Gabriel Kozdraś Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 To nie wiem czy bym zwykłego DPS nie włożył...A SKSS i tak tylko z gołym blankiem bym montował ..niezaleznie od lb.SKSS widywałem głownie w UL, L i MLNic to -czekam na efekt końcowy - jestm bardzo ciekaw co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Nie każdy lubi mieć pod dłonią... dziurę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 krzysiek .. jestem tolarnacyjny ... trzymaj w (pod) dłoni(ą) co tam lubisz Twoja sprawa ....Jedni lubią dziurę pod dłonią ... inni pazur.. (castingowy oczywsicie) Czekamy na efekt prac duetu Guzu&yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 A moim zdaniem decyzja jest słuszna bo do tego uchwytu niestety musi być twardy insert wszystkie miękkie prędzej czy później niszczą się.Z moich obserwacji i przygód z tym uchwytem ważne dla wygody jest też to by nie powstawały kanty na górze insertu co można osiągnąć przez niecentryczną obróbkę materiału na insert i z taboretami to wychodzi a z rurkami??? Pewnie też można, tylko mnie brak wyobraźni jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Taki wydaje mi się ciekawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Wygląda ładnie i ciekawie ale czy jest wygodny? Mam poważne wątpliwości ale wygoda jest także względna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Arku mozesz rozwinac co masz na mysli o tej niecentrycznosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Tego pytania się bałem skyp Daniel bo opisać to dwie strony a pokazać łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Przepracowanie tematu, szczegolnie po rozmowie z Arkiem, wylaczylo SKSS z insertem z rozwazan.Ale wedke (rekojesc) pokaze.Dziekuje wszystkim za pomoc i wskazowki. Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Jak zacząłem czytać jak to wszystkim goły skss nie leży to siłą sugestii zaczęło i mi to przeszkadzać, po dłuższym użytkowaniu. Pytanie, czy istnieje możliwość dołożenia czegoś na wzór insertu do już zamontowanego skss? Może ktoś przerabiał taki temat? Edytowane 10 Stycznia 2018 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 pewnie tylko wulkanizująca taśma izolacyjna. jest stosunkowo gruba, miękka i miła w dotyku. inaczej jakoś tego nie widzę.może to głupie, ale ja pewnie poszedłbym tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Insert na wymiar z korka, ciachnąć na pół wzdłuż, wkleić, namotać taśmy, jak zwiąże odwinąć, przetoczyć na wiertarce/tokarce. Innej opcji nie widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Hmmm widzę jedno rozwiązane. .. korek wytoczyć na odpowiednią średnicę . Rozmiar wzdłużnie i wkleić do uchwytu. Ale czy to będzie funkcjonować nie wiem ... trzeba by sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 no to to.. dokładnie, korek na odpowiednią średnicę i długość, na pół i wkleić! co się może nie udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Co się może nie udać napiszesz nam Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Sam tego nie zrobię ale w takim razie dzisiaj zamawiam i za parę dni zdam relację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ja bym raczej powalczył z siła sugestii, sam mam gołego SKSS w 3 kijkach, którymi łowie na zmianę i zero problemów. Jak dla mnie idea SKSS to tylko goły uchwyt i paluch na blanku.Ale to moje prywatne odczucia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) no to to.. dokładnie, korek na odpowiednią średnicę i długość, na pół i wkleić! co się może nie udać? Nierówne zejście się połówek, powstanie szczelin, wyciek kleju przy uchwycie i niedokładne usunięcie nadmiaru, uszkodzenie uchwytu przy toczeniu, nadmierne/niewystarczające stoczenie korka,... mam wymieniać dalej? Upierdliwa, ręczna, mrówcza i brudna robota... Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Idea była taka że ma to być uchwyt do lekkich blanków, a jak łowisz ciężej to już tak kolorowo nie jest. Po dłuższym łowieniu ręka się męczy a jak jeszcze pada deszcz.. nie ma wielkiego komfortu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Nierówne zejście się połówek, powstanie szczelin, wyciek kleju przy uchwycie i niedokładne usunięcie nadmiaru, uszkodzenie uchwytu przy toczeniu, nadmierne/niewystarczające stoczenie korka,... mam wymieniać dalej? Upierdliwa, ręczna, mrówcza i brudna robota... Rodbuilding'owa codzienność Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Si. Ale jak się nie zrobi dobrze od początku, to się potem trzeba 2 x bardziej napierniczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Myślę ,ze tak jak mówi Tomek może się udać.Dorabiałem sobie kiedyś w taki chałupniczy sposób foregrip z tym,że robiłem to z pojedynczych przeciętych plastrów korka.Klejąc na blanku obracalem miejsce cięcia plastrów względem siebie żeby się niepokrywały.Trzymało dobrze i wyglądało przyzwoicie po szlifowaniu.Nieprofesjonalnie ale szybko i tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 jest jeszcze coś takiego jak korkowa taśma okleinowa. zapewne spotkaliście to cudo w tanich kijach (na mielony korek idzie okleina). zakleić czymś dziurę, nałożyć na to wspomnianą taśmę, a w przyszłości nie bawić się w gołe uchwyty i inne dzielone rękojeści. to maniakalne zbijanie wagi jest dla dziewczynek. kij ma być kij. trzeba mieć za co trzymać ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Osobiście dobrze mi leży w łapie z insertem.Mam w okoniówce,gdzie fore jest szczątkowy i tam własnie spoczywa paluch Jak pisze Krzysiek robota mrówcza z niepewnym efektem końcowym.Szybciej prościej i praktycznie bez śladu,będzie zdjęcie przelotek i po podgrzaniu demontaż uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ja mam taki uchwyt w MHX S871-2, MB842-2 oraz ST1024f, na golasa i jak dla mnie gitara, ale jak to mówią jeden woli córkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi