miramar69 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Aby, TO wyglądało i trzymało się jak trzeba ..... trzeba zdemolować trochę tę wędkę - dokładniej jej dolnik .Można zrobić TO na szybko , ale efekt wizualny nie powali na kolana i z trwałością może być różnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Mariusz,jeśli Przemek nie jest pedantycznym estetą to bardzo łatwo dotoczyć insert z pianki, rozciąć z jednej strony wzdłuż i przykleić, nie będzie to dzieło sztuki ale poprawi wygodę uchwytu i da przyjemność z użytkowania wędki. Osobiście SKSS z insertem z pianki jest moim ulubionym uchwytem w kijach spiningowych, dla mnie najwygodniejszym i ciepłym.Z pozdrowieniami,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Dokładnie o tym myślałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Ewentualnie dotczyć insert z twardej piany ( 70 , 80 ) i rozciac wzdłuż na 3 w podobie świetnego pomysłu Łukasza z rodmasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Dzieki za odp. Faktycznie może lepiej rozebrać uchwyt i zrobić to porządnie. Przyszedł mi do głowy tez pomysł żeby całkowicie wymienić uchwyt, przy takim zabiegu trzeba zmieniać rozmieszczenie przelotek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Dzieki za odp. Faktycznie może lepiej rozebrać uchwyt i zrobić to porządnie. Przyszedł mi do głowy tez pomysł żeby całkowicie wymienić uchwyt, przy takim zabiegu trzeba zmieniać rozmieszczenie przelotek ?Jeśli nie zmienisz położenia uchwytu (odległość stopki kołowrotka od końca rękojeści) to nie trzeba.A jeśli zmienisz... to musisz sprawdzić jak to będzie grało z przelotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Chodzi mi po głowie jeden projekt po dłuższej przerwie. Gdzie mogę kupić rurki woven pod uchwyt SKSS 16 i 17? Proszę też o informację jakie mają wymiary (średnica zewnętrzna i wewnętrzna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Chodzi mi po głowie jeden projekt po dłuższej przerwie. Gdzie mogę kupić rurki woven pod uchwyt SKSS 16 i 17? Proszę też o informację jakie mają wymiary (średnica zewnętrzna i wewnętrzna). Ebay, aliexpress, pewnie i na na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Używam wyłącznie uchwytów rozmiaru 16 i do nich rurki o średnicy zewnętrznej 18 mm, wewnętrznej 16 mm. Długość insertu przy uchwycie nie zakończonym u dołu korkiem/pianką to 38 mm.Jeśli uchwyt jest od dołu zakończony elementem z korka/pianki, a ich średnica jest większa niż gwintu uchwytu to insert musi być dłuższy (dobrze sprawdzić z kołowrotkiem, który chcesz stosować) aby bez problemu włożyć i wyjąć stopkę kołowrotka z uchwytu. Można pozostać przy długości insertu 38 mm, jeśli korek/pianka pod uchwytem na pewnej długości np.10 mm będzie zbliżony do średnicy gwintu uchwytu.Rurkę jak na zdjęciu kupisz tu: https://www.pitlab.pl/pitlabsklep/akcesoria-dla-wielowirnikowcow/rura-carbon-18mm-detail.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i wskazówki. Jak człowiek raz na rok/dwa buduje wędkę, to wiele "trików" umyka:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisni@ Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) To jedyny w miarę „żywy” wątek o SKSS więc pozwolę sobie zadać pytanie tutaj. Czy ktoś spotkał się z uchwytem SKSS w wersji soft touch? Kije Robinson Diaflex Speeder są właśnie w taki uchwyt uzbrojone - SKSS fuji (to jest oryginał fuji, sprawdziłem) w wersji soft touch w kolorze czarny mat. Chciałbym w coś takiego ubrać własny kij ale nigdzie nie mogę tego znaleźć... Możliwe ze zrobili tylko wypust na życzenie danej firmy i nie są dostępne w normalnej sprzedaży? Czy ktoś coś widział lub słyszał na ten temat? Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 18 Lutego 2021 przez Wisni@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi