PrezesArtek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Witam.Trafiłem tu bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie a widziałem taki patent i chciał bym się coś więcej dowiedzieć od ludzi którzy znają się na rzeczy. Warto dodać, że ze spinningiem mam nie wiele wspólnego.Do rzeczy, szukam spinningu do połowu karpia z wywózki stąd taka dł. żeby można było łatwo manewrować wędką na pontonie.Głównie zależy mi żeby kij miał akcję najbardziej zbliżoną do paraboli i żebym spokojnie mógł używać plecionki nie wiem tylko jaki c.w będzie dobry?do kilku czy kilkunastu kilowych karpi i spokojnego zwijania zestawów z ciężarkami dochodzącymi czasami do 150g. Mam nadzieję, że coś by się znalazło co się nada do takiego połowu dodam, że szukałem wędek typowo karpiowych o parabolicznej akcji ale dostępność jest słaba a czasami cena kosmiczna a mogę przeznaczyć na ten cel ok 300 - 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 witam To forum jerkbait sprzęt spinningowy a nie karpiowy raczej poszukaj na forach karpiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrezesArtek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Tak tylko na forach karpiowych ludzie nie mają tyle pojęcia o spinningach co spinningiści dlatego zawitałem tu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No to jak typowa karpiówka - nie, to znam przypadkiem wędki, które się zmieszczą w zakładanych parametrach technicznych, a jak dobrze poszukasz, to za 400-500 złotych można czasem trafić. Kijki mają napisiki Daiwa Whisker 98 (lub 99) Spin/bait 12' (3,66 długości) i wyrzut 10-50 (realny do 100 gramów bez strachu). Czyli długie kije łososiowe, uginające się pod rybą w podobie karpiówek i co czasem ważne, to dużo wygodniejsze w transporcie od klasycznych dwuskładowych karpiów bo są trzyczęściowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrezesArtek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No to już mam jakieś nakierowanie a możecie coś powiedzieć o tych kijach:Cormoran - http://www.szczupak.pl/produkt,6387Daiwa - http://www.belonka.pl/wedka-cormoran-seacor-black-deep-inter-2-10m-300-1000gr-duplikat-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Poszukaj w wędkach SHIMANO BEASTMASTER 20-50gr lub mocniej 50-100gr występują w poszukiwanych przez Ciebie długościach 3 - 3,3m, akcja paraboliczna i odpowiednia moc oraz najważniejsze : w budżecie się zmieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi