milupa Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Jak będą kolejne akcje dawajcie znać wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Piotrze dał bym znać wcześniej ale ja osobiście dowiedziałem sie tego samego dnia tylko że rano osobiście należę do SSr działającej przy kole PZW nr 90 i brałem czynny udział w sprzątaniu oraz srednio raz w tygodniu jestem na patrolu muszę powiedzieć że 95% wedkarzy wie że jest ono z powrotem w wykazie wód PZW i ma pełne opłaty oczywiście zdarzają się wyjatki - taki jak w czwartekdwóch kolegów (należących do SSR przy kole PZW nr 90) było rekreacyjnie z pickerami na rybachna przeciwnym brzegu zauważyli dwóch spinningistów z dość dużymi blachami jak na tą porę roku, którym udało się przechytrzyć NIEWYMIAROWEGO szczupaczka, którego schowali do plecakajeden z kolegów (mając blachę przy sobie) ruszył szybkim krokiem w ich stronę i dzięki jego interwencji RYBKA PŁYWA DALEJ W JEZIORZE wezwany na miejsce zdarzenia patrol ustalił ich dane i dzięki temu został wysłany wniosek do PSR o ukaranie wędkarzyzdając mi relację, powiedział jedno super zdanie - BYŁO TRZEBA WIDZIEĆ ICH MINY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 A jak w tym roku ja jeziorku. Daje się cos połapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Można nazwać że to teraz plac budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 jak to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Osiedle Saska niestety za bardzo się rozbudowuje, do jeziorka swobodnie można podejść od strony Przyczółka ale od Gocławia już lipa przez budowę.Szkoda tego dzikiego kawałka, ile ja się tam nalatałem za dzieciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Akurat tak niestety się złożyło, że w momencie kiedy jeziorko ponownie przeszło w ręce PZW (dzierżawa) zostało parę razy posprzątane i dwukrotnie zarybione rozpoczęła się budowa tego osiedla. Mam na myśli bloki przy samej wodzie. Szkoda tego akwenu bo ma duży potencjał, latem można było obserwować jak całe ławice ryb wpływały z pobliskiego kanału wystawowego do jeziorka. Obecnie widuję tam wędkarzy ale o efekty zazwyczaj nie pytam. Podobnie jest nad pobliskim Balatonem który dużo stracił po zrobieniu tam parku. Tony chleba lecące dla "kaczuszek" mocno zakwaszają woda i glonów z roku na rok jest coraz więcej. Nie wspominam już o śmieciach itd. Pamiętam oba jeziorka z lat 90tych, rybne, bardziej dzikie, ehhh to już nie wróci...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 No to faktycznie szkoda Pozostało powspominać dobre chwile i poogldać fotki.Dzięki za info Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Akurat tak niestety się złożyło, że w momencie kiedy jeziorko ponownie przeszło w ręce PZW (dzierżawa) zostało parę razy posprzątane i dwukrotnie zarybione rozpoczęła się budowa tego osiedla. Mam na myśli bloki przy samej wodzie. Szkoda tego akwenu bo ma duży potencjał, latem można było obserwować jak całe ławice ryb wpływały z pobliskiego kanału wystawowego do jeziorka. Obecnie widuję tam wędkarzy ale o efekty zazwyczaj nie pytam. Podobnie jest nad pobliskim Balatonem który dużo stracił po zrobieniu tam parku. Tony chleba lecące dla "kaczuszek" mocno zakwaszają woda i glonów z roku na rok jest coraz więcej. Nie wspominam już o śmieciach itd. Pamiętam oba jeziorka z lat 90tych, rybne, bardziej dzikie, ehhh to już nie wróci...... Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 ktoś był / bywa w tym sezonie na jeziorku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Prabart: Byłem parę razy bez większych efektów na spina. Białoryb ludzie łapią. Jeziorko było w tym roku po raz kolejny sprzątane przez lokalne koło wędkarskie. O reszcie nie piszę publicznie jakby co priv. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez luk_80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi