ppludrok Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Koledzy, szukam czegoś na bajerze do lekkich wobkow 15-40g jako alternatywa dla Revo Inshore czy Daiwa Rojo (jeden z nich będę chciał sprzedać) Multik będzie sparowany z Max Empire 20-60g. Przeznaczenie - szczupak wyłącznie gdyż łowię tylko w Szwecji. Chciałbym aby był to lekki okrąglak. Czy użytkując Lunę poczuję dużą różnicę na plus w stosunku do wyżej wymienionych? Trochę mnie w niej martwi wąska szpulka. Jak myślicie, da się takim zestawem z cienką plecionką rzucać daleko woblerkami/jerkami 15-40g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Mam do oddania taką Lunę jakbyś chciał. Różnica będzie i to spora. Te multiki co wymieniłes to low profile a Luna to round. To podstawowa różnica . Jeśli ma służyć do rzucania ww przynętami będzie ok. Do trolla zapomnij, może braknąć plecionki . Luna nie posiada terkotki. Bardzo dobra spasowana konstrukcja, wykonanie generalnie miód i orzeszki. Do do hamulca i rzutów karmel, biszkopty i bita śmietana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Oczywiście do tych wszystkich smakołyków...zasmażka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Browar Robert browar! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 A ABU Ambassadeur Morrum SX3601C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 abu trzeba lubiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 ...i szanować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Tutaj raczej Morrumek SX 1601C będzie odpowiednikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Na to to się lekko najarałem choć nie jestem wielbicielem "beczek"http://www.ebay.com/itm/Abu-Garcia-SX1601C-Morrum-Forell-Ultra-Mag-6-3-1-Lefthand-Baitcasting-Reel-/271559325968?ssPageName=ADME:B:SS:PL:3160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Ładne to Morrum! Kurde, wiedziałem, żeby nie pytać bo mi mętlik w głowie zrobicie!!! :-)Ale pytanie brzmi czy w porównaniu z Rojo z takiego Morrum czy Łuny lecieć będzie dalej a ja podczas użytkowania naprawdę będę czuć, że mam w łapach coś lepszego?Nigdy w życiu nie miałem okrąglaka i moze podobnie jak reszcie nie podpisuje mi ale jestem mega gadzeciażem i chyba się nie powstrzymam!:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Oczekujesz krótkiej odpowiedzi ?...TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Miałem przez chwilę Forella Maga SX1601 , i ZX3601... To trzeba po prostu czuć... Znajdą się zwolennicy tego i tego.. Ja tego nie poczułem.. Zaraz ktoś napisze o Ryodze albo CC i temat będzie pozamiatany Edytowane 31 Lipca 2014 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 OK...używając CC51 czuję różnicę ale ... nie koniecznie czuję multik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Miałem przez chwilę Forella Maga SX1601 , i ZX3601... To trzeba po prostu czuć... Znajdą się zwolennicy tego i tego.. Ja tego nie poczułem.. Zaraz ktoś napisze o Ryodze albo CC i temat będzie pozamiatany Miałem pięć Morrum-ków łącznie z Forell zrobionym coś a'la AE74. Ryoga i CC przebijają temat i nie ma się co jarać... http://www.andrzejstanek.pl/post/40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 http://www.andrzejstanek.pl/post/40 ...jak zwykle a w temacie, pisałem tylko o odczuciach irracjonalnych. Pewnie jestem zbyt "cienki " w caście aby powiedzieć: dla czego? Po prostu, jakiś sprzęt "do mnie gada"albo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Dobra, ja anuluje właśnie śledzenie tematu bo zaraz popłynę w kierunku multikówo wartości fury. Luna 103L właśnie została kupiona. Jak mi nie przypasi to trudno, spróbować musiałem. Boże, uchroń przed zakupem Ryogi!!:-)Pozdrowienia dla wszystkich :-)PS. Jesteście totalnymi wariatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Dobra , idę spać. Dzisiaj z Zillionem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 A ja puki co z żoną dobranoc wariaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Boże, uchroń przed zakupem Ryogi!!:-) heheh......i tak Cie to nie ominie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 No właśnie - Ryoga1016 i CC101 NEW2014 zmiotą całą resztę okrąglaków w tym przedzile rzutowym co szukasz i tego nie oszukasz;). <edit> To nie jest giełda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Na razie jest Luna i mam nadzieję, że zapasi bo ładne są te okrąglaczki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Miałem pięć Morrum-ków łącznie z Forell zrobionym coś a'la AE74. Ryoga i CC przebijają temat i nie ma się co jarać... http://www.andrzejstanek.pl/post/40 No właśnie - Ryoga1016 i CC101 NEW2014 zmiotą całą resztę okrąglaków w tym przedzile rzutowym co szukasz i tego nie oszukasz;). Nie żebym specjalnie chciał jako fan ABU na siłę bić się o pietruszkę. Jednak, Mowa o zestawie do lekkiego łowienia. Są 3 opcje. Ryoga- 255 gr, Luna-270gr i Morrumy- od 200-220 gr, w zależności od wersji. Nie zrozumcie mnie źle, ale jakbyście mogli mieć a nie mieć kij lżejszy o 40-70 gr, to byście woleli lżejszy prawda. Jak można odchudzić zestaw do intensywnego łowienia z ręki, o te 40-70 gr, to jest to bardzo dobra wiadomość. Natomiast wyborem ciężkiego młynka lekką ręką oddajecie pole w lekkim zestawie, gdzie jest baaaardzo duże pole manewru. Tylko CC 101 zbliża się wagowo do Morrumów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Nie żebym specjalnie chciał jako fan ABU na siłę bić się o pietruszkę. (...) Tylko CC 101 zbliża się wagowo do Morrumów. Głupio mi się nawet z czym innym niż SX pokazać na szwedzkich oringach. Obraziłby się Nawet na ZX-y trochę psioczą Ale przyzwyczają się z czasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Nie żebym specjalnie chciał jako fan ABU na siłę bić się o pietruszkę. Jednak, Mowa o zestawie do lekkiego łowienia. Są 3 opcje. Ryoga- 255 gr, Luna-270gr i Morrumy- od 200-220 gr, w zależności od wersji. Nie zrozumcie mnie źle, ale jakbyście mogli mieć a nie mieć kij lżejszy o 40-70 gr, to byście woleli lżejszy prawda. Jak można odchudzić zestaw do intensywnego łowienia z ręki, o te 40-70 gr, to jest to bardzo dobra wiadomość. Natomiast wyborem ciężkiego młynka lekką ręką oddajecie pole w lekkim zestawie, gdzie jest baaaardzo duże pole manewru. Tylko CC 101 zbliża się wagowo do Morrumów. Bardziej chodziło mi o wykonanie, przemyślenia techniczne, możliwości rzutowe, solidność wykonania. Morrum to fajne młynki, po zachłyśnięciu się nimi przychodzi proza życia i tutaj wolę to co napisałem poprzednio. Forell-ka a'la AE74 porównywałem na łowisku z Cardiff 51DC (ten sam kij, wahadła 5-9 gram, Dunajec) w moim odczuciu przy rzutach nawet przebijał Cardiff-a, kultura pracy, głośność szpuli (AVAIL) i ogólne odczucia w trakcie łowienia - musi przyklęknąć przed Shimano. Tak, że Kolego ja tam wolę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ja wiem. Bo tylko o to chodzi. "Ja wolę"- to wszystko. Powiem tak. Tylko Cardiffa nie używałem i nawet bym go nie chciał mieć, z tym hamulcem i za tą cenę, choć wygląda przekozacko. Co do reszty, to kultura pracy, możliwości rzutowe, a zwłaszcza jakieś szumy szpuli, której i tak nie słyszę na łowisku to w dalszym ciągu kwestie całkowicie uznaniowe. Natomiast różnica kilkudziecięciu gram wagi w lekkich zestawach zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi