Skocz do zawartości

Fuji SKSS / insert do SKSS

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Pan Kawalec ma swoje ideologie i tłumaczenia. Ja mam dostać produkt który pozwoli mi na zamocowanie shimano bez żadnych luzów. 

niestety ta pracownia nie przyznaje reklamacji " mógł Pan powiedzieć jaki ma Pan młynek" . 

Insert z frezowanego drewna i skss17 nie pasują pod ta stopkę. Jedną z opcji jest zdjęcie wszytskiego i frezowanie drewna ale za to Pan kawalec liczy sobie .... 

Jeśli uchwyt trzyma dobrze większość innych kołowrotków, to warto byłoby zachować zdrowy rozsądek. Nie wiem o jakie frezowanie miałoby chodzić skoro już teraz gniazdo jest sfrezowane za głęboko dla Twojego kołowrotka.

Moim zdaniem, jeśli nie ma problemu z innymi kołowrotkami, to lepiej zastosować jakąś przekładkę między stopką a insertem i sobie nie robić niepotrzebnie zamieszania.

• 5 miesięcy temu...

Jak zacząłem czytać jak to wszystkim goły skss nie leży to siłą sugestii zaczęło i mi to przeszkadzać, po dłuższym użytkowaniu. Pytanie, czy istnieje możliwość dołożenia czegoś na wzór insertu do już zamontowanego skss? Może ktoś przerabiał taki temat? ;)

Odświeżę trochę temat i ponowie pytanie kolegi @shavt zwracając pytanie w kierunku rękojeści z pianki.

Znają koledzy coś takiego, prawie gotowego, do wklejenia na szybko ?

Odświeżę trochę temat i ponowie pytanie kolegi @shavt zwracając pytanie w kierunku rękojeści z pianki.

Znają koledzy coś takiego, prawie gotowego, do wklejenia na szybko ?

Jesli chodzi Tobie o insert, to wytoczyc z pianki, przeciac i wkleic. 

Jak dobrze pokombinujesz to nawet sladu nie bedzie ze dodatkowo wklejany.

Zgadza się chodzi mi o insert.

Chciałem bez toczenia, prawie na gotowo dopasowane, ewentualnie do małego przycięcia na długości.

Mam insert do skss do odsprzedania (kupiony tutaj na forum) z drewna egzotycznego - tylko nie pamiętam jaki rozmiar. Zmieniła mi się koncepcja zbrojenia i leży wolny. Jeśli byłbyś zainteresowany to daj znać PW.

Mam insert do skss do odsprzedania (kupiony tutaj na forum) z drewna egzotycznego - tylko nie pamiętam jaki rozmiar. Zmieniła mi się koncepcja zbrojenia i leży wolny. Jeśli byłbyś zainteresowany to daj znać PW.

Zrozumialem, ze koledze chodzi o to ze ma juz wedke zbudowana na SKSS bez insertu i by chcial wkleic cos w miejsce tej przerwy miedzy czesciami SKSS.

W takim przypadku, drewniany insert mu sie nie przyda. 

No chyba ze dopiero buduje wedke, to juz inna bajka ;)

• Like 1

Zrozumialem, ze koledze chodzi o to ze ma juz wedke zbudowana na SKSS bez insertu i by chcial wkleic cos w miejsce tej przerwy miedzy czesciami SKSS.

W takim przypadku, drewniany insert mu sie nie przyda. 

No chyba ze dopiero buduje wedke, to juz inna bajka ;)

... ja zrozumiałem że chodzi o przebudowanie/zbudowanie całej rękojeści od nowa.

Taki głuchy telefon ;)

• Like 2

• 2 lata później...

odgrzeję temat :)

Wszedłem w posiadanie wędki z nowej serii robinsona diaflex speeder zander i owa wędką ma zamontowany uchwyt skss bez insertu.

Nie wiem kto wpadł na tak fantastyczny pomysł żeby do wędki która bez problemu macha 50g+ zamontować taki uchwyt bez insertu, ale wędkę dostałem "za flaszkę" ;)

Blank i akcja wędki są naprawdę fajne i myślę że parę ładnych sezonów u mnie zostanie, dlatego nie chce się bawić w okleiny bo to jest zabieg na chwilę.

Szukam kogoś kto byłby chętny / jest w stanie wytoczyć insert z pianki, który będę mógł później wkleić :)