Skocz do zawartości

Legia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście chciałem troszke wbic kijek w mrowisko ;)  , bo jako człowiek z Podlasia jestem bardzo zadowolony z wczorajeszego wyniku :D . Jednak jako kibic piłki nożnej tak ogólnie , polskiej i nie tylko jestem mega zdziwiony wynikami Legii. . Wszystko na to wskazywało (transfery do klubu , brak istotnych osłabień i forma na koniec sezonu) że w końcu polski zespół  wejdzie  do LM.

Edytowane przez Krystianin

Oczywiście chciałem troszke wbic kijek w mrowisko ;)  , bo jako człowiek z Podlasia jestem bardzo zadowolony z wczorajeszego wyniku :D . Jednak jako kibic piłki nożnej tak ogólnie , polskiej i nie tylko jestem mega zdziwiony wynikami Legii. . Wszystko na to wskazywało (transfery do klubu , brak istotnych osłabień i forma na koniec sezonu) że w końcu polski zespół  wejdzie ponownie do LM.

Chyba do Ligi Mistrzów gry w pchełki co najwyżej :lol: :lol: :lol:

Oczywiście chciałem troszke wbic kijek w mrowisko ;)  , bo jako człowiek z Podlasia jestem bardzo zadowolony z wczorajeszego wyniku :D . Jednak jako kibic piłki nożnej tak ogólnie , polskiej i nie tylko jestem mega zdziwiony wynikami Legii. . Wszystko na to wskazywało (transfery do klubu , brak istotnych osłabień i forma na koniec sezonu) że w końcu polski zespół  wejdzie  do LM.

Oczywiście przewidziałem skąd nadeszło pobudzenie w tym wątku

Wynikiem nie ma się co przejmować bo Liga i tak znów dla L, jednak szkoda pucharów. Coś nie gra w tym zespole, skład niby ciekawy a gra jak zwykle piach. Brakuje prawdziwego kozaka w pomocy, bez tego nigdy Legia nie była mocna.

Środkowy ofensywny pomocnik jest (w naszym przypadku niestety) zobrazowaniem poziomu piłki. Nie ma, nie było i dekadę jeszcze nie będzie. W reprezentacji ostatnim, który miał pomysł i nie bał się go zrealizować był Piotr Nowak. A patrząc na ligę, to gdyby zamiast śp wstawić górnika czy innego ogrodnika - różnicy nie widać. Dno osiągnęliśmy dawno, teraz tylko odkrywamy ile jest mułu.

• Like 2

W reprezentacji ostatnim, który miał pomysł i nie bał się go zrealizować był Piotr Nowak.

Twierdzenie na wyrost. Nowak w tej reprezentacji odgrywał jakąś istotną rolę chyba ze trzy sezony, może trzy i pół. Nie kojarzę, aby czasie meczów z silnymi rywalami jego wkład był znacząco większy ponad kręcenie kółek z piłką w środku boiska. W każdym razie udział ten nie przełożył się na nic konkretnego, czego wyrazem były dwukrotnie przerżnięte eliminacje, z czego jedne w stylu wręcz kompromitującym.

Niestety (bo kibicuje) Legia nie gra o obecnie w piłkę tylko rugby: wykop do przodu i gonimy. Na Polskę to wystarcza jak są w dobrej formie fizycznej. Na początku sezonu bardzo ładnie wygląda gra Rakowa i Piasta = akcje, podania (więcej niż 2-3, z pierwszej piłki), przerzuty, zmiana stron boiska, wyjście na pozycje.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Pod finansowym niekoniecznie. Nie wiem czy finansowo nie korzystniejsza byłaby L. Konferencji. Niby kasa za wygraną czy remis sporo mniejsza, ale i szansa na wygraną czy remis dużo większa, a tu... czarno to widzę. Ale może za jakieś tam prawa do transmisji czy jeszcze jakieś i kasa poleci. Się okaże. Oby coś pograli i przy okazji jakieś punkciki do rankingu uciułali.

• 2 tygodnie później...