Zobaczymy co będzie na wiosnę... Wieteska nie grał w ogóle u Nas a w Zabrzu strzelił juz 4 bramki! Obrońca! Wielka szkoda tego Chłopaka z Górnika! Odpoczywaj w pokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Jakiego chlopaka z gornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 W Warszawie mamy lidera .Co do meczu to generalnie Górnika nie było widać a u nas brakowało strzelb aby zamiast 1 było 3 czy 4 do 0.Bramkarz Górnika robił dobrą robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) I lidera i litera!???????? Edytowane 19 Listopada 2017 przez grzesiekp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Ale jednak kibice to półgłówki . Po co puszczać dym na stadionie i utrudniać grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 jedno słowo...nie, szkoda słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Ciekawe czy PZPN może ukarać Legię walkowerem ? Może to by nauczyło kibiców zachowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Ciekawe czy PZPN może ukarać Legię walkowerem ? Może to by nauczyło kibiców zachowania .taaa, kibiców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi