Skocz do zawartości

Legia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Największe kontrowersje były między ŁKS a Legią, ale niestety ŁKS zszedł kompletnie "na psy". Dla Łodzi nadzieja w odrodzeniu się Widzewa. Swego czasu reprezentacja w większości składała się z zawodników Widzewa i Legii... To były czasy, łza się w oku kręci... :(

Największe kontrowersje były między ŁKS a Legią, ale niestety ŁKS zszedł kompletnie "na psy". Dla Łodzi nadzieja w odrodzeniu się Widzewa. Swego czasu reprezentacja w większości składała się z zawodników Widzewa i Legii... To były czasy, łza się w oku kręci... :(

To była przypominam najgorsza kadra w historii polskiego futbolu. Przynajmniej za mojego życia, początek lat 90-tych to był dramat polskiego futbolu reprezentacyjnego. O dziwo kluby jeszcze wtedy jakoś wyglądały, nawet na tle Europy. A teraz cała nasza liga nadaje się tam gdzie i jej mistrz...

• Like 1

To była przypominam najgorsza kadra w historii polskiego futbolu. Przynajmniej za mojego życia, początek lat 90-tych to był dramat polskiego futbolu reprezentacyjnego. O dziwo kluby jeszcze wtedy jakoś wyglądały, nawet na tle Europy. A teraz cała nasza liga nadaje się tam gdzie i jej mistrz...

Wspominałem kadrę Górskiego i Piechniczka, więc chyba mówimy o innej kadrze. :)

Wtedy kadra składała się z piłkarzy Legii i Widzewa? Ligą trzepał wtedy przecież Górnik, Ruch i Stal Mielec. Ostatni czas, gdzie kadra piłkarska była brana z Legii i Widzewa to właśnie początek lat 90-tych, a te lata to szkoda komentować w kontekście repry.

• Like 1

Przepraszam, faktycznie, zagalopowałem się z Górskim (skleroza), ale co do kadry Piechniczka (1982r.) mam rację:

1. Młynarczyk (W)

2. Majewski (L)

3. Żmuda (W)

4. Janas (L)

5. Boniek (W)

6. Buncol (L)

7. Smolarek (W)

8. Kusto (L)

Czyli na 11 zawodników w polu, 8 to Widzew i Legia. ;)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

Co sie stalo z Pazdanem?

Dostał czerwoną kartkę . Kolejne marzenia Pazdana o grze na zachodzie poszły w p....u więc co ma po próżnicy biegać ? Czytałem tylko relację bo na wsi nie mam satelity ale chyba mecz do doopy z jednej i drugiej strony.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

A zachowanie na boisku niektórych piłkarzy L to dramat. Oni nie powinni o sobie mówić, że są zawodowymi piłkarzami.

• 4 tygodnie później...