Skocz do zawartości

Kij na okonia na ciężko?

Pawel1983

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Panowie mam mega rozkmine moja stara okoniowka sie z lekka wysluzyla ... z extremki 76 mf2 niestety wiele spadow pasiakow ... niechce nic skladac narazie pod okonia i zastanawiam sie nad wyborem z pomiedzy dwoch seryjnych patykow... i tu do Was kieruje swoje pytanie co lepsze st.croix ltws 70 mlf czy fenwick 66 mlf ?? Prosze o opinie tych ktrzy testowali oba patyki co mnie interesuje to czulosc?? Ugiecie ktora wedeczka posiada cieplejsze ,glebsze itd... czekam na odpowiedzi z gory dziekuje i POZDRAWIAM!!!!!!!

• 5 lat później...

Dzień dobry

Chciałbym się dowiedzieć waszej opinie o tych wędkach berkley e-motion drop shot 2.44m 5-20g i o shimano beastmaster dx 2.40m 7 - 21gr. Czy ktos łowił na tymi wędkami, jaki jest realny maksymalny i minimalny ciężar przynęty. Ja szukam wędki do łowienia okoni troszkę ciężej ale i takiej która sobie poradzi z ewentualnym przyłowem szczupaka w okolicy wymiaru, głównie łowię gumami najczęściej od 7 do 15 gr (waga gumy z główką) fajnie by było jak by wędka ogarnęła max 18 gr i jakie obrotówki rozmiar 2 i 3.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Kup savage gear finezze dropshot 5-20g, naprawdę będziesz zadowolony. Mam kilka kijów savage gear, kilka shimano i inne marki, kilka poszło w świat. Ten kij jest naprawdę bardzo dobrą opcja na okonie, sandacze na lekko, nawet szczupaki, serio, na upartego może posłużyć jako lekko średni uniwersal.