Artek Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 No to trzeba będzie twinka powerka na giełdę wystawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 never już są robione modyfikacje w gniazdach także ma sie trzymać nie ma innej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ciekawe jak się spłyca gniazdo ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 nie interesuje mnie to ma trzymać i już jak dlamnie może tam czarować ma nie latać na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ja tam bym się zainteresował. Sfrezowanego drewna nie da się raczej pogrubasić. Można coś nalepić, ale raczej nie drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Wg mnie jedyną słuszną "naprawą" jest wymiana uchwytu na nowy. Kołowrotki Shimano to pewnie 40-50% (jak nie więcej) młynków nad polskimi wodami, stąd nie rozumiem, jak insert może być nie "kompatybilny" z ich stopkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Pan Kawalec ma swoje ideologie i tłumaczenia. Ja mam dostać produkt który pozwoli mi na zamocowanie shimano bez żadnych luzów. niestety ta pracownia nie przyznaje reklamacji " mógł Pan powiedzieć jaki ma Pan młynek" . Insert z frezowanego drewna i skss17 nie pasują pod ta stopkę. Jedną z opcji jest zdjęcie wszytskiego i frezowanie drewna ale za to Pan kawalec liczy sobie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Jeśli uchwyt trzyma dobrze większość innych kołowrotków, to warto byłoby zachować zdrowy rozsądek. Nie wiem o jakie frezowanie miałoby chodzić skoro już teraz gniazdo jest sfrezowane za głęboko dla Twojego kołowrotka.Moim zdaniem, jeśli nie ma problemu z innymi kołowrotkami, to lepiej zastosować jakąś przekładkę między stopką a insertem i sobie nie robić niepotrzebnie zamieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabias Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 tak bedzie zrobione kij bedzie u mnie we wtorek dam znać czy bedzie wszystko ok dla mnie to czarna magia. najważniejsze jest aby i shimano i penny i daiwy sie pewnie trzymały w insercie a nie latały na boki tylko tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Jak zacząłem czytać jak to wszystkim goły skss nie leży to siłą sugestii zaczęło i mi to przeszkadzać, po dłuższym użytkowaniu. Pytanie, czy istnieje możliwość dołożenia czegoś na wzór insertu do już zamontowanego skss? Może ktoś przerabiał taki temat? Odświeżę trochę temat i ponowie pytanie kolegi @shavt zwracając pytanie w kierunku rękojeści z pianki.Znają koledzy coś takiego, prawie gotowego, do wklejenia na szybko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Odświeżę trochę temat i ponowie pytanie kolegi @shavt zwracając pytanie w kierunku rękojeści z pianki.Znają koledzy coś takiego, prawie gotowego, do wklejenia na szybko ? Jesli chodzi Tobie o insert, to wytoczyc z pianki, przeciac i wkleic. Jak dobrze pokombinujesz to nawet sladu nie bedzie ze dodatkowo wklejany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Zgadza się chodzi mi o insert. Chciałem bez toczenia, prawie na gotowo dopasowane, ewentualnie do małego przycięcia na długości. Edytowane 8 Września 2016 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Miedzy czesciami SKSS powinno byc 34mm przestrzeni, wiec spokojnie ktos by mogl Tobie wytoczyc taki insert, ktory bys sobie pozniej wkleil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Zgadza się chodzi mi o insert. Chciałem bez toczenia, prawie na gotowo dopasowane, ewentualnie do małego przycięcia na długości. Mam insert do skss do odsprzedania (kupiony tutaj na forum) z drewna egzotycznego - tylko nie pamiętam jaki rozmiar. Zmieniła mi się koncepcja zbrojenia i leży wolny. Jeśli byłbyś zainteresowany to daj znać PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Mam insert do skss do odsprzedania (kupiony tutaj na forum) z drewna egzotycznego - tylko nie pamiętam jaki rozmiar. Zmieniła mi się koncepcja zbrojenia i leży wolny. Jeśli byłbyś zainteresowany to daj znać PW. Zrozumialem, ze koledze chodzi o to ze ma juz wedke zbudowana na SKSS bez insertu i by chcial wkleic cos w miejsce tej przerwy miedzy czesciami SKSS.W takim przypadku, drewniany insert mu sie nie przyda. No chyba ze dopiero buduje wedke, to juz inna bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Zrozumialem, ze koledze chodzi o to ze ma juz wedke zbudowana na SKSS bez insertu i by chcial wkleic cos w miejsce tej przerwy miedzy czesciami SKSS.W takim przypadku, drewniany insert mu sie nie przyda. No chyba ze dopiero buduje wedke, to juz inna bajka ... ja zrozumiałem że chodzi o przebudowanie/zbudowanie całej rękojeści od nowa.Taki głuchy telefon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 możesz nawinąć taśmę malarską ,a na nią coś takiego https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Tasma%2C-okladzina-texturowana%2C-na-rekojesc%2C-samoprzylepna%2C-cena-za-metr%2C-szerokosc-25%2C4mm-1/1103https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Tasma%2C-okladzina-z-korkogumy-na-rekojesc%2C-samoprzylepna%2C-cena-za-metr%2C-szerokosc-25%2C4mm-1/1104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Tak jak pisze kol Del Toro. Chodzi mi o zamontowanie czegoś w puste miejsce w skss. A ta taśma malarska nie głupi pomysł. Tylko do oklejenia potrzebuję czegoś w ciemnych kolorach bo rękojeść mam z pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 taśma malarska to jako podkład , ta z pierwszego linku jest ciemna , zobacz do tej galerii http://jerkbait.pl/topic/8703-a-oto-i-moja-przygoda-z-rodbuidingiem/page-9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Oooto panowie chodziło. Ta okładzina powinna zrobic robotę plus oczywiscie tasma malarska pod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Oooto panowie chodziło. Ta okładzina powinna zrobic robotę plus oczywiscie tasma malarska pod.Do pierwszego konkretnego zmoczenia,zamozenia kija...kolega Del Toro ofiarował pomoc,więc nie kombinuj tylko skorzystaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Tak chyba zrobię i zostaje dotoczyć insert z pianki, dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 odgrzeję temat Wszedłem w posiadanie wędki z nowej serii robinsona diaflex speeder zander i owa wędką ma zamontowany uchwyt skss bez insertu.Nie wiem kto wpadł na tak fantastyczny pomysł żeby do wędki która bez problemu macha 50g+ zamontować taki uchwyt bez insertu, ale wędkę dostałem "za flaszkę" Blank i akcja wędki są naprawdę fajne i myślę że parę ładnych sezonów u mnie zostanie, dlatego nie chce się bawić w okleiny bo to jest zabieg na chwilę.Szukam kogoś kto byłby chętny / jest w stanie wytoczyć insert z pianki, który będę mógł później wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 To nie takie proste jak się wydaje ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 zdaję sobie z tego sprawę, jak trzeba będzie to pójdzie okleina, trudno.Ale jak to mówią Sky is the limit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi